Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Kommer du?'" spørger vinden klagende, og Martin svarer: "Ja, lille mor."
Han svarer kun i tankerne, for han er alene i nattens mørke, og han ved det bare er indbildning, at vinden taler med mors stemme. Men vinden har vækket ham og drevet ham ud af den varme seng. Drevet ham af den smalle markvej til kirken, og nu står han mellem høje popler og et højt stakit af smedejern. Han aner det i en flig af månelys og lægger en næve på lågens klinke.
En lænke rasler. Vinden skriger: "Vend om."
Men vel vil han da ej. Han vil lukke ørerne, for skriget er vel bare hans dumme angst, der får ham til at høre lyde, der ikke er der. Ligesom med mors stemme. Det er jo fordi, han har dårlig samvittighed. Han må tale med hende, selvom hun næppe hører det. Hun ligger jo 6 fod under mulde, og hendes ånd er nok ikke fløjet ud og hen til ham. For den slags kan ikke lade sig gøre.
Lågen er låst. Martin bander. Det skraber i gruset på den anden side. Sikkert en kat. Præstens dorske gråstribede Olfert måske?
Der er dens skygge i månelyset. Katteører. Grønne, runde øjne lyser mod ham. Dens horn peger på ham.
Hvad Fanden sker der?
Han omklamres af et skrig og tumler baglæns, mens skyggen lægger sig omkring ham. Han sparker i blinde og hører endnu et skrig. Sit eget skrig. Hjertet prøver at flygte ud gennem hans navle. Han vil fange det, og presser sin sidste energi ned i benene, samler den desperat til et spark med to ben.
Skriget der runger nu er ikke hans eget. Og ikke bare indbildning. På rystende ben stirrer ned ned mod en klump, der vrider sig. En jamrende skygge i mørket.
Martins sved bliver kold som hagl, mens han vakler baglæns og vil hjem. I en fart.
"Du kommer ikke til at sladre," rasper det fra bylten, der har rejst sig og fortsætter. "Jeg har brug for de smykker. Den døde har ikke."
Martin vil sige en masse. Fortælle, at han også har taget smykker fra en død. Sin egen lille mor. At de skulle tilbage.
Men alle ord sidder fast og vokser til en byld, der truer med at sprænge hans kranie.
Et brag flænser luften. Blod og hjernemasse plasker mod lågen.
Gravrøveren blæser krudtrøg bort og knæler for at undersøge Martins lommer.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skyggen er publiceret 10/10-2009 19:38 af Pia Hansen under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 10/10-2009 19:38
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lejsy Storm
Nøøøøj, hvor var den velskrevet! Lige fra start til slut. Beskrivelsen af den dårlige samvittighed, der konstant er der, og så den uventede og dramatiske slutning.
Det var flot skrevet!
10 år siden
10 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Der er action fra starten. Nutid bortset fra mod slutningen, hvor der i en kort sekvens er førnutid og datid. Spændingen er ikke med fra starten, men kobles markant ind i slutningen. Men det er jo ikke et absolut krav, det med spændingen, bare noget man bør prøve.
En enkelt af/ad fejl (af den smalle markvej).
Sproget flot på nær nogle detaljer. Drengen fint skildret og temaet er kontrasfuldt. Så lidt over 3 stjerner på min specielle skala.
Havde det ikke været en skriveøvelse, havde det givet en del mere.
10 år siden
10 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Uha-uha... Så er det dømt gåsehud. God sansemættet tur til kirkegården og den dårlige samvitighed med som følgesvend. Glimrende actionmættet slutning.
10 år siden
10 år siden
#4 Benno
Der er mere gys end action, men begge dele ender i en skøn forening til sidst.

vh. Benno
10 år siden
10 år siden
#5 MetteH
Sikke'n god og uhyggelig historie. Jeg troede længe, der virkeligt var noget overnaturligt på færde, men det var der jo ikke, og det er et godt twist (selvom det overnaturlige også havde virket for mig). Kunne du måske have valgt et andet naturelement til at spille angst, når nu vinden er blevet samvittigheden? Fx kunne måske mulden have skreget "vend om"? - det er kun forslag, din historie virker udemærket uden.
10 år siden
10 år siden
#6 Gitte Morsund
Action og spændingsmoment er opfyldt til fulde - og en dramatisk afslutning får du også klemt ind.

Eneste kritik herfra er, at HP i starten forekommer mig at være et lille barn - men jeg fornemmer i slutningen, at han nok snarere er omkring de 20?

/Gitte
10 år siden