Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Som altid var skærmene fyldt med billeder. Over hver skærm sad et lille skilt. Alle skærme var ordnet kronologisk. Den øverste skærm i venstre hjørne hed K1. De små mikrorobotter sendte billederne. Hver skærm var forsynet med en grøn, gul og rød diode. Dioderne lyste grønt. Han kiggede ned på sin Callpad, der sad på hans håndled. Et blåt lys blinkede. Han trykkede med pegefingeren på den lille knap ved siden af lyset. Callpad’en foldede sig ud. Det lignede et stort plustegn. Ooverfladen var delt op i 5 displays. Han sagde: ”Menu, besked, aflyt!”. displayet skiftede farve og udseende. En forvrænget stemme svarede: ” Hej skat, ring lige hjem når du hører beskeden”.
Han sagde: ”Afslut, menu, opkald, hjem!”. Et øjeblik senere tonede billedet frem af hans kæreste i det øverste display. ”Hej skat, du ringede?”, sagde han.
Hun sendte ham et håndkys og sagde: ”Har du trehundrede kroner, så jeg kan begynde på maden?”
”Hmm..”, svarede han og fortsatte: ”Jeg skal se hvad jeg kan gøre”. Han smilede til hende og tastede et par gange på callpad’en. En metalstemme sagde: ”Overførsel fuldført”.
”Hun sagde, tusind tak skat”. Hun sendte ham endnu et håndkys og spurgte: ”Hvornår kommer du hjem?”
Han svarede: ”Skat, du ved godt det er fredag ikke?”
”Pokkers også”, svarede hun tydeligt irriteret.
Han svarede: ”Jeg ringer når jeg er på vej”
”Ok skat, vi ses”, svarede hun.
De gav sendte hinanden et håndkys.
Han sagde: ”Læg på, menu, afslut!”. Callpad’en slukkede skærmene og foldede sig sammen.
Han så op på skærmene foran sig. Pludselig begyndte skærm K4 at blinke. ”Pokkers!”, tænkte han.
Alligevel var han forberedt på det. Det varfredag aften. Den gule lampe blinkede. Han kendte proceduren. Han trykkede på den firkantede, gule knap hvor der stod ”DIA”. De otte skærme blev alle fokuserede foran et diskotek Alt fra indersiden til facaden blev vist. En af skærmene viste en person der havde en pistol. Han trykkede ”K4”, og TARGET”. Han kunne se på skærmen at folk prøvede at komme væk fra diskoteket. Pistol-”ryttere”, som de blev kaldt, skulle hurtigt væk. Den højre skærm lokaliserede personen med pistolen. Han trykkede efterfølgende på ”SPK- knappen.”. Personen fik beskeden.. ”Læg dit våben omgående!”. Personen fortsatte med udstrakt arm.
Han trykkede på ”Activate”. Han så på skærmen at personen tabte sit våben. Endnu en fredag. Men han kom hjem til tiden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Overvågning er publiceret 27/02-2011 03:09 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 27/02-2011 03:09
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Spicey.

Ja, sådan kan det sikkert gå for sig i år 2059.
Hvis da ikke teknologien er forældet til den tid ;-)
Ret uhyggeligt med fjernbetjente mordvåben, men det findes jo allerede, i form af bomber m.v.
Ikke den store spænding i historien og ikke nogen særlig overraskelse, men man skal jo også beskrive en helt almindelig dag, og det slipper du ganske pænt af sted med.

vh. Pia H
13 år siden