MacGuffin

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en ting eller et plotelement som har betydning for personen/personerne i historien. Som forfatter skal du ikke afsløre det præcise indhold, som fx kunne være indholdet i en kuffert eller en speciel æske. Denne ting eller element har kun til formål at binde historien sammen, men må samtidig gerne gøre læseren nysgerrig efter at vide mere. I mange tilfælde er elementet udefineret og helt åbent for fortolkning for læseren - det kan så at sige være alt muligt, brug fantasien. Det skal dog være en fysisk ting, og hverken en følelse eller oplevelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Begrebet MacGuffin stammer helt tilbage fra Hitchcocks tid, og er blevet benyttet i et utal af spillefilm gennem tiderne, specielt spændingsfilm og gysere.

Han er træt af at vente. Han drejer kikkerten tilbage og stiller skarpt på pakken. Den står der endnu. Det er utroligt. Lige der, ved side busstoppestedet har den stået urørt i snart fire timer. En passager må havde glemt den. Hvorfor er han ikke vendt tilbage efter den? Det er ikke en pakke man lige glemmer. Den en mindst 30x40x50 centimeter. Hvorfor har ingen samlet den op? Han havde set mange kigge. Nogle havde endda bukket sig helt ned over den. Flere gange havde han troet, det var pakkens ejermand. Men ingen havde gjort krav på den.

Den bare står der, i neutralt brunt papir med blå industristropper omkring. Stropperne har overbevist ham om, at pakkens ejer er en mand. Han panorer over ansigterne dem, der nu står og venter på bussen. Det er over midnat. De er alle under 35 år. Kvarteret er ikke længere et sted hvor gamle og børn er sent ude. Det er også det, der mystificerer ham. Man kan jo dårligt have en cykel i fred. Hvorfor har ingen bare taget pakken? Han rejser sig fra stolen ved vinduet og går ud i køkkenet for at hente kaffen, der er begyndt at lugte brændt. På vej tilbage gennem den mørklagte stue, støder han lilletåen mod kanten af et stoleben. "Av for saaaatan!" Han spilder halvdelen af kaffen i forsøget på at holde balancen.

Irriteret sætter han sig tilbage ved det halvåbne vindue og skubber pistolen på bordet til side for at gør plads til kaffekruset. I skæret fra gadelyset, ser han at handsken er våd af kaffe. Fandens til ventetid! Hans opmærksomhed drages igen af pakken. Med den størrelse må indholdet da have en vis værdi? Når opgaven er overstået vil han selv tage pakken.

En bus standser og spærre for udsynet. Gennem ruderne ser han flere passagerer stige ud.
Da den kører, bliver fire unge mænd stående for at vente på en anden bus. Det giver et gib i ham da den ene får øje på pakken, samler den op og trækker en foldekniv. De andre danner nysgerrigt ring omkring finderen. De står med ryggen til da han ser remmene og noget af indpakningspapiret falde til jorden. Et pludseligt anfald af rasende jalousi og skuffelse overmander ham. Han griber pistolen på bordet, sigter gennem det halvåbne vindue og trykker af. Den unge mand taber pakken, da han segner livløs til jorden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Pakken er publiceret 25/10-2009 23:27 af Henning Wibrand under skriveøvelsen MacGuffin.
Version 1 - 25/10-2009 23:27
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 kamillesofus
En meget uheldig snigmorder, terrorist, han virker så uprofessionel at det er lige før man får ondt af ham.. er det meningen?
Jeg syntes historien er udmærket fortalt, jeg forstår den bare ikke!
Er han sur på folk der stjæler og vil straffe den første tyv han ser?
Hvorfor er han jaloux?
Nu kan det jo også være at det er mig der hænger i bremsen..

mvh. Kamillesofus
11 år siden
11 år siden
#2 Henning Wibrand
Det var også bare et putsigt indfald. Jeg syntes det var sjovt at lade morderen blive træt af at vente. Måske var han bare træt af det hele. Pludselig opdager han pakken. Den bliver en hel besættelse så han glemmer sin virkelige opgave. Da han pludselig bliver frarøvet muligheden for selv at erhverve sig pakken - og dermed udløse spændingen - slår det klik for ham. Hans ejerfornemmelse tager over og han skyder "tyven". Som sagt... bare et sjovt twist.
//Henning
11 år siden