Der er så meget der skal nås

Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Det var det samme hvert år, frosten tog til og folk pakkede jeg bedre og bedre ind. Snart ville sneen falde men inden det var der så meget der skulle nås. Jeanette kom vraltende ud af det lokale stormagasin, hendes favn var fuld af diverse poser. Poser med tøj, poser med friske madvare, poser med sko og poser med så meget andet. Blæsten var hård for hendes små runde æblekinder og i kulden blev de røde. Hun asede med at komme ned af de mange trapper ned til det normale gadeplan. Hun hankede op i en pose med friske madvarer som var det et lille barn som sad på hendes hofte. I munden havde hun nøglen til bilen og hun vidst endnu ikke hvordan hun skulle åbne bildøren. Hun vraltede hen til den gamle sennepsgule BMW 2002. Hun gik lagt posen med de nye vinterstøvler på taget og fik dermed en hånd fri som hun fik låst bilen op med. Himlen var lysegrå og det så ud til at det ville regne senere på dagen. Jeanette fik bakset alle varerne ned i bagage rummet og satte sig ind på førersædet. Hun pustede ud og satte nøglerne i den gamle bil. Selen bandt, men hun fik den da på. Hun rømmede sig og så i bakspejlet inden hun prøvede på at tænde den gamle skråt spand af en bil som hun havde. Hun begyndte at bakke ud og for en gangs skyld var der ikke en eller anden idiot som kørte i vejen. Hun så sig bagud og bakkede perfekt ud og satte farten lidt op på vej ud af parkeringspladsen. Posen med de nye vinterstøvler fløj af taget ved den høje fart, men Jeanette lagde ikke mærke til det.
Gryderne sydede og man kunne høre vandet fra bruseren slå mod de små klinker på badeværelset. Jeanette havde så meget hun skulle nå. Gryden med sauce begyndte at lugte brændt og hun kom dryppende med håndklæde om sig styrtende ud i køkkenet. Imens hun stod der og rørte ringede derpå døren. Hun så ned af sig selv. Halvnøgen, sauce-rørende og sletslet ikke parat. Hun måtte lukkede op. Hun styrtede ud i gangen, tog første og den bedste jakke og slog om sig. Hun kunne genkende skikkelsen i det falmende glas og hun tog nervøst i håndtaget og pressede det ned.

Skriv kommentar

Besvarelsen Der er så meget der skal nås er publiceret 21/11-2009 21:29 af Hjorthen under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 21/11-2009 21:29
Besvarelsen er på 389 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lejsy Storm
Bortset fra nogle små sproglige fejl, så giver din fortælling en fin skildring af sådan en hektisk dag, der næsten gør læseren forpustet.
Jeg glæder mig til at læse anden halvdel!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Godt udtryk: "den gamle sennepsgule BMW 2002". Jeg kan se den for mig.

"folk pakkede jeg bedre og bedre ind", skulle vel være "sig" og ikke "jeg"? Der er også andre sproglige småting.

Udtrykket "friske madvarer" gentages med meget lille mellemrum, havde været bedre med 2 forskellige udtryk.

Lidt spændt på hvad der sker -- både med støvlerne og den tidlige gæst.
10 år siden
10 år siden
#3 Michael F. Pedersen (sketch_U)
der er et par af dine små "svipsere" som allerede er blevet nævnt, så dem glemmer vi.
En skrotspand er i et ord, og staves forøvrigt ikke med "å" ;o)

din tekst fremstår ret kompakt, hvilket gør den lidt svær at finde rundt i.

Dit sidste afsnit kommer til at løbe meget hurtigt hen over handlingen, og det er lidt synd når nu du så fint har beskrevet handlingsforløbet indtil da.

2/5 stjerner :o)

Michael
10 år siden