Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Loretta.

Luke tømte sig i hende. Hun kyssede ham og lagde sig tæt ind til ham. ” Jeg elsker dig”, smilede han. ” Lige fra første gang, da min far købte dig til mig, i 1860, da jeg fyldte femten. Siden så jeg kun dig. Ingen anden kunne tænde mig som du. Jeg drømte om os, om at købe dig fri og gifte mig med dig”.

Loretta blev alvorlig. ” Vi har ingen fremtid. Det her var farvel. I Huston vil jeg altid være en sort luder og slave, selvom krigen er slut, og jeg er oktoron, og min hud er lys. Jeg må nordpå. Og du har brug for en kone. Om to timer kommer Chicago-toget. Så kommer Grace. Smuk, uberørt. Kirken er pyntet, alt er klart til jeres bryllup. Mine kufferter er pakket. Mine indtægter er gemt væk. Jeg skal bare soignere mig, så er jeg klar til rejsen”.

Luke strakte sig på den brede divan. ”Du har ret”, sagde han. ”Men jeg vil aldrig glemme dig. Aldrig. Jeg vil lukke øjnene og fantasere om dine bløde bryster, mens du gør dig klar. Og så vil vi sige farvel”.

Fem minutter efter sov han. ”Typisk mænd”, tænkte hun. Intet kunne få dem til at sove som et godt knald. Hun havde tilfredsstillet mange hundrede i sine ti år på bordellet. Først som almindelig luder. Senere som bordelmutter, kun tilgængelig for udvalgte kunder.

Loretta vaskede sig omhyggeligt og rettede på læbestiften og frisuren, Sådan. Det var tid til afgang. Hun fiskede en lille Colt 20 frem fra bagagen. Med den havde Luke dræbt hendes bror, da han havde forsøgt at flygte fra Lukes plantage. Han havde været i sin gode ret. Det var bare en slave. Nu skulle han dræbes med samme pistol. Hvor meget hun end elskede ham.

Hun holdt pistolen op mod hans tinding og skød. ”Farvel, min Darling”, hviskede hun tårevædet. Så forlod hun bordellet, smed nøglen gennem brevsprækken og gik mod stationen. Da toget nærmede sig, samledes byens spidser sig ved perronen. De smilede og vinkede med det amerikanske flag. Så gik døren op, og en ung blondine trådte ud. ”Grace”, smilede de. ”Hjertelig velkommen. Luke er her ikke. Han står sikkert ved kirken og venter utålmodigt.

Loretta trådte ind i en kupé og fandt en vinduesplads. Da toget satte i gang, så hun processionen bevæge sig ned mod kirken. Hun rystede tanken om Luke af sig og svarede i stedet venligt den venlige gentleman, der havde spurgt om hendes navn. ”Jeg hedder Sophia”, sagde hun.”Jeg er enke, frisør, har haft salon i Milano. Nu er jeg er på vej til Chicago. ” De smilede begge.

Skriv kommentar

Besvarelsen Loretta er publiceret 29/03-2011 17:53 af Line Knudsen under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 29/03-2011 17:53
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Line,

Sikker god historie! Et anderledes tag på en western. Jeg skal dog lige tilføje at Huston staves Houston hvis det er Houston, Texas du mener i historien (det kan være at du tænker på en anden by som faktisk hedder Huston :-)

Jeg har også et sprøgsmål angående pistolen. Jeg kender naturligvis Colt , men ikke en caliber 20. Jeg har undersøgt det på Colt samlernes website

http://www.coltautos.com/

samt Colts egen hjemmeside og kan intet finde om en kaliber 20. Kaliber 22 og 32-20 (er det den du mener?).

mvh

carsten
9 år siden
9 år siden
#2 Line Knudsen
Tak for kommentaren, Carsten. Det var dejligt, du kunne lide historien. Du har ret i Houston. Det er da helt pinligt. Jeg har selv boet i Texas tilbage i slutfirserne. Våben har jeg til gengæld ikke forstand på, men så burde man selvfølgelig have googlet det, før man sendte sit bidrag, ikkke?VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#3 Pia Hansen
Hej Line.

