Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Sørgmodigt kiggede hun ud af de gamle vinduer, kulden krøb ind gennem sprækker og huller.De skulle aldrig være flyttet ind her, men de var hvad man betegnede som fattigfolk, en betegnelse hun afskyede mere end noget andet,desværre havde det været nemt at sige ja, for der skulle ikke betales indskud. Skyldfølelsen lammede hende, hvordan kunne det retfærdiggøres over for deres børn, den brændende fornemmelse spredte sig gennem kroppen, da den lille begyndte at græde igen. Hans hænder var iskolde, og ligemeget hvor meget tøj og dyner han blev pakket ind i, fandt kulden vej til ham, til dem allesammen.
En spinkel stemme afbrød lammelsen, "mor hvorfor kan vi ikke bare flytte?" hun kiggede ind i sin datters blå øjne, "far og jeg, leder også efter et andet sted til os lille skat, men det koster mange penge", pigen sukkede. Sammen med sin mand traf hun en beslutning, de ville bede kommunen om hjælp, til at komme væk.
Tiden gik, kulden blev afløst af det spæde forår. Brevet om kommunens besøg kom sent om eftermiddagen, de glædede sig, for nu skete der noget. Dagen efter stod der 2 socialrådgivere på trappen, den ene var lyshåret med blå øjne, den anden havde mørkt hår og brune øjne. Angsten bredte sig i hende, hvad nu hvis de ikke ville hjælpe dem. Socialrådgiverne gik rundt i huset, noterede og tog billeder, "vi skal tilbage og snakke med vores team, så vender vi tilbage med den hjælp vi kan yde jer."
Senere på eftermiddagen kom pigen løbende ind i stuen "Mor, far der holder en politibil udenfor!"
De skyndte sig ud, og de 2 socialrådgivere stod på trappen.
"Må vi komme ind, så vi kan tale sammen?" spurgte den lyshårede, "vi er kommet for at hente jeres børn, de kan ikke bo her." Det føltes som om al luften blev slået ud af hende, med tomme øjne så hun på sin lille familie, deres børn som de elskede over alt på jorden, blev revet ud af deres hænder, begge børn begyndte at græde og klamrede sig til dem. Det føltes som om de stod på en båd med voldsom bølgegang, det hele kørte op og ned...
De kyssede deres børn farvel og gav dem et kram efter at have fundet tøj og krammedyr til dem begge.
Tre dage senere kom flyttebilen og hentede deres sager, mareridtet var slut.
Tilfældige ord: fattigfolk, bølgegang, flyttebil

Skriv kommentar

Besvarelsen Det kolde helvede er publiceret 22/11-2012 23:31 af Sofie Rasmussen (tira 1982) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 22/11-2012 23:31
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 ECEC
Teksten forekommer mig gådefuld, for her lader det til, at alle problemerne løses via kommunen, men er det sandsynligt? Ellers synes jeg, du har fået alle tre ord fint placeret inden for rammen.
11 år siden
11 år siden
#2 Sofie Rasmussen (tira 1982)
Hej Ecec! Tak for din besvarelse, nej det er ikke en "happy ending" fordi kommunen kommer ind over, tvært imod. Desværre måtte jeg slette meget, for der var ikke plads til det hele.. Måske kommer hele historien på et tidspunkt.

Hilsen tira :)
11 år siden
10 år siden
#3 Søs Holme Frederiksen (koala)
Hej Tira.

Sikken en god historie, men samtidig meget sørgeligt, den er godt skrevet.
Jeg kunne mærke hvad der skete, og kunne næsten se det hele foran mig.
Den er rigtig godt skrevet.
Tommelfingerne op :).

Blev bare ved med at skrive, det er du god til.

Med Venlig Hilsen Søs Holme Frederiksen.
10 år siden