Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

"hii hii hu hu" lød det fra min svært ukontrollerede vejrtrækning. "Fuck" fik jeg frembragt fra mine tæt sammenbidte tænder. Hvordan var jeg endt her, af alle steder så lige her? Og jeg vidste jo ikke engang hvor hér var, kun at jeg ikke måtte bevæge en muskel.
Vinden strejfede min kind og jeg gøs, langsomt lod jeg det højre øjenlåg glide op, og selvom jeg kendte udsigten gippede det i mig. Under mine bare fødder var kun en lille afsats og herefter fortsatte en skrænt ned mod et brusende hav. Hvad fanden havde jeg lavet i går? Det her kunne umuligt være sandt, nej det måtte være en drøm. Min tå vippede let og resulterede i at nogle sten trillede udover afsatsen. Shit det var ikke nogen drøm, det var ægte, ægte som den kolde vind der nu slog imod mit skræmte ansigt.
Mine tanker blev brat afbrudt af en fjern, men gennemtrængende mandestemme.

"Hallo! Stå helt stille, jeg skal nok få dig op!" råbte han, fra noget der syntes kilometer væk. Jeg lavede desuden ikke andet end at stå stille. Mine negle var boret ind i klippevæggen og jeg kunne mærke nogle af dem give efter.

Pludselig hang et tov ved mit ansigt, jeg tiltede forsigtigt hovedet bagover og mødtes af et venligt ansigt. "Tag fat i rebet, så trækker jeg dig op!". Jeg dirrede. Gav jeg slip fra væggen kunne jeg falde ned på et beton hav. Stift stirrede jeg op på ham og nikkede beslutsomt. Jeg kunne jo ikke hænge ud her hele dagen.
Venstre hånd slap væggen og greb fat i rebet, herefter gik det tjept for sig, klyngende om tovet trak han mig nærmere sikkerheden. Nær toppen, greb han mine hænder og trak mig ind til sig, "Så er du i sikkerhed, hvad i al verden lavede du dernede?". Jeg rystede på hovedet og trak skuldrene op.

"Nå, men vi må hellere få dig ind i varmen, jeg bor i byen ved foden af bjerget, vil du med?".
Jeg var stadig chokeret over situationen, så jeg satte mig bare ind i hans bil.
Vi kørte langsomt ned ad den smalle bjergside, og hans smil fik roen til at brede sig. "Tak" hviskede jeg, men i samme nu forvandledes hans smil til rædsel. Jeg så op lige tids nok til at se et sæt store forlygter komme faretruende imod os. Åh gud! Nu huskede jeg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lidt langt ned er publiceret 10/07-2010 19:10 af N Munjas under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 10/07-2010 19:10
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Christian Martin (ChristianB)
En ægte klippehænger, sådan!
Din tekst er god, og den peaker klart i slutningen. Indtil da har jeg ikke været sådan rigtigt fanget, men der formår du med dit sprog at vække min nysgerrighed!

Jeg synes, at din tekst halter lidt sprogligt i starten. Du gør det egentligt fint, men et par steder virker dit ordvalg helt forkert på mig:
" Vinden strejfede min kind og jeg gøs"
Når jeg tænker "Vinden strejfer en kind" tænker jeg en varm behagelig sommerdag. Et andet ord end strejfer ville være mere stemningspassende? Suser forbi, farer forbi, hiver i min kind eller lignende.

"Min tå vippede let og resulterede i at nogle sten trillede udover afsatsen"
Sætningen virker ret tung: "resulterede" er ikke særligt spændende, og igen virker ordvalget "vippe let" ikke rigtigt på mig.

Men jeg skal da love for du kommer efter det de sidste tre linjer med en behagelig og passende blanding af lange og korte sætninger - og et godt ordvalg!
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Der bliver både løst én cliffhanger, og forberedt en anden. Opgaven løst.

Historien: Tilfredsstillende.

Det sproglige:
- "min svært ukontrollerede vejrtrækning", "mine tæt sammenbidte tænder", jeg får lyst til at sige "show, don't tell". Kunne du have beskrevet disse tilstande med andre midler?
- ellers ikke noget

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#3 Cumber
Lidt som ChristianB blev jeg heller ikke helt fanget til at starte med, men får til gengæld lyst til at læse mere da du afslutter historien.

Selve skriveøvelsen er løst fint, så der er ikke noget at komme efter.
11 år siden