MacGuffin

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en ting eller et plotelement som har betydning for personen/personerne i historien. Som forfatter skal du ikke afsløre det præcise indhold, som fx kunne være indholdet i en kuffert eller en speciel æske. Denne ting eller element har kun til formål at binde historien sammen, men må samtidig gerne gøre læseren nysgerrig efter at vide mere. I mange tilfælde er elementet udefineret og helt åbent for fortolkning for læseren - det kan så at sige være alt muligt, brug fantasien. Det skal dog være en fysisk ting, og hverken en følelse eller oplevelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Begrebet MacGuffin stammer helt tilbage fra Hitchcocks tid, og er blevet benyttet i et utal af spillefilm gennem tiderne, specielt spændingsfilm og gysere.

Siden Jannik mandag morgen var gået op på det lokale bibliotek for at låne en bog, der kunne optage noget af den tid, han havde tilovers i sommerferien, havde han dag og nat bare hvilet i sofaen med blikket stålrettet mod siderne i bogen. Som lille havde bøger aldrig sagt ham noget, det havde det heller ikke gjort for nyligt, men denne bog, ja, lige præcis denne bog var en undtagelse. Hvorledes han skulle begrunde sin pludselig gruende interesse for bøger, vidste han ikke, men den sagde ham bare noget, som de andre ikke sagde. Dens vendinger, dens velformulerede og finurlige passager var... anderledes. Han troede aldrig, at en bog kunne være så interessant, at den fangede ham så meget som denne her bog og holdte ham i et fast jerngreb. Hans hænder kunne ikke løsne grebet om det glatte overslag, hver gang hans hjerne sende beskeder om at give slip, var det, som om kontakten stoppede ved skulderen, så beskeden ikke nåede ned til armen.
Telefonen ringede adskillige gange, men han tog ikke notits af det; var fuldt koncentreret omkring en spændende scene i bogen. Nogen ringede på døren, men han åbnede ikke. Når han var færdig med dette fantastiske værk, kunne han åbne døren eller tage telefonen, så mange gange han ville, men ikke nu; nu hvor bogen var spændende.
Han bladrede hen på siden, hvorpå det sidste kapitel begyndte. Først nu blev han fokuseret på noget andet end den bog. Det var ved at blive lyst; gardinerne fangede en del af de henkastede solstråler, der fandt vej igennem og oplyste sofaen, han lå i. Han havde en fornemmelse af at blive iagttaget af nogen. Men vrøvl... hvorfor skulle nogen iagttage ham en tidlig morgen? Han smilede, hvorefter hans blik faldt på bogen, der endnu var åben ved hjælp af hans hænder. Bare det sidste kapitels benævnelse fik ham til at læse første sætning, derefter den anden sætning, den tredje sætning. Han holdt op med at tænke og lod tankerne hvile i bogens univers.
Janniks puls var nået det maksimale af, hvad den kunne. Sveden perlede ned af hans pande og forstyrrede øjnene, der ikke ville blinke, fordi det dermed for et millisekund ikke ville være fokuseret på en størrelse 12 skrift med kursiv og fed, der stod skrevet på et tyndt, gråligt papir.
Så, pludselig, efter, at Jannik havde læst den sidste sætning i bogen, blev et snipper-skud affyret, susede igennem luften med en umådelig fart og placerede sig solidt i Janniks pande. Røde perler strømmede ned af højre kind, mens han endnu holdt beskyttende fat om bogen, som om han vogtede den med hans liv. Det liv, der nu var taget fra ham.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bogen er publiceret 25/10-2009 01:05 af Jonatan under skriveøvelsen MacGuffin.
Version 1 - 25/10-2009 01:05
Besvarelsen er på 447 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ha-ha... Ret sjov tekst og den måde din HP lader alt ligge for at læse i sin bog, tror jeg alle læsere kender. Hvordan man med fingrene måler hvor meget der er tilbage og hvordan man sukker og sørger over at måtte slippe det univers, som forfatteren delagtiggjorde én i.

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal læse det sidste afsnit (havde jeg været stensikker, havde du fået fem stjerner), men som jeg læser det, kommer døden muligvis fra bogen. Det ville i hvert fald være en "knaldroman" der vil noget!

Men du skriver godt, morede mig over dine ord og synes du skal skrive noget mere til os hungrende læsere...
11 år siden
10 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
som jeg har sagt før skriver du fantastisk .... ingen dårlige ting at sige fra mig...
5 stjerner :D
10 år siden