Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En flyttebil triller langsomt og trist gennem gaden. Chaufføren kigger til begge sider, og klarer op, da nr. 14 bliver synlig efter et sving. Ind til siden, og hen og ringe på døren. Så flytter vi.
Det lille hus ved siden af valseværket er klar. Flyttekasserne er fyldt, billederne taget ned fra væggene, benene skruet af spisebordet. Beboeren byder dem stille velkommen og viser rundt. Chaufføren og hans medhjælper går i gang med at slæbe.
Postkassen bliver checket en sidste gang. Avisen er blevet leveret. Det er valseværket, der abonnerer på avisen, og abonnementet hører til huset. Den tidligere direktør må fremover selv betale et abonnement. Han tøver -- så bliver avisen taget med hen til bænken i haven, og han forsvinder bag papiret.
På side 13 er han sunket helt ned i indenrigsstoffet, men vågner brat ved synet af næste side. Personaleafdelingen har ikke spildt et sekund. Der er en halvsidesannonce, hvor de søger ny direktør: kontaktperson, ansøgningsfrist, frynsegoder, hele molevitten. Logoet, og firmaets slogan. Det logo, han godkendte, og det slogan, han var med til at vælge.
Avisen synker. Flyttefolkene er på vej forbi med en reol, og stopper for at stille et spørgsmål, men chaufføren ser beboerens ansigtsudtryk og vinker til sin hjælper: spørgsmålet kan vente. Den tidligere direktør ser tilsyneladende ikke den lille episode.
Måske ser han det kontor, hvor han har siddet bag mahogni-skrivebordet næsten 20 år. Hvor han har forfremmet medarbejdere til vicedirektører og bedt vicedirektører starte fyringsrunder. Hvor han har læst endeløse referater og forretningsanalyser. Og hvor han en enkelt gang -- blot en enkelt gang! -- har tilbudt en journalist et mindre beløb, hvis vedkommende ville vente lidt med en historie. Uden at vide, at telefonen blev aflyttet, og at den historie ville blive meget større, end den første historie, der blot handlede om lidt forurening. Bestikkelse var meget mere sexet, og havnede straks på forsiden af Ekstra Bladet.
Direktionen var egentlig meget tålmodige. Måske var det på tide at være mere sammen med børnebørnene. Og hvis han ikke syntes, det var nok, så kunne han jo overveje, hvor længe hans firma ville overleve, hvis han insisterede på at blive siddende.
I sidste ende havde det slet ikke været et valg.
Så nu holder den snart fyldte flyttebil klar. Reolen og bogsamlingen og fjernsynet. Men ikke skrivebordet.
Tilfældige ord: flyttebil, valseværk, ansøgningsfrist

Skriv kommentar

Besvarelsen Flyttedag er publiceret 31/08-2010 01:30 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 31/08-2010 01:30
Besvarelsen er på 385 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Udover at opfylde øvelsens krav, prøvede jeg at skrive noget, der blev set ekstremt meget udefra (altså ikke nogle indre tanker her), og havde noget miljø og "landskab" med. Og som næsten altid har jeg prøvet at have med, at hovedpersonen skal gennem en konflikt (eller i dette tilfælde, har været gennem en).
10 år siden
10 år siden
#2 Cumber
Har godt lagt mærke til, at du gerne vil have en konflikt i både i dine egne tekster, og dem du kommenterer.
God lille historie, hvor de 3 ord flyder fint ind i teksten.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Udmærket lille historie.
Klar i sin fremstillingsform. Flashbacket flyder fint ind i selve historien, og slutningen sætter ligesom det sidste prik over i `et. Det samme gør de tre ord.

Pia H
10 år siden
10 år siden
#4 Kiratite
rigtigt god historie.

opgaven er opfyldt glidende og uden besvær for læseren at komme igennem.

4 stjerner herfra :)
10 år siden
10 år siden
#5 Louise Ness Nielsen (Zippo)
God tekst, måden personerne fremstår er fremragende,jeg elsker den måde du undgår at gøre direktøren for personlig, genkendelig, det kunne være hvilken som helst middelaldrene mand, der var pensionsklar....smukt
10 år siden
10 år siden
#6 Jonatan
Din tekst stemmer fint overens i forhold til skriveøvelsens påkrævninger.
Du kombinerer det simple og banale med et flydende, imponerende sprog, der ikke er så enkelt endda.
Man ser klart - når man læser den - hvad du vil med det, du fortæller, og det gør du godt som fortæller.
Grunden til, at jeg "kun" giver dig 4 stjerner, er, fordi man som fortæller godt kan undervurdere evnen til at sætte komma korrekt.
"En flyttebil triller langsomt og trist gennem gaden. Chaufføren kigger til begge sider, og klarer op, da nr. 14 bliver synlig efter et sving. Ind til siden, og hen og ringe på døren. Så flytter vi."
Det forstyrrer mit øje, at du har sat for mange kommaer og forstyrrer dermed også den læseoplevelse, du vil tilbyde, en del, hvilket er søndt, for jeg synes, du har potentialle og de kvalifikationer, der skal til, for at slå igennem.
Jeg ønsker dig fortsat god arbejdslyst, hvad angår dit skrive-erhverv og håber jeg ser mere for dig. Det vil jeg ikke gå glip af!
Pøj pøj!
Jonatan
10 år siden
10 år siden
#7 Ditte Kunkel Klitmøller
Jeg kunne ikke være mere enig med Jonatan. Kommafejlene slog hårdt igennem. Men ellers er det en fin og interessant, objektiv historie. Interessant indgangsvinkel, du har valgt.... jeg ved ikke rigtig, om jeg synes, den virkede. Men ingen tvivl om, at du er dygtig!

MVH -
Ditte
10 år siden
8 år siden
#8 unreal
Hej med dig!!

Uden at have den store forstand på kommaer, vil jeg tilslutte mig nogle af de forgående kommentarer. Der er noget i indledningen der forstyrrer.
Men bortset fra den (i mit liv) lille detalje, syntes jeg at det er en rigtig god lille historie. Den er velafbalanceret og fremviser et nuanceret og empatisk menneskesyn.

Venligst
8 år siden