Mit liv som utro ægtemand

Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Hvordan havde jeg dog bragt mig selv i sådan en umulig situation??

Efter at have givet mig selv et par gode lussinger, for endnu engang at have påkaldt mig en eller anden højere Gud's vrede, valgte jeg at forsøge at overskue de hændelser, der var væltet ind over mig i løbet af de sidste 3 dage.

1) Jeg valgte at være min kone gennem 8 år utro.
2) Førnævnte kone overraskede ved at komme 2 timer før hjem fra arbejde end sædvanligt.
3) Min elskerinde fik hjertestop af overraskelsen.
4) Jeg stak af fra stedet. (Nøgen, da jeg ikke var særlig påklædt, da overraskelsen fandt sted.)

Og her stod jeg så nu.

På det ene hjørne af Trafalgar Square i London.

Mit største problem var, at jeg ikke ville være i stand til at gøre mig forståelig på andre sprog end dansk.

Desuden var der så overbefolket, at det kun ville være et spørgsmål om tid før en eller anden "næset" englænder (nosey) ville få mig arresteret for uanstændighed.

"Hello Sir" lød pludselig en stemme bag mig.

Da jeg vendte mig om, så jeg den smukkeste kvinde, jeg nogensinde havde ladet øjnene falde på. 165 cm høj med en sund kulør i kinderne.

Tydeligvis var hun ikke indfødt brite. (Jeg er sikker på, at I læsere allerede har observeret, at jeg nævnte hendes flotte kulør)

Lamslået af dette vidunder stoppede jeg, da jeg simpelt hen var nødt til at høre, hvad hun ville,
lettere flov, holdt jeg hænderne over skridtet, for ikke at virke obskøn over for dette mesterværk af en kvinde.

Jeg indledte en samtale med kvinden. (Hvis du nogensinde har overvejet, hvad det mest bizarre, der kunne forekomme er, skulle du prøve at stå nøgen på Trafalgar og tale med en ukendt kvinde.)

Følgende vælger jeg at oversætte. (Samtalen forløb naturligvis på engelsk.)

- det er længe siden, at jeg har set så smuk en mand løbe nøgen rundt på Trafalgar.

- hmm, det er også længe siden, at denne smukke mand sidst løb nøgen rundt på Trafalgar.

- OK, men det er nok også sidste gang i meget lang tid, at du får lov til at løbe nøgen rundt, da du er arresteret for mord...

Det viste sig, at den utroligt smukke brite var kriminalbetjent.....

Skriv kommentar

Besvarelsen Mit liv som utro ægtemand er publiceret 10/07-2010 00:00 af Brido under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 10/07-2010 00:00
Besvarelsen er på 379 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Bomse
Jeg kan godt lide historien :-)

Den er humoristisk og godt skrevet!

Selve cliffhangeren, synes jeg dog ikke er bygget nok op.

Beskrivelsen af den første knibe, som hovedpersonene befinder sig ibliver fortalt lige ud af landevejen, og her er der ikke så meget at være i tvivl om, hvilket er både godt og skidt. Skidt fordi det tager lidt af mystikken ud af historien, men godt i forhold til slutningen af historien, der modsat virker for usandsynlig.

Jeg reagerede ved at tænke, om det mon er elskerindens hjertestop, der bliver betegnet som mord...men, hvis det er det, du henviser til, virker det ikke rigtig troværdigt. Hjertestop som følge af, at blive taget midt i akten, kan vel næppe betegnes som mord?

Jeg synes bestemt afslutningen er en god cliffhanger, men det er mest fordi jeg som læser finder historien meget utroværdig, og gerne vil have en forklaring, og ikke fordi der er en forudgående spændingsopbygning, som jeg ikke kan vente med at læse mere om. Det sidste synes jeg, ville have været en bedre cliffhanger.

Jeg undrede mig også over, at det først bliver beskrevet, at han ikke kan føre en samtale på engelsk, men bagefter alligevel har en samtale med kvinden på engelsk?

De bedste hilsner

Rikke
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Der kommer ikke en løsning på den foregående knibe, men det kræver opgaven jo heller ikke. Så, det er fra asken i ilden.

Historien: Der er ikke nogen store konflikter eller noget, hvilket jeg synes svækker historien lidt.

Det sproglige:
- "en eller anden "næset" englænder (nosey) ville" -- det virker ikke rigtigt for mig det her, måske havde det været bedre, hvis der bare stod nosey i stedet for næset -- eller bruge det danske udtryk, hvor man stikker næsen i andres affærer
- "hvad hun ville, lettere flov" -- der er vist noget rod med punktum og komma her?
- ellers udmærket sprog

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#3 MetteH
Du skriver i en god humoristisk tone. Og jeg synes det er en god idé, at lade den ellers attråværdige kvinde vise sig at være hans "modstander" (politi). Jeg er også imponeret over hvor meget du får fortalt på ganske kort tid, uden det bliver fladt referat. Sejt.

På minussiden er særligt det med det engelske. Han kan ikke gøre sig forståeligt på andet end dansk, men alligevel kan han det snildt tale med kvinden til sidst. Også det, at han bruger et engelsk udtryk, "nosey", går imod påstanden om, han ikke kan formulere sig på andet end dansk. Han virker faktisk meget engelsk-kyndig på mig. ("han" laver endda den typiske engelsk apostrof-fejl i sætningen "en eller anden højere Gud's vrede"). OG hvis hans kone arbejder der, må han da vel også bo der??
Måske havde det været en endnu bedre historie - og endnu mere komisk - at han beundrede kvinden, hvis han faktisk ikke forstod et pluk af hvad hun sagde, og så tilsidst blev lagt i håndjern...?

Der er desuden noget ufokuseret over historien. Det største problem - ifølge ham selv - er, at han ikke kan engelsk. Det er svært at være enig i, når han lige er blevet opdaget af konen og har en død elskerinde - og er nøgen midt i byen. Sproget er vist ikke hans største problem...? Og hvis han holder fast i påstanden, så er han godt nok en usympatisk fætter...

Jeg synes cliffhangerne er tydelige.
11 år siden
11 år siden
#4 LulluBelle
Morsom historie.
Kom til at tænke på om det mon var en drøm han var i. Så han vågner op sammen elskerinden og alt er ved det gamle... Måske hans moralske skrupler hærgede i et mareridt? Klassisk at drømme man pludselig befinder sig nøgen et sted.
Den sidste sætning kan godt undværes da man kan regne ud at hun er betjent.
Ellers er jeg enig med de andre kommentarer du har fået: han kan ikke engelsk og derefter godt alligevel og hjertestop er vel ikke mord?
11 år siden
11 år siden
#5 Pia Hansen
Hej Brido

Sort humor og en krads pointe a lá "Nu kan det ikke blive værre - men det blev det alligevel" ;->
Umiddelbart virker det faktisk meget godt, men jeg synes alligevel, der er nogle svagheder. Den med det engelske halter en del, og jeg er ret ligeglad med hovedpersonens trængsler, for han forbliver en figur, hvilket er fint nok i artikler, men knapt så godt i litterære tekster.
Men selve historien er god nok. Politiet kan sagtens tro, der er tale om mord, så travlt manden har. At de så senere opdager noget andet, er jo så det man kan læse om, hvis du engang fortsætter historien. I så fald kan manden få både tøj og udvidet personlighed. Må jo medgive, at han har noget personlighed, i det han klart er en skørtejæger.
Jeg lander på tre stjerner til dig.

Pia H
11 år siden