Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Motorens stemme er på det lyseste. Speedometeret er over de hundrede i en tusindedel af et øjeblik. Han skifter til tredje gear og drejer håndtaget i bund endnu en gang.
Forbandede møgso! tænker han. Forbandede idiot. Han ser billederne for sit indre, mens vinden får hans hår til at lægge sig ned i baner væk fra ansigtet. Landevejen er lille og snoet. Motoren kaster sit ekko tilbage i sporadiske hvislende lyde. Han åbner døren ind til soveværelset. Dér ligger de. Forbandede idioter. Hans kammerat Lucas og hans kæreste Tine. Hvorfor fanden har de ikke planlagt det bedre. De ved jo for helvede hvor gal han bliver. Han drejer ud på en større vej. Selvom den er lige, skal han siksakke mellem bilerne. Han kører over for rødt. ”Fucking liderlige horeunger!..” Han skriger det ud sammen med motoren der hviner i gearet. Han tager et rødt lys igen og drejer ud på motorvejen. Overhaler en lastbil indenom. Han skifter gear. Han kan mærke hvordan aggressiviteten når ud i gashåndtaget. Og så har han pludselig lampen fra entréen i hånden. Hamrer den ind i tindingen på Lucas. Tine prøver at slippe ud gennem et åbent vindue og skriger. Han hiver hende tilbage i anklen. Hun skriger og spræller men holder op, da han med stor styrke rammer hende i baghovedet. Han ænser ikke, at ekkoet fra motorcyklen bliver kastet hurtigere og hurtigere mod ham. Baglygterne på bilerne er som tågede, røde pletter der farer forbi i mørket. Vejstriberne samles til een og bliver tyndere. Han ser Lucas forsøge at rejse sig op i sengen. Han slår til og skriger: ”Det troede jeg fandeme ikke om dig!”, han slå ham i takt til ordenes stavelser. Hårdt! I sidespejlet aner han nogle blå blink der langsomt nærmer sig. Han drejer endnu en gang på gashåndtaget. Han kan ikke mærke sin egen krop. Vinden presser ham til at ligge foroverbøjet. Hans højre hånd føles stadig fugtig af blod. Han er bedøvende ligeglad. De kan alle sammen rende ham i røven. Forbandede luder!. Han ser de gode tider, hendes forældre, deres campingtur i Frankrig. Han når ikke at se deres første kys i solnedgangen under broen. Lastbilen foran ham bremser så hårdt op, at nuet stopper, før alt bliver sort og stille. Det stopper i den tid der er, før kroppen rammer. Nuet stopper så præcist, at han kun hører halvdelen af forskærmen splintre.

Skriv kommentar

Besvarelsen Aggressivt er publiceret 25/02-2011 23:13 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 25/02-2011 23:13
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Simon Terpager (Terpager)
Jeg synes virkelig du får mandens accelererende vrede godt beskrevet her: Meget aggressivt!
Man fornemmer farten, og den bratte slutning:
...Vejstriberne samles til een....Nuet stopper så præcist, at han kun hører halvdelen af forskærmen splintre.
13 år siden
13 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Glimrende skrevet og klart actionpræget. Man følger let med undervejs og slutningen er velkommen, men ikke overraskende. Det var ventet med en tekst af denne slags. Men rigtig velskrevet og med et godt tempo. Der er lige noget med hans hår i vinden, hvor jeg synes beskrivelsen er lidt tung. Ellers kun ros.
13 år siden
13 år siden
#3 Peter Tuxen (plysdyret)
det gik sq da stærkt det der... godt skrevet...
13 år siden