Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Cowboyen kom gående ind gennem byen, trækkende sin hest. Det var tydeligt at han havde reddet hårdt og længe. Støvet lå tykt på hans tøj og ansigt. Hesten trængte til at hvile. Den var også støvet til. Han skrånede over pladsen direkte mod bygningen med skiltet ”Livery Stable”.
”Hvor meget for opstaldning?” spurgte han.
”50 cents,” svaret indehaveren. ”25 cents ekstra hvis knægten bader og strigler krikken.” fortsatte han.
”Whiskey, mad og en seng?” Spurgte manden.
”Hotel og saloon ned ad gaden på højre side. Maden er OK, men Mrs. Sharps pensionat servere bedre steaks. Hun vil dog ikke have sprut i huset.” Fortalte stable manden, og spyttede derefter i gruset. Cowboyen stak ham 75 cents og gik.
Inde i saloonen, møvede han sig op ved baren. Bag baren var der et stort skilt, ”FREE BEER TOMORROW”.
”Whiskey,” sagde han da bartenderen kom over til ham. ”Og en øl.”
Der opstod en mumlen blandt de andre ved baren. En af cowboyerne hviskede til sin sidemand, ”Shit! Det ligner sku’ Jesse James!” Sidemanden kiggede på den nyankommende.
”Damn, du har ret.” hviskede han tilbage. ”Lad os forsvinde før der bliver ballade.” De to drak ud og skynde sig ud gennem svingdørene.
Manden de hentydede til drak sin whiskey i et hug og skyllede efter med halvdelen af sin øl. Derefter
bøvsede han højlydt. Ved lyden af svingdørene kiggede han op i spejlet. Han betragtede manden der kom ind. Han var mellem-høj og virkede usikker. Manden kiggede rundt i lokalet indtil han fik øje på den fremmede. Cowboyen ville have været ligeglad hvis det ikke var fordi manden havde en stjerne på venstre bryst og en haglgevær i hænderne. Værre endnu, så var haglgeværet peget direkte mod hans ryg. Han trak vejret dybt og tog en stor slurk af din øl. Det var tydeligt at han ikke bare kunne være her i fred.
”Jesse James”, sagde sheriffen. ”Jeg vil ikke have nogen problemer med dig. Smid din pistol bælte på gulvet og følg så med.”
”Jamen, jeg er ikke Jesse James,” svaret cowboyen. ”Det tror alle jeg er, men jeg er det ikke. Jeg hedder Sam Strong.”
Sheriffen slappede lidt af, og sænkede haglgeværet. ”Sam Strong? Du ligner sku’ Jesse James på en prik.”
Med et drejede manden ved baren sig hurtigt om. Samtidigt trak han sin pistol og trykkede af to gange. Sheriffen fløj bagover og ramte et bord. Der var ikke en lyd at høre i lokalet.
Jesse smid nogle penge på baren og gik.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jesse er publiceret 29/03-2011 11:26 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 29/03-2011 11:26
Besvarelsen er på 417 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Jan Kristoffersen (JanK)
Hej Carsten,

Fin historie, hvor jeg syntes at din dialog rammer rigtig godt. Især scenen med opstaldningen fungerer flot.

Hvis jeg skulle komme med en enkelt bemærkning er det til din start, hvor jeg syntes at, "Det var tydeligt at han havde redet hårdt og længe" måske er lidt overflødigt, da du lige bagefter beskriver hvordan støvet sidder fast i hans tøj, og at hesten også er støvet og træt. Her tror jeg, at jeg som læser selv ville danne det billede, at den fremmede cowboy i byen, har været på en lang, hård tur.

Med venlig hilsen

Jan K
10 år siden
10 år siden
#2 Mathiilde
God historie. Kan især godt lide slutningen :) Troede lige han var en af de gode, men NEJ... :D

(Dog en smule stavefejl/slåfejl. Ret gerne igennem en ekstra gang.)
10 år siden
10 år siden
#3 Line Knudsen
Kære Carsten. Jeg synes også, du har en god dialog og rammer westerngenrens tone rigtig godt. Det var en fornøjelse at læse historien. VH Line Knudsen.
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Hej Carsten.

Du har nogle typiske western-kendetegn med.
Snakken omkring opstaldningen virker autentisk, men måske lidt vel udenoms-snakkende i forhold til historiens længde.
Jeg synes muligheden for at Jesse slet ikke er Jesse kommer for sent til rigtigt at medvirke til tvivl om cowboyens identitet. (synes også det kan være lidt problematisk at anvende en virkelig, historisk person på den måde i en historie...)

Dit sprog bærer præg af, at dansk ikke er et sprog, du er helt dus med.
Hæderlig western.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#5 carped15
Hej Carsten.

Glimrende historie uden de store svinggerninger.
Sin, din, den og det skal være korrekte, for ikke at læseren skal hakke sig igennem teksten. Kommaerne trænger også til et gennemgang.
Din første dialog er sprød og lækker, til gengæld virker sætningerne ”Jamen, jeg er ikke Jesse James,” svaret cowboyen. ”Det tror alle jeg er, men jeg er det ikke. Jeg hedder Sam Strong.” lidt infantile i forhold til at det er en af de mest berygtede kriminelle, der udtaler dem.
Jeg har læst i dine kommentarer, til andre tekster, at du er går meget op i, om det skrevne er korrekt. Hertil vil jeg tilføje, at det kun er på film, at folk flyver tilbage, når de bliver ramt af skud. Aldrig i virkeligheden med mindre man bliver skudt med en bazooka eller lignende.
Men, når alt det nu er sagt, så vil jeg alligevel afslutte med det vigtigste. Var jeg underholdt da jeg læste teksten? Ja, og derfor er der "thumbs up" herfra.

Keep up the good work.

Kristian
10 år siden
10 år siden
#6 Ditte Kunkel Klitmøller
God fortælling, men der er nogle slå- og talefejl hen ad vejen... fx: 'din øl' og 'jesse smid nogle penge' og sådan. Men ellers en god historie - på grænsen til kliché, synes jeg, men spændende alligevel. Rigtig gode, malende beskrivelser i starten, der fik mig til at føle, at jeg stod der sammen med opstalderen og Jesse.
Godt gået.
10 år siden
10 år siden
#7 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Ha, ha - ikke uden humor og med ganske fin stemning.
10 år siden