Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En sarkofag... Hvor uoriginalt!

Mai stønnede sammenbidt og faldt på knæ foran den store stenkiste. Hun bandede højt, da en sten ubarmhjertigt fastholdt sin ret til at være lige dér - under hendes knæ!

Det var ikke få eventyr den 22 årige Mai havde oplevet de seneste år.. Og det var ærligt talt ved at blive lidt trivielt. Altid noget med gamle gravsteder og så evigt og altid en forpulet masse støv og spindelvæv!
Hun rettede lyskeglen mod loftet og rigtigt nok, tunge gardiner af støvet, hvidt spindelvæv, bølgede ned mod hende. hun gøs og rettede hurtigt opmærksomheden mod sarkofagen igen!

Mai fandt kniven i skæftet. Kniven fra Daniel. Den var stor og lå tungt i hendes spinkle, smidige hånd men hun håndterede den erfarent. Uden tøven gav hun sig til at lirke rundt langs kistens låg.
Hun var glad for kniven, som mindede hende om den drengede Daniel med det stride sorte hår og de mørke søgende øjne.. Før hun mødte ham, havde hun aldrig troet at livet skulle bringe hende så mange fantastiske rejser og eventyr. Ja, hun var sgu en helt lille Lara Croft, smilede hun for sig selv. Han havde lært hende at tage på eventyr og det var for ham hun var her. For hans skyld!
En skygge lagde sig over smilet! Han var anderledes nu... Det var ikke bare det at ulykken havde bundet ham til kørestolen. Der var også noget andet. Noget inden i ham. Noget, som var gået i stykker.

"Jeg vil vise dig..." hvislede hun ud mellem tænderne, idet hun løftede af al kraft. "... hvor meget du stadig betyder for mig"!
Og så mærkede hun det... Som en halsbånd. Et af de der lede kvælerhalsbånd, som folk yndede at lufte deres hunde med. Det strammede, lukkede for ilten... Hun gik i panik. armene fægtede - forsøgte at fjerne det, som ville kvæle hende...
Men det var en ulige kamp og langsomt mærkede hun roen falde over sig. Hun følte sig løftet mod loftet, og en kildrende fornemmelse i maven fik hende til at smile!

Hvor var hun dog dum...
hun så loftet komme nærmere og vendte sig. Dér så hun sig selv i fugleperspektiv. En slatten, livløs kludedukke med et saligt smil og store tomme blå øjne...
Den giftiggrønne røg fra sarkofagen fyldte langsomt rummet.

Hvor var hun dog ufatteligt dum...!
Tilfældige ord: halsbånd, endestation, sarkofag

Skriv kommentar

Besvarelsen Kniven er publiceret 19/08-2010 21:56 af Trabjerg under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 19/08-2010 21:56
Besvarelsen er på 390 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Trabjerg
Da jeg skrev denne historie havde jeg følgende 3 ord: sarkofag, fugleperspektiv og halsbånd... Lige færdig med at skrive og så kom jeg gudhjælpemig til at gøre et eller andet, så alting forsvandt. Derfor har jeg altså holdt fast i de tre ord og skrevet teksten om igen. Håber det er ok...!
13 år siden
13 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
Årh hvor var det godt! det er som om at det bare er en lille del af en stor bog om Mai og hendes eventyr.
Du skriver virkelig godt, og jeg har ingen problemer med at leve mig ind i det du fortæller.
13 år siden
13 år siden
#3 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Du har det i dig. Gi' den endelig hele armen herinde. Og tro på din egen fornemmelse. Du kan noget med ord.
13 år siden