At stå på egne ben

Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det småregnede og blæste lidt denne tåbelige torsdag nat, hvor jeg gik gennem de mennesketomme gader. Mit hår var vådt, og nogle regndråber fandt vej ned ad halsen for så at løbe videre ned på min ryg.

Igen bebrejdede jeg mig selv for at have sagt ja til at gøre Torben denne vennetjeneste. Torben var ikke nogen nær ven, og det var vel hans egen skyld, at han havde fået rodet sig ud i den fjollede situation.

Jeg kom ind på den gade, hvor han boede, og gik søgende rundt for at finde nummeret. Det var ikke nemt, flere af gadelygterne var slukkede - vel sparket til at vandaler - og mange af ejendommene havde intet nummer. Flere gange måtte jeg helt tæt på for at læse tallene, og pludselig var jeg heldig ! En månestribe lyste det nummer op, som jeg søgte, og nu måtte jeg så finde ud af, om jeg kunne åbne døren med mit dankort - Torben havde bl.a. mistet sine nøgler, og havde flere gange demonstreret for mig, hvordan sådan et plastikstykke skulle stikkes ind ved låsen.

Jeg forsøgte flere gange, og til sidst brækkede mit dankort næsten over, så jeg måtte lempe det ud.

Jeg tog mit sygesikringskort frem - samme facon - skulle jeg prøve med det ? Nej, fanme nej. Nu havde jeg prøvet, og det var ikke mit problem, at hans reserve lå derinde, så jeg begav mig hjemad.

Da jeg kom hjem, lå han på sofaen og sov. Jeg kiggede lidt ærgerligt på ham, og skubbede så til ham. "Nå, fandt du det?" han smilede til mig. "Næh, jeg kunne ikke komme ind" "Åh for fanden, du er sgu da også for dum. Jeg har sgu ikke råd til en låsesmed, for de stjal også min tegnebog." råbte han arrigt.

Nu blev jeg vred. "Så må du jo selv hente det" "Ja, det kan jeg jo ikke med mit ben" han pegende demonstrativt ned på sit venstre ben, der ikke var der. Idioten havde mistet sin benprotese, da han havde taget det af på et værtshus for at bruge det som våben, og nogen så havde taget det fra ham.

Og da han havde ringet, havde jeg været dum nok til at ringe efter en taxa og få ham hentet.
Tilfældige ord: plastikstykke, vennetjeneste, månestribe

Skriv kommentar

Besvarelsen At stå på egne ben er publiceret 03/02-2011 19:49 af elsebaungaard under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 03/02-2011 19:49
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Mathiilde
Spændende lille historie. Du har et godt sprog. Jeg kan rigtig godt lide overskriften, der gør det helt klart, hvad teksten vil :) 4 stjerner.
13 år siden
13 år siden
#2 Graziellen
Noget af en problematisk ven han har fået sig. Det virker som en der altid får sig rodet ud i noget og regner sine venners vennetjenester for givet.

Jeg kan også lide overskriftens dobbeltbetydning.

Du har et flydende sprog, hvilken altid er en nydelse.
13 år siden