Og gud viste sig i vores sind (2)

Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Mørket havde lagt sig over byen og månen skinnede ikke klart mere.
En gammel mand gik rundt i gaderne og messede til nattens sidste timer, en sort kat farede over brostenene, da den gamle mand pludselig greb sin hånd ud efter katten, og med et fast ryk klemte hånden sammen omkring den så den, til dens sidste lå livløs på jorden, sorte kat du djævlens yngel vig bort og kom aldrig til jorden igen, hvæsede han arrigt.

Morgensolen tittede forsigtigt frem i de små gader stanken og skidtet flød alle steder.
på byens torv hang der 20 kvinder, dænglene ned fra deres galge, 2 kvinder sad i gabestock, og dagens heksebrænding skulle til at sættes i gang.

folk stimlede sammen for at se det onde forsvinde fra jordens overflade.

Hør alle gode folk vi har i mange år fordrevet tusindevis af onde mennesker fra denne gode jord,
og idag vil vi være endu tættere på alt godt.
Husk og mærk jer mine ord vi vil ikke have ondt her i verden aldrig! siger jeg jer! aldrig!.
Så med lyset fra disse flammer vil vi udrydde alt ondt, kom med hende, en mand med sort hætte trak en ung kvinde ind ved hjælp af et stykke reb hun havde om sin bare hals,
slip mig! slip mig! i må ikke tro det er godt det i gør mod os, skreg den unge kvinde.
Hved den hellige Sakarias katedral skal du tie, du er dømt som kætter og hedensk troende og du skal få din straf for at du er født som horeunge, tårne løb ned af hendes kinder og hun kastede sig på knæ af afmagt.
kom så op på benene din horeunge, jeg kan ikke! manden der trak hende rev hårdt til og slæbte hende det sidste stykke hen til bålet.

Med et blev himmelen rød og sorte fugle drog ind over byen, et klart hvidt lys for hen over himmelen og lyste torvet op, folket kiggede mod himmelen og en stemme hørtes i deres sind.
I har farvet himmelen rød med jeres medmenneskers blod, i har brugt mit navn til at dømme uskyldige, hvor våhvar i at beskylde jeres egne for at være onde og af forkert tro! i skal kende godhed når i ser det I er et naivt folk at tro i kan bruge guds ord til at dømme. Hvis i vil have godhed skal i få det, jeres straf er at elske alt i kender til.
i vil ikke længere have den frie vilje mellem godt og ondt! i har ikke visdom til selv at vælge.

Et hvidt lysglimt kom og hele jorden forandredes til en kærlig og elskende planet

Skriv kommentar

Besvarelsen Og gud viste sig i vores sind (2) er publiceret 15/12-2009 18:39 af Thor Windelboe (Torrion) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 15/12-2009 18:39
Besvarelsen er på 444 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
En tro 2. del i forhold til 1. del.

Desværre stadig en del sproglige småting.

Spændende at springet mellem 1. og 2. del er så langt i tid.

En hel planet, hvor folk ikke kan andet end at elske hinanden. Den verden kunne jeg godt tænke mig at læse mere om! Hvordan den er i praksis, og hvordan det føles at bo der.
11 år siden
11 år siden
#2 Thor Windelboe (Torrion)
Tak for kommentar.

Det er jo ikke år 1 vi taler om så den store tidsforskel er der ikke.

sproglige fejl ja.

For at undskylde min mangel på grammatisk ekspertise vil jeg sige at jeg først og fremmest koncentrer jeg mig om selve historien og tekstens indhold.

Jeg ved og har også lagt mærke til hvor dejligt det er at læse en tekst der er grammatisk fejlfri.
11 år siden
11 år siden
#3 Lejsy Storm
Det var noget af et sus, du dér sluttede af med. Heksebrænding..... ja, det havde jeg slet ikke gættet på, at det ville op med. Det er måske også ment som en metafor i moderne tid....? Der kan perspektiveres meget i din fortælling. Meget uforudsigeligt.og godt fortalt!

Mvh.
Lejsy Storm
11 år siden