Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Charles sad inde i deres lille skur ligene undskyldning for et hus med hans lille læderbog i højre hånd. Lugten af mudder og røg ram hans næsebor, mens han med den fineste håndskrift skrev noter. Udenfor skuret kunne høres en rislen af vand, småsten der skraber mod en metalsi, og overraskende nok; et par fugle.
Det var John.
Charles lænede sig lidt tilbage i den efterhånden rådne træstol. Han lagde begge hænder på bordet foran ham, mens han så ned på de blækfyldte papirer. Et suk kom ud fra hans mund, da han rettede lidt på læderhatten. Hans arme var over kors.
Småstenene mod metalsien lyden stoppede, men blev erstattet af lyden af støvler på vej mod skuret. Charles vendte hovedet mod døren, og ganske som forventet, trådte John ind. Han havde et trist udtryk i ansigtet.
”Heller intet i dag?” Sagde Charles med et lille skævt smil på læben. Det var vidst ment som en trøst.
John gik hen og satte sig på bordet med blikket ned i læderbogen. Charles blik virkede ikke som ment.
”Næh, men i morgen er der jo en dag til”, John rejste sig. ”Og efter den, en til”, sagde John med et lille smil over læben, mens han gik hen til det der skulle være deres køkken, og åbnede et skab. Charles så kort over på ham og smilte let, for han havde jo ret. Hans blik fandt dog selv vej ned på papirerne i læderbogen igen. Han greb om fyldepennen og noterede: 30. August 1991. ”Ingen lykkedag. Vandet er stadig grumset og uklart. Ikke fundet værdi. Humøret er ved at være sløvere end en sulten hest.”
”Bønner eller bønner Charles?” Sagde John og lo en smule.
”Bare vent, en dag spiser vi bedre en kongen af England”, svarede Charles og klappede bogen sammen. Han rejste sig op og gik hen ved siden af John. Hans skridt var lange og højlydte. John tog en kniv fra hans bælte og stak den ned i konservesdåsen med bønner. Charles lo.
”Giv mig den, barn”, Charles tog dåsen og traskede udenfor. John stod tilbage med et lidt spørgende blik.
Charles så sig om på deres jord. Ørkensand, kun ganske få træer, deres sø og guldgraverstativet. De havde kun ejet det i et par år, så det er klart de ikke havde fundet noget endnu, det er jo også en stor sø.
Han satte dåsen på hestestanderen og trak sin revolver. Sigtede og skød. Nu var der i det mindste hul.
Han gik tilbage ind og lavede mad sammen med John. De gik i seng, og næste morgen fortsatte deres faste hverdag, helt uden viden om at en dag ville Charles og John eje en af Amerikas største guldminer – og ja, spise bedre end kongen af England. I hvert fald lige så godt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Guldmine drømme er publiceret 29/03-2011 23:36 af RainbowDisaster under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 29/03-2011 23:36
Besvarelsen er på 466 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Rainbow

Jeg kan godt lide din historie. Jeg er nu ikke helt sikker hvordan du mener det med datoen? 30. August 1991. Enten har du besluttet at skrive en moderne western (tillad ifl reglerne) eller også mente du 1891.

Faktisk syntes jeg historien virker bedre hvis du mener 1991. Der findes stadig folk der graver (vasker) for guld i USA. I visse national parks kan du selv få lov til at prøve at vaske for guld - nogle gange er der gevinst.

God historie og jeg er glad for at du forsøgte dig med western genren.

keep up the good work!
9 år siden
9 år siden
#2 RainbowDisaster
Hej Carsten

Hvor er jeg glad for du spørger indtil det. Fordi, som du selv skriver, så er der stadig folk i USA som graver/vasker efter guld - og som skriveøvelsen også siger er det tilladt at lave en morderne western. Som du måske også har set har jeg heller ikke den foreslående handling mellem en helt og en skurk, netop fordi det foregår i 1991.
Pudsigt nok har min søster været ved noget ligene en guldmine for turister, hvor der var to 'ejere' der kalde sig Charles og John efter to guldgravere i slutningen af 1800-tallet, som faktisk endte med at blive meget succesfulde, fordi de fandt guld.
Derfor hedder mine karakterer de navne - Lidt ironisk ment med at, hvis Charles og John i 1800-tallet kunne blive succesfulde, så ville Charles og John i 1900-tallet også blive det.
Håber du forstår hvad jeg mener ^^

- Og tak for dine fine ord.
9 år siden