MacGuffin

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en ting eller et plotelement som har betydning for personen/personerne i historien. Som forfatter skal du ikke afsløre det præcise indhold, som fx kunne være indholdet i en kuffert eller en speciel æske. Denne ting eller element har kun til formål at binde historien sammen, men må samtidig gerne gøre læseren nysgerrig efter at vide mere. I mange tilfælde er elementet udefineret og helt åbent for fortolkning for læseren - det kan så at sige være alt muligt, brug fantasien. Det skal dog være en fysisk ting, og hverken en følelse eller oplevelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Begrebet MacGuffin stammer helt tilbage fra Hitchcocks tid, og er blevet benyttet i et utal af spillefilm gennem tiderne, specielt spændingsfilm og gysere.

Emma gik ud af skolegården. Hendes skoletaske hang på skuldrene, og nede i den var boksen. En sort boks, som hun havde fået af far i morges. Han havde sagt at hun skulle give den til mor når hun kom hjem og at Emma ikke måtte åbne den. Det var svært at lade være.
Hendes hestehale svingede fra side til side, da hun hoppede fra flise til flise på fortovet. Der var noget, der raslede fra tasken. Det var sikkert boksen. Det kunne også være bratz-penalhuset, men Emma var ret sikker på, at det var boksen, der larmede. Den var pæn. Hun havde siddet og kigget på den i et frikvarter, havde holdt den næsten helt nede i tasken, sådan at de andre ikke kunne se, hvad hun lavede.
Emma stoppede ved fodgængerovergangen og så sig til begge sider, inden hun gik over vejen. Hun gik pænt, for man må ikke lege ude på vejen. Så drejede hun til venstre og fortsatte hjemad. Emma havde prøvet at trykke på boksen, men den var hård, så hun kunne ikke føle, hvad der var inden i. Far havde sagt hun skulle stille den på køkkenbordet lige så snart hun kom hjem, sådan at hun ikke glemte det. Det havde Emma lovet ham.
Nu kunne Emma se sit hus. Det var pænt. Rødt med en lille have foran, hvor der stod nogle fine gule blomster flere steder. Mor var ikke hjemme endnu, men sådan plejede det at være og Emma vidste, hvor nøglen var. Hun gik igennem indkørslen og ind bagved, hvor nøglen lå. Indenfor blev
skoene hurtigt skubbet af og den tynde sommerjakke blev kastet ind over en knage. Den faldt ned igen, men det opdagede Emma ikke. Hun skyndte sig hen til bordet, tog tasken og af fiskede pakken op. Hun satte den omhyggeligt på bordet. Sådan, nu havde hun husket det. Hun kastede et kort blik på den, men gik så hen til køleskabet og tog et glas mælk. Hun tog også en småkage, det måtte hun gerne, det havde de aftalt.
Det hele kom med ind i stuen, hvor fjernsynet blev tændt. Det fangede ikke rigtig hendes opmærksomhed. Lige så snart det hele var spist og drukket, gik hun ud i køkkenet igen. Armene hvilede på bordet og hun lagde sit hage på dem. Boksen stod lige der. Måske hun bare kunne åbne låget en lille smule…
Hun skulle lige til at række ud efter den, men så hørte hun sin mors bil. Hun greb boksen og løb ud igennem døren for at møde hende.
”Mor, der er en pakke til dig. Far sagde jeg skulle give den til dig. Jeg har overhovedet ikke kigget i den”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Boksen er publiceret 25/10-2009 20:06 af vandalen39 under skriveøvelsen MacGuffin.
Version 1 - 25/10-2009 20:06
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Jonatan
Ja, det var fint det her, du har lavet. Fint sprog og god historie, men der mangler måske lidt mere informationer med henblik på boksen. Ja, du skriver, at den er hård og rasler, men hvad for en farve har den, hvad vejer den og hvor stor er den. Hvis du havde fortalt lidt mere om den, ville jeg måske være lidt mere ivrigt efter at få at vide, hvad boksen indeholdt, men det er en af de ting, der mangler, da jeg var færdig med at læse. Men når det er sagt... Du har et fint sprog, og du har opbygget en udemærket historie.
11 år siden
11 år siden
#2 Birkemose
Du beskriver et barn der går i første / anden klasse spot on, det er rigtigt godt. Desværre fanger din historie mig ikke, og skulle det have været en rigtig macguffin, skulle "boksen" have været ligegyldig for handlingen. Nu bliver den i stedet omdrejningspunktet.
11 år siden
11 år siden
#3 kamillesofus
Sikke dog en dejlig velopdraget pige, den Emma, tænker jeg.
God historie, mangler måske lidt nerve.
Birkemose skriver at din macguffin fejlagtigt bliver omdrejningspunktet, det er muligt at han har ret i det, men vi skriver jo ikke hele historien, kun den del hvor macguffin præsenteres og så bliver det vel vanskeligt at holde den ligegyldig?

mvh. kamillesofus
11 år siden
11 år siden
#4 Lambert
Rigtig overbevisende beskrivelse af en lille og meget nysgerrig pige. Sproget er fint og let og giver et ganske klart indtryk af Emmas dag. Din MacGuffin bringer imidlertid ikke historiens handling videre, men uddyber læserens forståelse af den lille pige og hendes hverdag.
11 år siden
11 år siden
#5 itone
Det bedste man kan sige om historien er at sproget reflekterer pigens tanker virkelig overbevisende, det værste man kan sige er, at man er lidt ligeglad med den der boks...
11 år siden