I sidste øjeblik

Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

“Deres mand er stadig ikke dukket op.. Mrs. Nielsson?”
Ted Hansson grinede hæst og afslørede sine gulbrune tænder. Mary lukkede øjnene og bøjede hovedet, hun vidste at hun intet kunne sige eller gøre denne gang.
Teds ansigtsudtryk blev hårdt.“I er to dage bagud med terminerne Mrs. Nielsson, og jeg er ikke en mand af tålmodighed.” Han gik helt tæt på hende, og hendes næsebor fyldtes af den sursøde duft at tobak. “Hvis jeg var dem ville jeg begynde at pakke mine gevandter” Han lo skrattende, og slog en arm ud imod deres hjem “ For jeg kan love dem for at jeg sætter dem og deres mand ud af skuret her, inden de kan nå at sige..”

Et skud langt væk afbrød ham, og hans opmærksomhed rettedes mod den lille bakke ud mod prærien. Så lød et skud til, så endnu et. Med spore der klingede metallisk for hvert skridt han tog, bevægede Ted sig langsomt mod bakken med sammenknebne øjne. Mary stirrede samme vej, ude af stand til at reagere overhovedet.
Mary mærkede en summen i den støvede jord under hendes fødder, mærkede den eskalere og kunne ikke fjerne blikket fra en lille tør klump jord der sitrende vibrerede foran hendes ene støvlesnude. Nu blev der skudt igen, denne gang tættere på, og var det piften hun kunne høre? Først da en brægen blev båret med vinden over den lille bakke kunne hun reagere. “Grace de kommer.. DE KOMMER” halvt skreg og halv lo hun. “Til leddet” råbte Grace tilbage.
De glemte alt om Mr. Ted. Der ikke havde rokket sig ud af stedet, og løb alt hvad støvletter og skørter tillod.

Det var først da de i fællesskab havde fået leddet op, det gik op for Mary at en hvis person stod på et meget forkert sted. “ Mr. Ted, Se at komme væk derfra” skreg hun. Men han blev stående som naglet til stedet. Jorden rystede voldsomt, og luften blev flænset af geværskud, piften og brægen, da kvæghjorden pludselig kom til syne over bakkekammen akkomponieret af 6 cowboys.
Mr. Ted gav et sæt af sig, faldt bagover og tabte hatten. Han rullede rundt og prøvede at komme op, snublede, men fandt så fodfæstet og benede det bedste han havde lært lige tidsnok til at komme af vejen.
Mary satte i et ukontrolleret sejershyl, og omfavnede leende Grace, mens de betragtede kvæghjorten storme forbi dem og sendte glade smil til de cowboys der passerede.
” Tror du Mr. Ted kom noget til?” spurgte hun leende. Mary rystede på hovedet” Nej det var vist kun hans stolthed der blev såret, og det bliver nok ikke bedre når det går op for ham at vi nu kan betale terminen”
Den sidste Cowboy standsede ud for Mary. ”Mrs. Nielsson” hilste han og lettede på hatten med et skælmsk grin. ” Mr. Nielsson” svarede Mary og nejede overdrevent. ”Lige i sidste øjeblik, som altid”.

Skriv kommentar

Besvarelsen I sidste øjeblik er publiceret 06/04-2011 22:45 af a.k.a Højriis under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 06/04-2011 22:45
Besvarelsen er på 481 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Højriis,

Jeg kan godt lide historien, selv om det er usandsynligt at en ejer ville drive sin kvæghjord afsted med skud. Det var dyrene alt for værdifulde til at gøre. VEd skud ville de løbe med fare for at de snublede og brækkede ben elelr lig.

Når - men det behøver jo ikke altid at være realistisk. God historie.

mvh
10 år siden
10 år siden
#2 a.k.a Højriis
Hej Carstenb.

Tak for din kommentar :)

Jeg havde oprindelig tre andre idéer til at besvare temaet, men de var alle "taget" i forvejen, og jeg ville gerne skrive om noget der ikke allerede var skrevet om.
Det blev så til denne lille historie. Jeg ville så gerne tilføje en smule action, og indrømmet, den eneste forstand jeg har på western, er den der kommer fra filmens verden- så derfor går telsten nok hen og bliver en smule urealistisk :P

Jeg er glad for at du kunne lide historien.

mvh
10 år siden
10 år siden
#3 Janne Andersen (Porter)
Hej a.k.a. Højriis.

