Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Solen kastede sine varme stråler over bakkernes stejle skråninger. Den badede hele verden i et gyldent lys, der kunne få selv det koldeste hjerte til at tø. Varmen ramte hver en kvist, hvert et strå. Den nåede den rindende bæk og stiens mindste sten. Den nåede sindets uroligheder og tankernes strøm.
Jeg vandrede af sted i raskt tempo og nåede snart en lille hytte i skovens udkant. Mit hjerte bankede hurtigere og hurtigere for hvert sekund der gik. Hvorfor var jeg så nervøs? Det var jo ikke første gang jeg skulle til justering. Jeg havde prøvet det et utal af gange.
I går. Fra tolv til to. Mathias og jeg havde haft et skænderi. Mere end det. Han havde sagt, jeg var en gammel, sur mand, der var ligeglad med andre. At jeg var respektløs, uden ansvar. At alle mine justeringer langsomt ødelagde mig indefra! Ha! Som om han ikke ville handle på nøjagtig samme måde, hvis han var i mine sko!
Når jeg oplever noget trist, noget sørgeligt, så vælger jeg at gå til justering. Jeg er ikke den eneste der gør det! Tværtimod! Man sætter sig i den behagelige stol, får en masse dimselidutter på hovedet… Og vupti! Den dårlige erindring forsvinder, som dug for solen! Teknologi kan meget, underligt det ikke kaldes magi. Efter en justering kan man slet ikke huske, hvad der er sket. Fra tolv til to eksisterer slet ikke. Genialt! På den måde kan man leve det perfekte liv uden bekymringer, uden sorger!
Og Mathias havde kaldt mig ansvarsløs, ligeglad! Han havde sagt, at jeg levede i min egen verden. At jeg levede et halvt liv! At jeg gik som en blind mand i mørke! Hrmp! Vi vandrer kun på denne jord en eneste gang, så hvorfor ikke nyde det?
Jeg åbnede hyttens dør og gik langsomt ind. En venligt udseende mand kom mig i møde.
”Er du Nicolai Poulsen?” spurgte han. Jeg nikkede bekræftende. ”Deres ven bad mig give dig denne besked…” Manden rakte mig en lap papir. ”Han mente, det var bedst, du fik det at vide.”
Jeg kiggede på paiprlappen og så et billede af en yngre mand og en lille pige. De sad på en bænk og fodrede ænder. Smilene prydede deres ansigter, glæden strålede fra deres øjne. Under billedet stod der, med Mathias’ sjuskede skift:
Glem blot mig. Glem blot livet. Men hvorfor ville du glemme din datter?

Skriv kommentar

Besvarelsen Glem blot livet er publiceret 20/04-2010 21:07 af Sofie Hvemon (Sofie1997) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 20/04-2010 21:07
Besvarelsen er på 402 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du skriver dejligt flydende og formår i en kort tekst at ridse en fin sci-fi verden op. Jeg standser et øjeblik i teksten fordi jeg troede vi måske fulgte en ung pige og bliver derfor forvirret, da jeg forstår det handler om en ældre mand. Det er nok de sanseindtryk vi får fra indledningen, der virker feminine: "kunne få det koldeste hjerte til at tø" mv. Ikke det jeg forbinder med mandens senere tanker.

Nå, men der er masser af godt i denne tekst. Synes du skriver fint. Og er imponeret over dine evner, din relativt unge alder taget i betragtning. Skriv meget mere.
14 år siden
14 år siden
#2 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Hej Mikala!
Tak for dine søde ord!:) Det er dejligt nogen giver sig tid til at læse ens tekster:) Må hellere øve mig i min mandlige fortællervinkel:) Hi hi;)
Blev meget glad for din respons;)
Vh Sofie
14 år siden