Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Dirk sank. Hans arme rystede. Han vidste han var en god skytte, men i dette øjeblik indså han at han måske havde taget munden for fuld.Hvilket sjælent skete. Musklerne i armene værkede. Men han kunne ikke slippe strengen. Drengenes øjne hvilke alle så forventningsfulde på ham, fik ham til at svede. Ved andre vædemål havde alt lige fra at spise en levende frø til at løbe igennem byen kun iført sin mors undertøj aldrig rørt ham før. Men dette vædemål var anderledes, det så han nu. Som han stod der med spændt bue og betragtede Adrian, hans torfast lille bror var der noget i ham som rystede.Han var bange. Dirke kendte sin bror ind og ud. De hvade jo kun hinanden. Adrian var rædselslagen, det stod klart for alle. Dirk følte skyld, uanset set hvad dirk udsat ham for stole han altid blidt på sin store bror og fulgte ham i tykt og tyndt. Adrian havde aldrig sladret til deres mor, han var en god bror. Den bedste af de to i hvertfald. Adrians krop var spænt, og hans ansigt med de lukkede øjne lyste langt væk af angst.Dirk var bange for at tabe, denne gang var prisen og risikoen for høj. Hvad skulle han gøre? Dirk havde aldrig i sit liv bakket ud af et væddemål før. Dirks knoer blev hvide idet han spændte grebet om buen. Han var bange for at buen skulle smutte. Dette var forkert. Det ville sikkert ende galt, ja helt sikkert. Dirk tog nu for første gang i sit 16 årig liv en voksen beslutning, han ville hellere tabe end at bringe sin bror i fare. Nu var alt bare at tage latteren, hånen og deres moders skæld ud. " Hvad helvede tror i, i laver! " Den voksnes råb kom direkte bag Dirk, choket gav et gib i ham. Strengen smuttede mellem Dirks svedige fingere. Den mindste af drengene skreg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Vædemålet (2) er publiceret 07/12-2009 21:19 af Louise Ness Nielsen (Zippo) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 07/12-2009 21:19
Besvarelsen er på 318 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Louise Ness Nielsen (Zippo)
Hej alle sammen, jeg er ret stolt af min slutning, har brugt lang tid på at gennem arbejde den sidste del og har virkeligt førsøgt at fange de værste fejl. Jeg synes selv at historien rent fortællings mæssigt er faldet helt godt ud. jeg har for søgt at fremlægge begge brødres side af historien. Hvordan den yngste selvom hans storebrors farlige væddemål bringer ham i fare, er villig til at være skydeskive for ham. Og hvordan den ældste i et vigtigt øjeblik indser ,hvor meget hans lillebror betyder for ham. Synes at historien fortæller meget om søskende kærlighed; uanset hvor langt væk den nok synes, er den der stadig et sted under overfladen.

Zippo
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Hej Zippo

Jeg kan rigtig godt lide din historie! Her får man et indblik i, hvordan drengeleg kan gå for vidt... men hvor fornuften sejrer. Dog er den uventede slutning meget fængende og giver en rislen ned ad ryggen! Slutningen er åben.... man frygter det værste og håber det bedste!

Der er lidt med sproget: "Drengenes øjne hvilke alle så forventningsfulde på ham" det bliver for knudret. Bedre at der blot står: Drengene så forventningsfulde på ham. Der er lidt stavefejl... men det tager ikke glæden ved at læse den gode historie.
FLOT skrevet!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Dit sprog synes jeg, bærer en lille smule præg af at du måske vælger ord som du VED at du kan stave?

Mit råd til dig må være, at du finder dig en Betalæser som kan hjælpe dig så du ikke behøver koncentrere dig om stavning og deslige, for jeg har en fornemmelse af at dit ordforråd i tale er meget større end på skrift.

En ting er i hvert fald sikker ... du har en meget flot fornemmelse for at skabe en god historie, og jeg må overgive mig ... Du HAR lavet en flot afsluttet historie.

3/5 stjerner igen denne gang :o)

Michael.

PS. Du kan jo evt. sende en mail til mig, hvis du mangler en Betalæser.
10 år siden
10 år siden
#4 Louise Ness Nielsen (Zippo)
Mange tak micheal jeg vil måske tage imod dit tilbud.
10 år siden
10 år siden
#5 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget fin slutning på en god lille historie. Du har godt fat i sproget og man lever med i historien.

Masser af småfejl, hvoraf en del ligner sjusk og ikke ordblindhed. Måske skal du prøve at læse historien højt. tit fanger man småting, som omvendte bogstaver, når man læser højt for sig selv.

Du har masser af potentiale og har allerede et godt greb om opbygningen af en troværdig historie.
10 år siden