Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hendes blågrå blik sagde mere end tusind ord, hvoraf ingen af dem kunne tolkes som positive. Der var en intens stilhed imellem køkkenets hvide klinkevægge, der føltes som om, de lænede sig mod rummet og var ved at opsluge alt i det. Hendes skrøbelige teenage-hjerte bankede hårdt i brystet under den sylespidse øjenkontakt. Og så åbnede den malede mund sig:

"Du har ikke spurgt mig om lov," sagde hun i et monotont toneleje, der næsten lød som en skrattende kortbølge-radio. Den unge pige, som nervøst sad på den hvidmalede køkkenstol, kiggede flygtigt ud igennem vinduet, hvor hendes gråhårede far var ved grave huller i blomsterbedet til nye løg.

"Jeg spurgte da far om lov," sagde hun og koncentrerede sig om at forhindre sin tynde stemme i at skælve, imens hun nervøst pillede ved flaskens etikette. Stedmoderen med sit afblegede hår lod til at sende usynlige, rasende dødtrusler ud af øjnene, men i det samme åbnede køkkendøren sig og faderen traskede ind med det sædvanlige, godmodige smil på læben. Han træsko klikkede hen over fliserne, men han stoppede langsomt op idet, han fornemmede den knugende stemning i det ellers så hyggelige køkken. Pigen havde lyst til at smile ved dette pludselige sceneskift, men turde ikke.

"Du skal spørge mig om lov, det er mit hus!" skrattede stedmoderens kortbølge-radio igen. Dette affødte et forvirret udtryk på faderens ansigt, der hurtigt gik over i en form for granskende vrede.

"Hvad foregår der?" spurgte han med en nærmest skuffet røst. Som om han tænkte: 'Ikke igen'. Pigen sad og prøvede at fokusere på køkkenbordets blomstrede voksdug, mens den verbale tenniskamp udspillede sig. Hun var træt af dette scenario... Ny scene, men samme manuskript. Sådan gik det hver gang, hun ville se sin far. Imens de to såkaldt voksne diskuterede højrøstet, HVIS hus det egentlig var, og hvem der betalte for alting, måtte pigen kæmpe en indædt kamp for at holde de sviende tårer i øjenkrogene tilbage.

Inden længe trak de to sig tilbage til soveværelset, hvor der lød råben og tumlen rundt. Pigen gned sine øjne og rejste sig op, mens hun gloede på dét, der havde sat hele dette skrigeinferno igang. Hun havde ikke engang lyst mere og efterlod flasken på bordet for at tage hjem til mor. Igen. Hvorfor var det altid sådan? Idet hun forlod huset, hørtes faderens frustrerede brøl fra soveværelset:

"Det var bare en forbandet cola!!"
Tilfældige ord: sceneskift, stedmor, kortbølge

Skriv kommentar

Besvarelsen For Enhver Pris er publiceret 14/08-2010 00:08 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 14/08-2010 00:08
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Ditte

Velfortalt og velkomponeret historie, der ender på en interessant måde.
Da du har lagt spor ud omkring en falske og et indhold, er det jo nemlig svært ikke at spekulere på, hvad der er i den flaske.
Sikke da en gimpe, den stedmor.
Du får fint flettet ordene ind, uden at det virker kunstigt.
Er ikke helt vild begejstret for de relativt mange tillægsord, og måske er startsætningen lidt kringlet.

Pia H
13 år siden
13 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Hej Pia!
Mange tak for de fine ord og den konstruktive kritik. Jeg har det med at skrive snørklet... måske er det bare min stil, ved det ikke. Hehehe. Og har en forkærlighed for tillægsord..... mmm.... *klør sig i nakken*

Det er forresten en historie fra det virkelige liv. ;-)

Hehehe, mange tak for kommentaren.
13 år siden