Blot en helt almindelig dag

Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Den tidlige morgensol sendte et par tynde stråler ind mellem gardinerne. Det var det første jeg så. Smukke Karoline sov ved siden af mig, og jeg kyssede hende blidt mens jeg smøg mig ud af sengen. Uret var ikke sat til at ringe, heldigvis var jeg i god tid.
Mens jeg spiste mit ristede brød kiggede jeg mig omkring. Bordet føltes småfedtet og der hang en tung lidt harsk luft i huset. Karoline måtte vist hellere få gjort rent i dag, det lignede hende ikke sådan at forsømme huset.
Turen til bussen var gået så uendeligt mange gange, at jeg nærmest kendte hver revne i asfalten og hver uregelmæssighed i flisernes mønster. Alligevel var der et eller andet der syntes anderledes. En ubestemmelig følelse sneg sig ind på mig, af at noget ikke var helt, som det burde være. Jeg forsøgte at ryste den af mig, følelsen, for det var vel egentligt bare en helt almindelig dag og en helt almindelig tur til arbejdet?
Hvilken dag var det nu? Kunne jeg have taget fejl? Var det mon weekend allerede? Nej, et par ukendte nabobørn stod med skoletasker på, så hverdag var det helt bestemt.
De hilste på mig, ungerne, og spurgte om jeg ville følge dem på vej. Besynderligt! Jeg mindedes bestemt ikke at have set dem før, men forklarede dem smilende at jeg jo skulle på arbejde.
Ikke mange skridt tilbage før jeg ville nå busstoppet. Igen denne trykkende fornemmelse indeni.
Da jeg drejede om det sidste hjørne så jeg mig tilbage. En yngre kvinde snakkede nu med børnene fra før. Tænk at jeg slet ikke havde bemærket de nye naboer.

Skriv kommentar

Besvarelsen Blot en helt almindelig dag er publiceret 10/10-2009 23:53 af Marie G. under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 10/10-2009 23:53
Besvarelsen er på 272 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Marie G.
Hov, jeg ved simpelthen ikke hvorfor, men slutningen er åbenbart ikke kommet med! Kan heller ikke lige gennemskue hvordan jeg får besvarelsen sletten, så nu poster jeg slutningen her i stedet. Hvis der er nogle der ved hvordan jeg retter i det oprindelige indlæg eller får den slettet, modtager jeg meget gerne et tip!

Slutningen:
Jeg rettede blikket fremad. Mine fødder føltes nu blytunge og luften svær at ånde. Hvor busstoppestedet plejede at være var der bare tomt. Jo, der var noget rivende galt! Dette her var jo ingen helt almindelig morgen, og bussen ville ikke køre. Jeg længtes efter Karoline, efter at fortælle hende at hun ikke skulle være nervøs for mig. Der var ikke nogen bus og ikke noget job mere, det var jo bare så forbandet svært at huske alting i disse dage!
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Hm. Føler egentlig ikke truslen. Og sidder tilbage med indtrykket af, at det eneste nye var de nye naboer.

Ikke nogle sproglige fejl, der springer i øjnene.
14 år siden
14 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Okay, det hjalp lidt at læse den slutning, du har tilføjet.
14 år siden