Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Morgenmad i stilhed, som sædvanlig. Tid til at samle tankerne. Og denne morgen var ikke anderledes end så mange andre morgener. Ikke på det punkt i hvert fald. Mælk (den havde gemt sig bag juicen), havregryn (pakken var tom, og du noterede, at du skulle huske at købe en ny) og kaffe; og du vidste hvad det næste kvarter skulle gå med: tygge og synke, og tænke over dagen forude.
Børste tænder. Hurtigt brusebad. Barbering. Hoppe i tøjet -- den ene sok havde forputtet sig under sengen. Heller ikke på det punkt var denne morgen anderledes. Eller. Måske. Alligevel. Mens du børstede tænder, ventede du på, at naboens familie skulle begynde at larme. Musik og nyheder fra køkkenet, naturligvis med åbne vinduer. Ungerne for fuldt blæs, rundt i hele huset og haven. Bilen ud af indkørslen. Men der kom ikke rigtig noget i dag. Måske var de på ferie? Var de der i går? Jo, det var de da -- du hilste på hende, da du selv tog på arbejde.
Men du var alligevel ikke urolig. Så meget betød det heller ikke.
Og så endelig afsted på arbejde. Selvom du checkede postkassen, låste døren og rettede på dørmåtten, var du næsten på pinden allerede. Der skulle køres nogle store opdateringer i dag, og det var vigtigt de skete i den rigtige rækkefølge. Og det var også vigtigt, at systemet kun blev lukket et kvarter i frokostpausen. Var der sendt email ud til alle, om de uregelmæssigheder, der ville blive? Du var dybt i tanker, mens du gik hen ad fortovet, hen til hvor 4A havde stoppested.
Og det var nok der, det for alvor gik op for dig, at noget var galt. Der var ingen andre, der ventede på bussen, selvom himlen var overskyet, og det kunne begynde at regne når som helst. Der var ingen andre på fortovet, faktisk, og heller ikke på det andet fortov. Der var ingen cyklister, ingen bilister, og slet ingen busser.
Endelig gik det op for dig, at denne morgen ikke var som alle andre.

Skriv kommentar

Besvarelsen Stilhed er publiceret 07/09-2009 14:16 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 07/09-2009 14:16
Besvarelsen er på 341 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Benno
Gode og godt beskrevne morgenritualer.
Åben slutning, hvor læseren selv kan lege med.

vh. Benno
12 år siden
12 år siden
#2 Lise Jensen
Rigtig flot beskrielse, synes man kan se det for sig. Rigtig ramt. Godt slutning, der gør at man selv kan bygge videre. Godt sprog.
12 år siden
12 år siden
#3 Birkemose
Det er jo en ret god og lettere stresset beskrivelse af en morgen, men jeg synes godt nok truslen er meget meget godt gemt ... du skriver endda at han ikke er urolig.
Slutningen er åben - og spændende nok - men en trussel? Det synes jeg ikke.
12 år siden
12 år siden
#4 Andrea Martinsen
Klar forberedelse af truslen - ved de manglende lyde fra naboerne.
Det kunne der evt. bygges videre på, med et ekstra hint - en ekstra "uregelmæssighed", inden den sidste.
God pointe at stilhed - netop "ingenting" er selve truslen.
12 år siden
12 år siden
#5 Eiramia
Meget interessant at teksten er skrevet i 2. person. Det tror jeg ikke, jeg har set før - ud over sange og sådan selvfølgelig. Flot og specielt sprog:)
12 år siden
12 år siden
#6 Laura Lützen (Sommerdag)
Fint skrevet tekst og så absolut en diffus trussel til sidst. Som læser begynder fantasien at arbejde med og man forestiller sig forskellige ting, der kan være sket. God slutning :-)

Blev lidt forvirret da der stod "du" første gang, men jeg synes det fungerer godt for teksten at være skrevet på den måde. Giver lige lidt ekstra bid.

Alt i alt en spændende og god tekst :-)
12 år siden
1 år, 7 måneder siden
#7 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Din slutning redder den for mig. Men det er vel også meningen, at det hele skal forekomme som et kedeligt og ofte gentaget dagligdagsritual, for så til sidst at blive sat i kontrast til en ny virkelighed. Ganske fint!
1 år, 7 måneder siden