Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Det var jo brunetten med øjne som smuttende mandler. Der var jo ikke ondt skabt i hende, så hvorfor skulle hun dø? Lentz afbrød Pers tankerække med: ”Jeg har det perfekte skjulested til hende, men vi må først få sminken af hende så det ser ud som om hun har været død senere end da vi fandt hende.” ”Roy, du ved hvordan lyssætningen fungerer, skru op for samtlige spots så her bliver mere varmt, men først når jeg siger til”. Per har regnet det ud, han går hen til sminkerummet og henter det der skal til. Foran spejlet i sminkerummet står hendes taske. Per begynder at rode i den, det kunne jo være der var svar på en del af de spørgsmål som trænger sig på. I guder hvor har kvinder meget i deres tasker, tænker han mens han fumler rundt. Hans fingre mærker papir, en kuvert. Han tager kuverten op, den indeholder et brev fra en bank. Det er et kontoudtog, øverst ved den første dato, er der et stort fedt rødt minus foran tallene. Men langsomt bliver det store minus på kontoen mindre. Beløbene som er sat ind varierer en smule, nok til de ikke ser mistænkelige ud ved første øjekast. Han gemmer brevet, tager det han skal hente og afleverer det til Lentz. ”Tak Per, smut du hjem. Roy og jeg ordner resten, jo mindre du ved jo bedre.”

Hjemme er Per lynhurtigt inde på bankens hjemmeside. Hun var ikke for kvik brunetten. Brugernavn og pinkode står på kontoudtoget, han logger sig på hendes konto. Du godeste, hun har afpresset Lentz for en god portion penge. Nu kan Per mere end sit Fader Vor med en PC, det var derfor han blev smidt ud fra universitetet. Han hacker sig ind på den konto pengene er sendt fra, og ser alle oplysningerne Lentz har opgivet til sin bank. For fan… da, hun er Lentz’ ukendte datter! Der står på et par af kvitteringerne; Til min datter. Lentz den store instruktør, pralende med sin livsførelse uden kvinder i massevis, han elsker jo sin kone gennem 25 år højt.

Hm, tænker Per, det er en let måde at tjene penge på, og få sig en karriere i glamourverdenen. Det er også min vej ud af den verden, jeg fortsætter hvor hun slap. Dog på en helt anden måde, jeg er jo ikke hacker for ingenting og kan holde tæt.

Per forsvinder lige så stille ud af teaterverdenen med penge på lommen, lever sit liv som han ønsker det. Bare fordi man har penge, behøver man ikke at prale med dem. Hvad der skete med Lentz og Roy? Det skrev de meget om i medierne, Per forsvandt sporløst.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bag kulisserne 2 er publiceret 10/12-2009 19:31 af Lise Eva Kramer (Lille spejl) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 10/12-2009 19:31
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Der er en supergod historie gemt i det du skriver: mord, afpresning, hacking osv.

Desværre er den ikke ret godt præsenteret. Fx "Nu kan Per mere end sit Fader Vor med en PC, det var derfor han blev smidt ud fra universitetet." Der er noget kluntet ved at få det at vide på den måde. Og der skal meget helt til, for at det her lykkes: et tilfældigt fundet papir, med koden skrevet på!

Sproglige småting: mere varmt / varmere.

Men som sagt: der ligger en god historie og gemmer sig her. Skriv den evt. igen og læg den på som tekst, eller kontakt mig som betalæser.
10 år siden