Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Den klæder hende ikke, det gør den altså ikke. Hvis man er timeglasformet bør man aldrig gå i tunika, har hun ikke lært dét hjemmefra? Hun er køn nok, sådan set, men hun har ikke fremhævet sin talje og hendes lår ser store ud i gamacher. Hun ser utilpas ud og jeg bør nok gå over og sige et eller andet til hende for ligesom at bryde tavsheden.
"Sort slanker og hvidt gør intet for din figur"

Et sted som her er det smadder vigtigt at tale med folk, for stilheden generer dem, det er tydeligt at se. Det er også derfor jeg sidder og planlægger hvad jeg skal sige. Altså bagefter dét med hendes tøj. Hun trækker en kop kaffe i automaten, og jeg kigger på manden til venstre for mig, for at tjekke om han har tænkt sig at sige det til hende eller om jeg skal.
"Fløde gør fed"
"Hvaffor noget?"

Hun forstår ikke hvad jeg siger, det er sikkert derfor hun er her; fordi hun ikke helt forstår. Sikken skam. Hun er ellers køn nok. Manden til venstre synes det også. Det er ikke svært at se, at han ikke ved noget om tunikaer og gamacher, men det er nok ikke derfor han er her, trods alt.
Jeg glæder mig sådan til at komme derind og det er utroligt at jeg ikke er blevet henvist før, synes han. Han har garanteret også gået og været spændt på at møde mig, spændt på at høre hvad jeg synes om forskellige ting. Kaffemaskiner og sådan noget.

Jeg sidder og forbereder hvad jeg skal sige til ham. Forhåbentlig er han tyndhåret eller har dobbelthage, så vil han virkelig sætte pris på mine råd, og forhåbentlig ved han, at det er derfor jeg er her. At det ikke er fordi jeg er skør og snakker med mig selv. Jeg snakker ikke med mig selv. Jeg har slet ikke et bedre jeg.

Skriv kommentar

Besvarelsen ...ignorerer mit bedre jeg er publiceret 12/04-2010 18:22 af Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 12/04-2010 18:22
Besvarelsen er på 321 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Nightwhisperer
Virkelig fangende tekst synes jeg og et godt sprog...!

Synes dog den er lidt forvirrende idet (som der måske er meningen?) at jeg egentlig ikke helt ved om hun rent faktisk siger tingene højt eller kun i sit hoved..?

"Sort slanker og hvidt gør intet for din figur"

"Fløde gør fed"
"Hvaffor noget?"


Jeg er helt vild med hendes personlighed, den skinner virkelig igennem..! hun er en man kunne bygge en længere historie på måske? netop fordi hun er så speciel i hendes måde at se verdenen på.

God flydene tekst! 4 stjerner fra mig ^^
10 år siden