Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

BOINK! Jeg vågner med et sæt. BOINK, BOINK! ”Hva’ i helvede er det?” Det lyder som om nogen knalder en hammer hårdt ned vores nye decra-tag. BONK, BANG-BONK. Det smælder gennem hele huset. Under det hele er der en truende subsonisk rumlen, næsten uhørlig for det menneskelige øre. Susanne er også vågnet og stirrer rædselsslagen på mig. ”Hva’ sker der?” spørger hun. ”Aner det ikke” siger jeg og springer ud af sengen og flår min housecoat på.

BONK! Nu smælder det i stadig hurtigere tempo. Jeg løber hen til vinduet og trækker persiennerne op. Udenfor er ravende mørkt og jeg kan intet se. Pludselig buldrer det øresønderrivende, som om et godstog ruller over taget. Et højt skarpt knald fra stuen efterfølges af kaskader splintrende glas. Bestyrtet springer jeg ud i gangen og flår døren op ind til stuen. Jeg når lige at registrerer at vinduesfacaden mod terrassen nærmest er pulveriseret, da et rasende stormstød af varm luft næsten slår mig omkuld.

Først nu ser jeg hvad, der forårsager dette ragnarok. Håndstore sten hagler ind gennem den smadrede facade og slår gennem parketgulvet med knusende kraft. Jeg skriger af rædsel, da en sten som et projektil ud af intetheden, hamrer gennem loftet en halv meter fra mig og jager ned gennem gulvet i en eksplosion af træsplinter og støv. Panisk smækker jeg stuedøren i og styrter tilbage til soveværelset.

I samme sekund hører jeg Susanne skrige i smerte gennem den infernalske larm. Da jeg når frem, er hun er i chok og sidder som naglet til kanten af sengen. Hendes hvide satin natkjole er farvet rød af blod. En sten, der er gået gennem taget, har skudt en dyb flænge i hendes venstre lår. Jeg konstaterer hurtigt at hun ikke har vitale skader og flår hende hårdt væk fra sengen, ud af soveværelset og ned ad kældertrappen.

Det hele brager og knager og væggene skælver voldt under trykket fra stenene, der slår mod husets tag og gavle. Mens en del af min hjerne febrilsk forsøger at fatte årsagen til dette kaos, arbejder en anden del af min bevidsthed rationelt med en overlevelsesstrategi.

Det må være et uvejr. Det må gå over. Jeg river ærmerne af min housecoat og forbinder Susannes ben og lægger bæltet om som presse. ”Stenene er ikke gået igennem, jeg tror vi kan være i sikkerhed her” siger jeg. I det samme lugter jeg røgen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Stormsten er publiceret 10/10-2009 18:46 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 10/10-2009 18:46
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lejsy Storm
Den er rigtig godt skrevet - du får beskrevet den uhyggelige fornemmelse af den ubestemmelige lyd. Formoder at der er brand i huset. Godt grit og spændende læsning fra start til slut!
11 år siden
11 år siden
#2 Pia Hansen
Historien starter brat og der er spænding (og uhygge) fra første færd.
Lidt mystisk, hvad der foregår. Sikkert en brand?
Fint skrevet.

Pia H
11 år siden
11 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Der er absolut den krævede action. Jeg synes ikke der er så meget spænding før til slut. Der er uhygge, men ikke en regulær spændingskurve. Spændingen udløses først når tvivlen kommer. Hvad er det. Uvejr eller - Brand!! (Gisp - forfædeligt). Det er til gengæld en flot intro af spændingen.
Kravet om nutid er opfyldt. Jeg registrerede i al fald ingen fejl. Du har styr på af/ad problematikken.
Der er dog en del fejl, grammatisk og sprogligt (en del klart slåfejl). Personerne er en anelse flade.
Du bruger ret mange beskrivende tillægsord mv. Lidt mindre tell og noget mere show ville pynte.
11 år siden
11 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sådan!
Glimrende fortælling og superspændende. Elsker at de bliver vækket på den måde og at det hele falder sammen om ørerne på dem. Gode billeder. Godt at holde den i nutid (ja, det skulle den jo så også i følge oplægget, men det er der mange der glemmer).
Kritik: Du bruger tre gange glosen "flår" og det skurrer i mit øre. Kan du ikke komme på et par alternativer?

Ellers bare godt!
11 år siden
11 år siden
#5 Laura Lützen (Sommerdag)
Spændende tekst!

Kan især godt lide sætningen ”...en sten som et projektil ud af intetheden, hamrer gennem loftet en halv meter fra mig og jager ned gennem gulvet i en eksplosion af træsplinter og støv.” Billedet står knivskarpt i min bevidsthed og jeg føler næsten at jeg selv skæver op og frygter hvad der er på vej.

De sidste afsnit var ekstra fængende, for her var der mere fremdrift i historien. Nu hvor jeg sidder og læser teksten igen kan jeg se at der egentlig også sker en masse i de første afsnit, men det var især de sidste, der fik mig til at holde vejret og gruble over hvad der nu ville ske.

Sidder undrende tilbage og tænke på hvad der egentlig skete. Godt skrevet! :-)
11 år siden
11 år siden
#6 Benno
Her er al den krævede action, man kan ønske sig - og den er godt beskrevet.
Jeg kan også godt lide at bruge beskrivende tillægsord.

vh. Benno
11 år siden
11 år siden
#7 kamillesofus
Kanon spændende, masser af action. Et godt sprog der bare flyder deruda'
Men stormsten! hvad hulen er det? man får efterhånden kendskab til så mange nye naturfænomener; tsunami fx, er stormsten et af dem?
Fin åben slutning.
11 år siden
11 år siden
#8 Mejnert
Særdeles spændende historie. Jeg føler næsten, at jeg selv er til stede. Du skriver godt og flydende. Jeg synes din slutning er god. Man bliver nødt til at stoppe op og tænke, hvad skete der lige der ! Man får selv mulighed for at deltage aktivt.
11 år siden
9 år siden
#9 Annemette Mærsk (Serenity34)
God historie, godt besvaret øvelse - jeg var fanget fra første BOINK, og måtte liiige se, hvad næste ord, næste sætning bød på. Du skriver i et dejligt frit flydende sprog, som ikke hæmmer, kun fremmer læseoplevelsen, synes jeg. Jeg er ikke ved at falde over hvert andet ord og øjnene hakker ikke henover skærmen, så jo; jeg må liiige se, hvad der nu sker...

Der er en god blanding af både korte og lange sætninger - de korte giver mig følelsen af action, de lange giver mig de tydelige billeder, du så flot maler med dit skrevne sprog, uddyber for mig, og den sidste sætning... fik mig til at tænke ÆV!, for jeg ville frygtelig gerne have fortsættelsen med - troede jo lige akkurat, at de var i sikkerhed og så smider du et kødben ud til mig på dén måde... og hvad skyldes haglene egentlig? Andet end blot et uvejr måske...? Joh, jeg blev absolut intrigeret, og glæder mig til at læse flere af dine smukt flydende ord. Tak for den lille oplevelse!

Historie og sproget ikke mindst, fortjener ikke mindre end 4 stjerner :-)

Mvh serenity34 (som i øvrigt selv gerne modtager kommentarer ;-) )
9 år siden