Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Jeg er i et hvidt rum.
Hvorfor er jeg i et hvidt rum?
Jeg læner hovedet tilbage og kigger op. Ingenting. Intetheden strækker sig uendeligt over mig og til alle sider. Men gulvet er stabilt under mine bare fødder. På mine tåspidser drejer jeg mig omkring, fra den ene side til den anden for at sikre mig, at hvordan det end er sket, så er jeg virkelig endt et sted, hvor der bare er mig, mig midt i et hvidt, lysende hav.
Jeg lader mig tipper og falder om på ryggen. Rummet griber mig. Det ene øjeblik er jeg på benene, det næste ligger jeg ned, så enkelt er det. Her er så stille. Rigtig stilhed, ikke den slags, som er fyldt med ord og meninger og et ocean af turmulte følelser, så alting altid er i bevægelse, selv når det ikke ser sådan ud. Derude i den virkelig verden kan et gulv snurre under ens fødder uden at røre sig det mindste, og solen kan brage ned over det sorte tøj, man har på i dagens anledning, uden at man føler andet end kulde. Man kan stå lige ved siden af en voksen mand, man har kendt hele sit liv, og alligevel være lysår væk. Og han kan samtidig veje tungere på dit sind end noget andet i verden. Han kan stå og hamre og banke på dine mure og bede om at blive lukket ind, og du kan have lyst til at åbne døren for ham uden at vide hvordan, fordi du har gemt nøglen for dig selv.
Du kan have et stort, tungt hul inden i dig selv, hvor noget uendeligt vigtigt er blevet revet ud, og stadigvæk stå op om morgenen og gå i seng om aftenen.
Men ikke her. Her findes disse paradokser ikke. Her er kun stilhed, tomhed og lys. Uden bånd, nøgler og spørgsmål. Jeg er alene. Ikke bundet og ikke tynget.
Jeg bliver lidt endnu...

Skriv kommentar

Besvarelsen Glæden ved det tomme rum er publiceret 01/05-2010 14:11 af Laura Bruhn Bové (Laurbær) under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 01/05-2010 14:11
Besvarelsen er på 323 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 MercyMis
Synes lige jeg måtte læse din, nu når du havde læst min:)
Du har ret, på en måde kan man vel sige at det er to sider af samme sag:)
Jeg følte mig dejlig rolig lige da jeg havde læst din historie, og jeg kunne sagtens forestille mig rummet, så du har ihvertfald løst opgaven:D

En lidt kort kommentar fra min side af, men...:p

-Christina
10 år siden
10 år siden
#2 peterpedal
Hej Laura

Jeg synes det var virkelig fine beskrivelser af rummet. Jeg kunne godt føle det, specielt det med at stå op og pludselig ligge ned. Det var en fantastisk vægtløs tilstand som jeg købte med det samme.

Værdiladningen virker meget positiv på mig, som om det er en lettelse at være i det rum - fri for alle bekymringer. :)

Mvh Peter
10 år siden