Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Et nyt nummer begyndte derude fra.
Det var "The Inkspots". Er du gal jeg elskede dem.
Dengang jeg kunne elske.
Jeg sad på sofaen i mit kontor, men jeg ville sværge på at jeg ikke kunne mærke den. Den havde en hel speciel følelse af læder, men nu var der intet. Jeg er ikke sikker på at jeg mærkede noget som helst på det tidspunkt. Ikke at jeg mærker eller føler noget nu. Tror bare jeg tænker tilbage nu.

Liget på kontoret lå med ansigtet ned mod gulvet. En trofast kompagnon, men han var kun et minde nu. Lidt ironisk at han skulle betale for noget jeg havde gjort. Musikken begyndte at spille højere derude. Det var tydeligt at folk havde det sjovt, for de råbte og skreg og grinte og trampede.
Jeg grinte. Jeg kunne sværge på jeg grinte på lige det tidspunkt for jeg tænkte tilbage på den gang, hvor jeg selv skreg og trampede.
Sammen med hende.
Jeg kiggede ned på liget. Vi sårede hende, så nu sidder vi her. Skæbner er blevet udspillet mærkeligere steder, så hvorfor ikke også på mit kontor?

Og så bankede det pludseligt på døren. Det var sådan en stille banken, men den bredte sig alligevel i hele kontoret. Som om den gled rundt i røgen derinde. Det var hendes stemme, for hun råbte mit navn. Det er mærkeligt at jeg først indså det der. Jeg havde aldrig sagt undskyld til hende.
Hun kom ind, hun så liget, hun skreg. Jeg kan huske hvordan hun gled ned til den døde, hvordan hun grædende omfavnede hans hoved. Jeg skælver stadig når jeg husker efter. Ikke så meget som dengang, men stadig. Jeg rejste mig og pistolen røg ned på gulvet, hvor den jo faktisk havde ligget hele tiden. Det var bare noget jeg forestillede mig; at den faldt ud af hånden på mig.

Og jeg råbte til hende. Jeg råbte at hun skulle tilgive mig, men hun hørte ikke noget. Hun blev bare ved med at græde, og der kom flere og flere mennesker ind på kontoret. Jeg prøvede at få dem ud ved at vifte af dem, men det var umuligt. De var som en flodbølge.
Og det var vist der, i den mængde af mennesker, at jeg forsvandt. Jeg kiggede tilbage på hende, og jeg kunne ikke andet end mærke, at jeg fortrød min handling.
Men der var ikke noget at fortryde.

Jeg bilder mig stadig ind i dag, at hun hørte mig dengang; at hun hørte min sjæls undskyldning og klagen. Men jeg tror kun hun så den døde del af mig. Ham med ansigtet nedad.
Retfærdighed ved egen hånd kaldte jeg det.
Og sådan ser jeg stadig på det.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den Svages Udvej er publiceret 15/08-2010 12:41 af Ivan Torsten (Hubble) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 15/08-2010 12:41
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 N Munjas
Hey Hubble!

Hold da op en fed fortælling.

Du har måske lidt for travlt til tider og misser et ord her og der, men din beskrivelse er intens, og man fanges hurtigt af din stemning og hovedpersonens opgivende sindstilstand.

4 stjerne fra mig!

/N Munjas
13 år siden
13 år siden
#2 Lejsy Storm
Det er rigtig godt fortalt, og jeg hængte på hele vejen og følte mig suget ind i fortællingen. Jeg kan se og høre hele scenen meget tydeligt, så dine virkemidler af beskrivelser er flotte.

Dog mangler jeg måske selve overraskelsen.... men det er måske bare mig?

Men det er godt fortalt!

Mvh.
Lejsy Storm
13 år siden
13 år siden
#3 Pia Hansen
Hej Hubble

Ret god historie med en intens stemning.
Jeg synes overraskelsesmomentet er i orden. Måske er dine spor ret klare for en "øvet" læser - men jeg synes ikke, at det bliver fastslået før til sidst, hvordan det forholder sig.
Det er en balancegang at beskrive hændelser fra en afdøds synsvinkel :-)

Pia H
13 år siden
13 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Gode spor, der gjorde at jeg gættede afsløringen til sidst. Opgaven afgjort løst.

Historien: Man har jo set noget i den retning før. Men eftersom det er en historie, der skal drives af en afsløring til sidst, hænger den fint sammen.

Det sproglige:
- "en helT speciel"
- starten er lidt over grundig med at forklare, at der ikke er nogle følelser
- en fornemmelse af, at historien kunne fortælles med færre ord

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
13 år siden
#5 Susanne Jensen (Dutten)
synes det var en velskrevet historie, dog med lidt tydelige spor om ham som samvittighedsplaget sjæl, der var fortæller. Læseren må jo så istedet knokle lidt selv for at hitte grunden til selvmordet, som bestemt ikke bliver serveret på et sølvfad:-)
13 år siden