Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Han kom til sig selv løbende. Hvordan han var landet i skoven var en gåde, men han vidste, at han var forfulgt. Natten var ikke helt mørk, der var letskyet og han løb, for han vidste, at han måtte blive ved med at løbe. Smerten i skulderen og på hans fod indikerede, at han allerede var ramt flere gange, men han måtte videre. Strålerne fløj igen om ørerne på ham og han kastede sig om bag et træ for at søge dække. Blev han her, ville han blive indhentet og næste gang ville det ikke kun gå ud over skulder og fod. Skyerne gled let hen over himlen og skiftningen mellem det klare nattelys og mørket gav ham chancen for at flygte videre. Op og hurtigt videre, glidende mellem buske og træer, over stubbe og brækkede grene. Herude i det fri ville han ikke have en chance, han måtte finde noget bebyggelse, hvor chance for dække var større.

Et naturligt hegn standsede hans løb og foran ham lå en græsmark og bag bebyggelser. Han var åbenbart ikke så langt fra byen, som han havde frygtet, eller håbet. Han var ved at blive vanvittig, denne evigt tilbagevendende flugt syntes uden ende. Om få øjeblikke vil han blive beskudt igen, så han måtte reagere hurtigt. Med et let spring fløj han over hegnet og ud på græsmarken og så i løb mod den nærmeste bygning. Græsset var blødt, bedre end sidste gang, hvor han blev jagtet over en stubmark og fødderne var flået fuldstændig op. De var faktisk først lige helet og han kunne godt mærke ømheden.

De første stråler slog ned og han måtte undvige, både til højre og venstre, kastede sig fremad og rullede til siden. Kun få øjeblikke fra at nå i sikkerhed bag den nærmeste bygning, blev han ramt af en stråle i ryggen, smerten fik ham til at krølle sammen, falde umotiveret fremad og det uundgåelige brøl undslap hans læber. Halvt kravlende nåede han rundt om det nærmeste hushjørne og krøb i skjul, mens han ømmede sig.

Nu var han i sikkerhed for et stykke tid, og han kiggede ned af sin pyjamas, der var flået og revet, var det buske, var det strålerne, eller var det ham selv. Om få øjeblikke ville månen runde hushjørnet og han ville igen være udsat for dens stråler, hvad var der i gang med at ske med ham ?

Skriv kommentar

Besvarelsen Flugten er publiceret 23/08-2010 12:33 af Lau Wind under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 23/08-2010 12:33
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Helen Nyström (Helen)
En meget nervepirrende og hektisk fortælling. Jeg føler HP's angst, kan næsten lugte hans sved, og se ham for mig med blod og jord over det hele.

Dejlig tempofyldt historie, som man bare må høre fortsættelsen på...

/Helen
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Jeg kunne godt tænke mig, at den sidste cliffhanger havde mere oomf, og gerne at den handlede om noget anden end den første.

Historien: Måske er det sådan det skal være med "afsnit 2", at man sidder tilbage og savner den viden, "afsnit 1" angiveligt indeholdt? I hvert fald har jeg en masse spørgsmål. Men de få oplysninger, der er, gør mig sulten efter mere. Flugt, hvile og flugt? Stråler? Hm...

Det sproglige:
- "for han vidste, at han måtte blive ved med at løbe", ville hellere have sluttet med "måtte holde sig i bevægelse" eller lignende
- "og skiftningen mellem det klare nattelys og mørket", tror nok det hedder "skiftet"
- også et par andre detaljer af den slags

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#3 Lau Wind
Tak for kritikken - vil godt lige svare på kritikken fra anemone:

Havde skrevet bevægelse først, men det indebærer blot at man evt. går eller i hvert fald er i bevægelse, hvor det var vigtigt for mig at HP løb !

Og jeg mente skiftningen som en ikke definérbar størrelse (substantiv) der jagter ham (i det her tilfælde månelyset) og ikke blot at det ændre sig fra lys til mørke.

Men meget glad for kritikken og er taget ad notum.
11 år siden
11 år siden
#4 Pia Hansen
Hej Lau

Ganske spændende historie. Måske ikke ligefrem super-original, men med god intensitet.
En formulering som "...det uundgåelige brøl ..." trækker op, da du med den tager lidt brod fra ansatserne til klichè.
Overraskende, at hp. er i nattøj, og at det er månestråler, der jagter ham. For mig er det tilpas fornyende til, at jeg synes, der er tale om en ny cliffhanger, og dermed er kriterierne bestemt opfyldt.
Har et godt bud på, hvad det er der sker for den arme hp :->
Der er nogle sprogfadæser. Den eneste meningsforstyrrende er dog den med "skiftingen," der jo er en forbyttet unge, oftest en troldunge byttet med et menneskebarn.

Pia H
11 år siden
10 år siden
#5 Tina Christensen (Merridith)
Troede først det var sciencefiction på grund af strålerne, men slutningen får mig overbevist om noget andet, noget i en mere overnaturlig retning. Det føles lidt som om du bruger for mange kommaer der bremser flowet de forkerte steder. Ellers en meget spændende jagt=:)
10 år siden