Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Jeg logger på Kuglepennen.dk hver dag for at se, om der er nyt fra Pølsemor. Efter en uge sker der noget. En krimi dukker frem. Da jeg begynder at læse, bliver jeg klar over, at Pølsemor er identisk med Gitte.
Teksten indeholder skjulte budskaber som disse ... hun skal til det årlige træf på Amylum tritici 17. december. Problemer er bare, at morderen holder øje med Jingle. Men Whisky Jane hjælper nok, så ...
Mit hjerte banker vildt, da jeg læser passagerne. Kun Gitte kender mig som Jingle. Amylum tritici er mine forældres sommerhus. Det hedder sådan, fordi de tilbragte deres hvedebrødsdage i huset. Mit første møde med Gitte skete den 17. december for 2 år siden. Sted - Amylum tritici.
Whisky Jane laver kostymer. Så jeg skal åbenbart maskeres for ikke at blive genkendt og forfulgt? Noget jeg har mærket markant det seneste år.

Det er ikke noget problem at få skabt ny identitet hos Whisky Jane og smutte uset ud gennem bagindgangen.
Sommerhuset er tomt, da jeg når frem. Først da mørket indtager scenen, bliver døren lirket op. Det er en hærget Gitte, der kommer mig i møde. Hun giver mig et hurtigt knus, lægger hånden over min mund og tager et notat frem.
"Jeg har ikke fortalt dig alt.Pokergevinsten er et fupnummer, skabt af John, min arbejdsgiver. Dækcentralen, du ved. Han skulle vaske sorte penge hvide og lod mig vinde i sit eget netpokerspil. Pengene skulle bruges til et sommerhus i Norge. Jeg ville få 10.000 kr. for min indsats. Men John forlangte mere for pengene. Jeg blev voldtaget flere gange, fordi han hader ... du ved nok. Det ville være håbløst at anmelde ham, da han har venner i politiet.
Så jeg valgte min egen løsning. Jeg købte et sommerhus i Norge i min bror navn og en billig ussel rønne til John, plus skøde med forfalskede oplysninger. Desværre opdagede John det hurtigt. Derfor folkene på færgen.
Ja, jeg sprang i havet og slap fra dem.Jeg gemte mig hos min brors venner. Vi hackede Johns PC og sendte oplysningerne til min ven i folketinget.Hun satte eksperter på sagen og pressede på hos politiet. De fængslede ham for 2 uger siden. Han står til 8 år for omfattende økonomisk svindel med mere, mener man.
Men han har stadig sine håndlangere, så derfor tilspørger jeg dig."
Gitte tøver et øjebilk, falder så på knæ og fortsætter:
"Vi du, Kirsten Petersen, alias Jingle, skifte identitet og flytte til et nyt land, hvor vi kan leve i fred. Vil du gifte dig med en stakkels forsømt, men formuende, lebbe?"
Det hele virker uvirkeligt, men skønt, hvilket mit svar afspejler.
"Det var du sgu længe om."

Skriv kommentar

Besvarelsen Pokkers gevinst 2 er publiceret 10/12-2009 00:41 af Lars Find-Andersen (Bibelot) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 10/12-2009 00:41
Besvarelsen er på 447 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
i mit bror(s) navn.

Bibelot - jeg ved ikke helt hvor du vil hen med denne historie. Jeg har svært ved at følge med. Jeg gik tilbage og læste første del for at sikre mig kontinuiteten. Det er nok bare mig da jeg elelrs godt kan lide det du skriver. Beklager
11 år siden
11 år siden
#2 Lejsy Storm
Hej Bibelot

Det var noget af en forrygende handling som du fik forfattet i kortform. Den tog helt pusten fra mig.
Jeg synes, at der sker alt for mange ting på én gang, også selv om jeg har læst den flere gange.

Jeg var sikker på at Jingle var en mand, så slutningen var særdeles overraskende.

Om man slipper godt fra at hoppe over bord fra en færge, vil jeg betvivle... men okay, lidt fiktion skal der jo også være plads til, når man skriver.

Mvh.
Lejsy Storm
11 år siden
11 år siden
#3 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Hej Bibelot.

Som Lejsy, synes jeg også at der sker lidt for meget, på lidt for lidt plads. Jeg tabte flere gange tråden, og måtte derfor tilbage i teksten og "læse op" på det jeg havde overset/ ikke fanget.

Kønnet på din hovedperson, efterlyste jeg vist nok beskrivelser af i første del, og jeg er stadig ikke helt vild med den sene afsløring.

Jeg synes lidt det stjæler rampelyset fra historiens faktiske handling, at den største overraskelse bliver at den handler om to kvinder.

Din sans for sproget, opbygningen, tegnsætning osv. misunder jeg dig stadig :o)

En stjerne mindre denne gang.

Michael
11 år siden
11 år siden
#4 Benno
Ha, ha, jeg synes godt nok, at der går gevaldig sæbeopera i den slutning. Den bobler og skummer over med alskens fornøjelige ting og sager. Meget underholdende.

vh. Benno
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Flot: "Først da mørket indtager scenen".

Sproglige småting: Problemer / Problemet, min bror navn / min brors navn.

Sikke en mundfuld at få løsningen at vide! Spekulerer på, om det kunne have været serveret mere elegant?

Okay, anede ikke, at "lebbe" ville være med i slutningen. Husker ikke, der har været nogle hints i den retning? Andet end at Jingles køn ikke fremgik?

Nogle ting gode, andre ikke.
11 år siden