Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun var ikke som de andre, hun var speciel eller var hun special? Var hun virkelig unormal, som hendes selvpunkeri, fortalte hende, at hun var eller skulle hun lytte til alle de kloge fagfolk? Hun tænkte for meget. Hun havde det godt nu, men hun kunne bare ikke sove, for det ville ikke stoppe. Tankerne blev ved med at flyve rundt som en storm, der ingen ende ville tage.

Som aktør der står udenfor dette, vil jeg mene, at man aldrig skal sætte, så mange fagfolk på en ung pige med en form for identitetsløshed på ”sagen”. Hun vil få alle ”resultater” direkte at vide denne pige lige er fyldt 18år. En ung dame med sådan en sjæl, skal ikke have flere forskellige ”resultater”. Hun skal ikke have en læge hun næsten ikke kender i den ene ende, en psykolog der har fuldt hende i 3 år i den anden, plejeforældre i den tredje og psykiatrier i den fjerde. Dette kan man kalde for hjernevask, for hvad skal hun stille op. Men et bliver alle fagfolkene enige om: ”Nu er hun normal”. Men denne periode fik hende til at tage 15kg på på 1 år.

Hun tænkte, at hun ville af med alt den sorg hun havde samlet på sin krop hele det år. Hun ville styrke sin selvtillid igennem en slank krop. Hun havde været heldig at møde en dejlig kæreste med veltrænet krop, men hvordan skulle hun leve op til ham? Hendes tidligere fede søster, havde tabt 35kg alt i mens hun havde 15kg på. Folk hentydede til at denne pige var blevet fed. Fyrene så ikke på hende, som de gjorde en gang. Hun tænkte, at hun måtte tage sig sammen! Men hun var bare så glad for mad! Derfor valgte hun at træne meget, men efter 3 måneder var kun 3kg af de 15 kg tabt.

Jeg vil sige at folk for hurtigt får fordomme for folk der afviger fra idealmennesket.
Hvad tror i der skete med denne pige bare fordi hun ikke følte sig accepteret?

Skriv kommentar

Besvarelsen Det var ikke hendes skyld er publiceret 06/10-2009 03:38 af Marla nielsen (Gloria) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 06/10-2009 03:38
Besvarelsen er på 340 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lambert
Fin og anderledes fortolkning af skriveøvelsen og en rigtig tankevækkende åben slutning. Desværre forstyrrer stavefejl og grammatiske fejl det positive indtryk, man får ved gennemlæsningen.
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Meget anderledes tekst!

Jeg går ud fra problemet er anoreksi eller noget i den retning?

Nogle kedelige slåfejl: kommaet midt i det her "at man aldrig skal sætte, så mange fagfolk på en ung pige", jeg tror der mangler et "der" midt i her "denne pige lige er fyldt 18år", fuldt/fulgt osv.

Blanding af tydelig fiktion og noget, der mere ligner en rapport. Meget anderledes!
14 år siden
14 år siden
#3 Marla nielsen (Gloria)
Det må i undskylde. Jeg må indrømme, at jeg skrev den i nat, da jeg var syg og ikke kunne sove. Det er højst sandsynligt derfor, at fejlene er kommet med. Jeg beklager! Men ellers tak for den positive repsons.
14 år siden