Udmærket historie.
Du får meget handling med på de forholdsvis få ord her, og du beretter fint.
Det er godt valgt, at handlingen udspiller sig kort efter slaveriets ophævelse. så kort tid efter, at der er noget at hævne.

vh. Pia
9 år siden
9 år siden
#4 Line Knudsen
Tak for kommentaren, Pia. Jeg tænker hovedpersonen er splittet mellem kærligheden til Luke og ønsket om at hævne broderens død. Og så vil hun væk fra Sydstaterne og sit brændemærke som slave, VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#5 Jens Rothenborg (dtails)
Hej Line,
det var en virkelig god historie du der fik skrvet på meget få linier. Meget stemningsfuld og skrevet med indlevelse. Og din åbningssætning er da noget af en øjenåbner!
Hvis jeg må komme med et enkelt "bøvs" ville jeg sige at startparagraffen virker lidt for meget som om du skriver for at få læseren ind i historien. Dette: Lige fra første gang, da min far købte dig til mig, i 1860, da jeg fyldte femten. Siden så jeg kun dig. Ingen anden kunne tænde mig som du. Jeg drømte om os, om at købe dig fri og gifte mig med dig" At du skriver "da jeg fyldte femten, lyder som om du skriver det til os.
Men ellers var det virkelig godt og stemningsmættet!
9 år siden
9 år siden
#6 Line Knudsen
Kære dtails. Tak for kommentaren. Ja, jeg smører nok lidt vel tykt på i min åbning, og sætningen med1860 er for lang. Men jeg var nu godt tilfreds med min kvindelige hovedperson. Hun er ikke helt fin i kanten, men hun ved, hvad hun vil, og hun får det, som hun vil have det. En stærk kvinde. Jeg skal prøve at skrue ned for det melodramatiske en anden gang. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#7 Jan Kristoffersen (JanK)
Hej Line,

En fin historie der også lægger op til flere eventyr for Loretta. Jeg kunne rigtig godt lide den anderledes tilgang til western genren.

VH Jan K
9 år siden
9 år siden
#8 Line Knudsen
Tak for kommentaren. Jeg ville hellere have skrevet en rigtig western som din, men den genre har simpelthen for meget mandehørm til, at jeg kunne finde mig til rette i den. Derfor valgte jeg den næstbedste løsning. At gøre noget helt andet. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#9 carped15
Hej Line.
Jeg vil gerne stille mig op i rækken af rygklappere. Skide god tekst. Velskrevet og underholdende tøse-western. Er enig med dtails vedrørende din indledning, men ellers meget begejstret.

VH Kristian
9 år siden
9 år siden
#10 Line Knudsen
Kære Kristian. Tak for din kommentar. Jeg er også enig i dtails, Men det er fedt, at min lille tøse-western har fået så mange kommentarer. Man bliver helt stolt. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#11 Nightwhisperer
Meget dramatisk tekst det kan jeg godt lide ;) Må dog også give ret i at første del var lidt proppet så at sige, men resten flyder rigtig godt..!

Og lige en note, jeg vidste ikke selv hvad oktoron var, så jeg googlede, men fandt ingen resultater på dansk. Fandt et engelsk ord og slog det op i min ordbog: "Octoroon" beskrivelse: afkom af hvid og kvart neger. Noget siger mig du har det fra engelsk? jeg slog oktoron op i ordbogen men fandt intet.(?)

ellers 5* :)
9 år siden
9 år siden
#12 Line Knudsen
Kære Nightwhisperer.Du har ret. Ordet Oktoron findes ikke. Man brugte ordet på engelsk før i tiden,da det heller ikke var politisk ukorrekt at sige Neger, i betydningen en ottendedel neger. I historiens tid, 1870, lige hvor Ku Klux Klan opstår, kunne det stempel jo være ret afgørende for ens fremtidsudsigter, så det er egentlig fint nok , at man ikke bruger udtrykket mere. Tak for den rettelse. Man skal lære hver dag. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#13 Sirena
God historie, velskrevet. Dejligt forfriskende western! Enig i at indledningen ikke er helt i top, men det er resten til gengæld!

/Sirena
9 år siden
9 år siden
#14 Line Knudsen
Kære Sirena. Tak for kommentaren. Det var dejligt, du kunne lide historien. Jeg kan godt lide dit navn. Loretta er også lidt af en sirene, tror jeg. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#15 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Line.
Jeg kan som alle de andre kun medgive dem, at det var en damm...god tøse-western.
Få linier med fyldigt, handlingsmættet forløb.
Vh.
Poul Brasch
9 år siden
9 år siden
#16 Line Knudsen
Tak, tak. VH Line.
9 år siden
8 år siden
#17 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Line, fin løsning på opgaven, det er meget i retning af de italienske westerns, hvor vold og sex ikke pakkes ind. Du får jo så også løsnet et skud, endda et meget overraskende et. Så kan man næsten sidde og få medlidenhed med Grace, der så mister sin gom allerede på selve den store dag. Jeg fandt ikke noget sprogligt at sætte fingeren på, den er godt sat sammen. VH Mons
8 år siden