Det "farlige" gavekøb

Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Kom Molly, lad os få det overstået. Mor og far vil blive så stolt hvis jeg fortæller dem at jeg helt selv har købt deres sølvbryllups gave. Det ved jeg de vil, de har så tit snakket om at jeg skal tage mig sammen, at livet også har noget at byde mig, hvis bare jeg giver det en chance."
Kira sukker og klemmer hårdt om snoren. Sved dropper pibler frem på panden, hendes hænder ryster og hendes hjerte hamre derud af.
Med forsigtige skridt nærmer hun sig det store tov, med alle de mange farlige og ukendte mennesker.
Mens Kira med forsigtige skridt, kommer tættere og tættere de høje lyde, tænker hun på, at hun i hvert fald er glad for, hun har Mille trofast følgende ved sin side.
"Se dig dog for" Pludselig får Kira et skub, så hun er lige ved at ryge på næsen ned i asfalten.
Sådan en idiot, han burde vel vide.
Kira er ved at bryde sammen, og har lyst til at opgive det hele og tage hjem i sit trygge hjem igen.
Men Molly stiller sig opmuntrende, trøstende og beskyttende helt tæt ind til hende.
"Kom Molly, lad os så få det overstået."
"Undskyld, kan du hjælpe mig med at fortælle hvor Kop og Kande ligger" Kira finder en tilfældig person i menneskemylderet. En sød ældre dame, svare med venlig stemme, selvfølgelig, det er lige her over.
Til Kiras lettelse, viser det sig at de er næsten ved siden af.
"Kom så Molly, lad os få det indkøb gjort, så vi kan komme hjem." Ved fælles hjælp følges de ad ind i butikken, og op til disken.
"Hej, har i noget i kan anbefalede som en sølvbryllupsgave." En venlig lys stemme kommer med det samme med en masse forslag.
Kira bestemmer sig for to lysestager som hun får pakket pænt ind.
Hun skynder sig at betale, takker for hjælpen og skynder sig så hurtigt hun kan, ud af butikken.
Snart står hun igen på gaden, men denne gang nu klar til hjemturen.
Lettelsen bobler i hende, og hun kan ikke lade være med at smile, hvor er hun stolt af sig selv, hun glæder sig til at give sine forældre gaven, gaven hun helt selv har købt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det "farlige" gavekøb er publiceret 12/10-2009 11:09 af Mette Thumand (Mette01) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 12/10-2009 11:09
Besvarelsen er på 374 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Er der både en Molly og en Mille?

For mig er det urealistisk, at Kira både kan være en, forældre siger til at "livet også har noget at byde mig, hvis bare jeg giver det en chance", og at hun kan finde på at gentage det ordret.

Er Kiras fysiske problem social fobi eller noget i den retning? Jeg synes jeg kan mærke hendes angst tydeligt.
14 år siden
14 år siden
#2 Mette Thumand (Mette01)
ok den er nok lidt svær at forstå hvis man ikke ved hvad jeg skriver om. Kira er blevet blind ved sygdom og det er hendes første bytur allene, Molly er hendes førehund. Men hun har været meget angst for at færdes ude alene.
Men hun vil gerne gøre hendes forældre stolte ved, helt på egen hånd at købe dem en sølvbryllups gave
14 år siden
14 år siden
#3 inilni
Jeg synes det var meget tydeligt at hun var blind, og synes teksten virker rigtigt godt. Personligt har jeg tit undret mig over hvordan det ville være at blive blind, og synes den giver et godt svar (i forhold til den tilladte længde). Tror til gengæld det er en meget vigtig pointe om hun er blevet blind ved sygdom eller født blind, men eftersom læseren selv skal spotte handicappet er det jo næsten en umulig opgave =)
min største indvending ligger i at du har en del stavefejl, specielt i starten, og det virker lidt forstyrrende, men ellers en rigtigt flot og velbeskrevet tekst.
14 år siden
13 år siden
#4 Kristina Voss Elming (Kristina.E)
Da jeg læste den tænkte jeg godt nok at hun måtte være blind. Men jeg havde lidt svært ved at finde rundt i Molly og Kira. Jeg tænkte først, at de måtte være veninder eller noget i den stil, men det gav heller ikke helt mening. Og jeg undrede mig godt nok over at Kira ''klemmer om snoren'', men jeg havde ikke lige fanget, at det var en hund. Men nu da jeg ved det, giver det hele meget mere mening. Jeg kan rigtig godt lide din tekst. Især fordi den ikke fortæller det hele. Og du har fundet et godt problem at skrive om: Al hun vil gøre sine forældre stolte ved selv at købe gaven, men har svært ved dette. God besvarelse og jeg syntes du skildrer pigens følelser godt.
-Kristina
13 år siden