Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Senere skulle Anita tage den samme diskussion med advokater, med psykologer, med journalister, ja, selv med præsidenten. Og så vidt jeg kunne finde ud af sagde hun det samme hver gang. Jeg havde æren af, at hun tog diskussionen med mig som den første, fordi -- nå, ja, fordi jeg tilfældigvis var hendes bror.
Jeg vidste ikke, at jeg den dag skulle tale med min søster for sidste gang.
Mit første spørgsmål var banalt: hvem var Xmtix? Hvem ville ikke have spurgt om det? Jeg mener, når ens søster har fået en ny kæreste og tager ham med hjem, så er det det man spørger om. Men ganske få sætninger senere var vi gået betydeligt op i deciBel. Jeg tror ikke det er nødvendigt at referere slutningen af samtalen ordret ... Hvis vi havde været fornuftige, beherskede mennesker i det øjeblik, ville samtalen været forløbet således:
"Jamen, søster, giftes? Hvor længe har I kendt hinanden?"
"Brormand, vi har kendt hinanden længe nok. Jeg ved at jeg elsker ham, og jeg er ikke i tvivl om, at han elsker mig."
"Og skal I også have en masse børn?"
"Selvfølgelig. Det var noget af det første vi snakkede om."
Og, som sagt, hvis vi havde været fornuftige og beherskede, ville jeg måske have ønsket hende til lykke til sidst. Der var ikke nogle tallerkener, der ville være blevet smadret, og hun ville ikke have grædt. Og det ville ikke have været den sidste gang jeg talte med hende.
Mine billeder af hende og Xmtix var rutinemæssigt blevet lagt i mit online-arkiv, og de blev brugt flittigt. Jeg læste artiklerne rundt om billederne. Mens jeg læste, at hun havde den samme samtale med forskellige smarte mennesker, vendte og drejede jeg det hele i hovedet. Skulle jeg sige undskyld? Men hvordan?

Gøgen lægger sine æg i andre fugles reder. Nej, det er ikke den bedste sammenligning. Galhvepse lægger deres æg direkte i levende planters væv. Nej, det er heller ikke godt. I virkeligheden er der ikke noget at sammenligne med. Ja, hun skulle være rugemor for Xmtix' børn, og det ville slå hende ihjel. Hun ville blive ædt indefra, og hun ville ikke overleve "fødslen". Og uanset hvilken parallel fra dyreverdenen jeg kan komme med, så kan intet sammenlignes med, at hun selv valgte det.
Xmtix' blågrønne arme skulle stryge sig kælent mod hendes hud, og han skulle gøre -- hvad han nu end gjorde. Og hun skulle dø. Min eneste slægtning, min elskede søster, skulle dø.
Jeg har hadet farven blågrøn siden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Afsked er publiceret 09/12-2009 22:18 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 09/12-2009 22:18
Besvarelsen er på 418 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Jeg får ikke rigtig fat i det overordnede i handlingen her i 2.del.
Det er nu også svært og jeg har selv det samme problem med min egen tekst.
Faktuelt kan jeg selvfølgelig læse det, men pointen er utydelig for mig.
Hvor er kontrasten?
Starten forvirrer - senere skulle Anita tage den samme diskussion - hvilken?. Det bliver så klart få linier senere, men en ændret rækkefølge havde måske gavnet her i starten.
Sproget er fint og nuanceret. Jeg personen klar og tydelig. Fine sammenligninger til slut. Men pointen? Den sejler mod det blågrønne univers. Ærgerligt efter din flotte første del.
11 år siden
11 år siden
#2 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Kan altså ikke helt forlige mig med anden del af din tekst...

Sproglig er den fin, men ...

Jeg kan altså ikke sluge at noget menneske frivilligt ville stille sig til rådighed som levende rugemaskine OG spisekammer.

Det ærger mig, så jeg er lige ved at blive helt .... Blågrøn? for jeg så virkeligt frem til at læse sidste del af din historie.

Tankerækkerne i forbindelse med sammenligningerne til dyreverden, er til gengæld rigtig flotte, og jeg er sikker på at jeg ville ha nydt som de fortjener, hvis jeg ikke allerede var stået af da jeg læste dem.

3 stjerner denne gang

Michael
11 år siden