God historie.
Jeg får allerede fra starten anti-parti for udlejeren med hans gule tænder og klamme lugt - hurtigt og enkel måde at gøre ham til skurk :-) Anden gang jeg læste den, kunne jeg næsten høre og mærke kvægflokkens dundren i jorden....
Kan som det eneste grave lidt stavefejl frem fra kritikposen, hvis jeg SKAL komme med andet end roser;
- dem som i formel tiltaleform er med stort D.
- Sætningen "....en hvis person..." skulle jeg lige læse et par gange for at forstå, da det skal være uden h når man mener en bestemt person.
- Og sidst men ikke mindst akkomponieret staves: akkompagneret. (Måtte lige slå det op, det så bare forkert ud, ha ha)
10 år siden
10 år siden
#4 carped15
Hej Højriis.

Fin historie, omend der er nogle ting hist og her, der kan finpudses.

1. Mr. Ted? Tiltaleformen ville formentligt være Mr. Hansson på daværende tidspunkt.
2. Stavefejl. Sørg for at fange dem i gennemlæsningen, da de kan genere en del ved en kritisk gennemgang af teksten.
3. Som Porter skriver. stort D i tiltaleform.
4. Prøv at arbejde lidt med dine beskrivende ord og ordsammensætninger. Eks. "grinede hæst", "lo skrattende", "ansigtsudtrykket blev hårdt", "luften blev flænset" osv. er forholdsvist slidte og har mistet deres maleriske effekt hos læseren. Se om du kan male lidt mere med ordene, så læseren er tvunget til at bruge forestillingsevnen. Det smider mange flere billeder op på den indre nethinde, når ordvalget overrasker eller beskriver på en ny måde.
Jeg ville... (Hvis jeg overskrider mine beføjelser, vil jeg allerede nu gerne undskylde)
Ted Hansson satte en beskidt tommelfinger for det ene næsebord og blæste gul snot ud af det andet. De brune tandstumper var blottede, og sammenknebne rødsprængte øjne understregede at han grinede af dem. Han rullede en skrå og satte klumpen op under overlæben. Der var stadig snot på tommelfingeren. Ted Hansson var ligeglad.

Et lille hurtigt foreslag til hvordan jeg ville male din skurk.
10 år siden
10 år siden
#5 a.k.a Højriis
Tak for kommentarer begge to :)
Kritik er noget jeg synes er dejligt, da det er dét jeg lærer mest af :D

Porter: Jeg er glad for at du kunne lide teksten :D
Angående den med D i tiltale form, Det er så åndssvagt altså, for jeg ved det godt. Jeg var simpelthen bare doven, og tænkte at det ville jeg rette inden jeg rykkede testen ind.. Og det var først i det øjeblik jeg trykkede på "indsend" at jeg opdagede det tsk tsk.

Jeg er glad for at du nævner det med at der skulle have stået "vis" og ikke" hvis "- Jeg har altid haft lidt problemer med lige det ord, og jeg skrev også "vis" til at starte med, men blev i tvivl om det ville lyde forkert alá Vismand -en klog mand, hvis du forstår. Men nu ved jeg dét, og det er jeg rigtig glad for!
- og så en tak for rettelsen af "akkompagneret", den er også skrevet bag ørerne :D

Carped15: Tak for dine rettelser og idéer også :D
1) Grunden til at han hedder Mr. Ted er for at give en idé om at de kender, eller ihvertfald HAR kendt hinanden tæt nok engang, til at bruge fornavn -men at der alligevel er kommet en distance/uoverensstemmelse imellem dem. At det er sprogligt forkert kan jeg måske godt se nu.
2) Jeg skal gøre det bedre næste gang, det lover jeg :)
3) - Det svar kan du se ovenfor :P
4) Det har jeg faktisk aldrig tænk over - at visse udtryk og beskrivelser er slidte- Mange tak for at nævne det. Det er skrevet bag øret og det er helt sikkert noget jeg vil fokusere på i fremtiden.

Ted Hansson satte en beskidt tommelfinger for det ene næsebord og blæste gul snot ud af det andet. De brune tandstumper var blottede, og sammenknebne rødsprængte øjne understregede at han grinede af dem. Han rullede en skrå og satte klumpen op under overlæben. Der var stadig snot på tommelfingeren. Ted Hansson var ligeglad. -FED beskrivelse af Ted Hansson i øvrigt - Et fedt eksempel som jeg får rigtig meget ud af :D
10 år siden
10 år siden
#6 Dorte Kure (C.D. Uhrskov)
Hey der ...

Jeg kan ikke rigtigt skrive hverken noget ris eller ros, da det hele er blevet blottet ned. Alligevel vil jeg da lige smide et godt gået. :)
10 år siden