Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Jeg kom altid forbi rumhavnen om eftermiddagen, og jeg havde altid mit kamera på mig. En gang havde jeg fået en helt fantastisk solnedgang med Challenger 3 i forgrunden, og en anden gang var 2 skibe lettet samtidig, og luften mellem dem blev utydelig og bølgende. Begge billeder havde vundet priser på fantasticphotos.com den uge de var nye.
Jeg vidste ikke, at jeg den dag skulle tage mit livs vigtigste billede.
Der var mange gode grunde til at bo i byen. Rumhavnen støjede, og de fleste naboer til den klagede. Mange gange var en anden fotograf kommet først til en opgave, fordi jeg havde længere at køre, specielt når motivet dukkede op midt om natten. Og hvis jeg nogensinde blev gift, så ville det tage præcis 0,5 sekund for min ægtefælle at opdage, at "man ikke kunne opdrage børn i dette miljø". Men så længe jeg boede alene, var min grund til at blive boende vigtigere: når Anita, min søster, ringede, at hun var på vej, så kunne jeg være i havnen 5 minutter senere.
Selvom jeg altså ikke vidste hvor vigtig denne dag ville blive, boblede jeg. Anita havde lagt en besked til mig mens jeg var optaget i studiet, jeg opdagede den lidt over 3, og nu var jeg på vej ud for at møde hende. Enterprise 4 skulle lande kl. 17.05, så jeg havde rigelig tid. Hun skulle jo også gennem tolden.
Så mens Anita fik sine kufferter gennemlyst, traskede jeg hen til den udgang, hvor vi jordbundne ventede. Jeg stillede mit kamera op, så jeg kunne tage billeder af hende, mens hun gik imod mig -- jeg ville få øje på hende, længe før vi kunne høre hinanden, og hun vidste godt, jeg plejede at have kameraet med, så hun ville smile til mig hele vejen ned ad trappen. Som sædvanlig skete der ingenting da klokken blev 17.05, og som sædvanlig blev flokken af ventende urolig alligevel.
Så kom mængden endelig mod os. Jeg lod kameraet tage billeder automatisk hvert 5. sekund, mens jeg spejdede. Når hun kom tættere på, kunne jeg finindstille, men lige nu var det nok med kameraets standardindstilling. Ofte fik jeg smaddergode billeder ud af det, som blev taget, før jeg selv fik øje på hende.
Og sådan gik det også den dag. Senere viste det sig, at jeg havde taget 3 billeder af Anita og Xmtix, før jeg så hans blågrønne arm om hendes skuldre med mine egne øjne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ankomst er publiceret 21/11-2009 22:52 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 21/11-2009 22:52
Besvarelsen er på 412 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den er rigtig god! Det første billede af Marsmanden - eller hvad han nu er. Den var sjov.

Der er både-og en cliffhanger - for historien står fint alene, som her - men jeh vil gerne læse mere! Klart! Glimrende overraskelse!
12 år siden
12 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Flot skriveøvelse med alle krav opfyldt. Genialt hint i line 6. (Jeg vidste ...)
Sproget fint og reelt fejlfrit - kun lige denne ... mens jeg var optaget i studiet - bør det ikke være - af studiet/af studierne?
Slutningen er et fint eksempel på en cliffhanger, den fanger mig bare ikke. Man får indtryk af at den blågrønne arm (fra Xmtix!!!) om skulderen på Anita er problemet og at Xmtix er OK. Men måske er Xmtix OK og den grønne arm tilhører ikke Xmtix. Så bliver det pludselig spændende. Måske skal sætningen bare omformuleres. ... 3 billeder af Anita og Xmtix - før jeg så den blågrønne arm ...
Så meget tæt på 5 stjerner.
12 år siden
12 år siden
#3 Sirena
Super god historie!

Jeg er slet ikke til noget med rummet eller noget, men du skriver i et flot flydende sprog, der forfører din læser, og det gør historien også!
Jeg venter spændt på fortsættelsen:-)

/Sirena
12 år siden
12 år siden
#4 Michael F. Pedersen (sketch_U)
"Selvom jeg altså ikke vidste hvor vigtig denne dag ville blive, boblede jeg."

Der er altså noget galt med den linje. Kommer du ikke fejlagtigt til at fortælle at du KUN ville boble, hvis du vidste det blev en vigtig dag?

Nå pyt nu med det. Jeg er altså rigtig glad for din historie. Glæder mig til afslutningen.

3½/5 stjerner (4 vandt over 3)

Michael
12 år siden
12 år siden
#5 Mesovic
Du er rigtig god til at skrive. Du må godt skrive, når du får lavet en sjov en af slagsen.
12 år siden
12 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Lise, det er et fint billede af miljøet omkring en rumhavn, som støjer og som folk derfor helt vil bo langt fra - i byen, her får vi lige vendt det om med den gamle opfattelse af by og land. Det er så godt tegnet med forberedelserne til at tage et billede af hendes søster, men der er nok lige mange detaljer. Men fint alligevel. VH Mons
12 år siden
12 år siden
#7 Elling
En fin stemningsbeskrivelse, der måske ligger bare en anelse langt fra del 2, men det kan selvfølgelig også være meningen :) Herligt sprog og det er en fed idé med indforståetheden omkring science-fiction universet.

Omkring 4 stjerne ville jeg sige :)
12 år siden