Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Så ligger jeg her. Mellem sammenkrøllede t-shirts og sure sokker. Hun har skruet mit låg skævt på, så jeg har lækket lidt vodka på en beige BH, der måske engang var hvid.

Det er et desperat forsøg på at skjule mig for familien. Min søster fandt de bagerst i kosteskabet og min onkel i skuffen under en dug, de aldrig bruger. Hun lovede, det ikke ville ske igen. Nu ligger jeg her, fordi hun ikke forstår konsekvenserne af at have en teenagesøn.

Han stivner, da han ser mig. Han står lænet ind over kurven i ternede boksershorts og dryppende hår. Det er cowboybukserne, han roder rundt efter. De lå på gulvet på hans værelse for to aftener siden. Hans mor kiggede ind med støvsugeren, og nu ligger de altså her. Han skæver ned til mig, imens han snuser til dem. Så smider han en T-shirt, der stinker af sved, hen over mig og lukker låget.

Da det går op igen, tror jeg, det er hende. At hun nu vil tømme mig og bagefter gemme mig i tasken og smide mig ind i en busk på stien bagved skolen. Men det er ikke hende. Det er sønnen igen.

Han står længe og stirrer ned på mig. Som om jeg har gjort noget forkert. Så tager han mig op. Studerer mig. En optimist ville nok sige, jeg var halvt fuld. Men hvad ved jeg om optimister.

Han sætter sig på toilettet. Både bræt og låg er slået ned. Det gør man i denne familie. Der er orden i sagerne. Så skruer han låget af mig og tager to store slurke. Gulp gulp siger det, og jeg bliver næsten søsyg. Drengen stirrer lidt på sig selv i spejlet overfor kummen. Så vender han sig hurtigt om, løfter toiletlåget og stikker et par fingre i halsen. Han gør det tre gange, selvom det havde været nok med én.

Så kigger han igen bebrejdende på mig. Vender bunden i vejret på mig, så vodkaen plasker ned i kummen. Der er kun en smule tilbage, da han endelig vender mig igen.

Han sukker, mens han holder mig ind under den kolde hane. Jeg er for lang og ligger næsten vandret i vasken, så det meste af vandet løber ned langs siden på mig og drypper fra min bund. Men langsomt fyldes jeg igen.

Han tørrer mig i gæstehåndklædet og smager på mig, da jeg er halvt fyldt op. Måler mig så med øjnene. Hælder lidt ud i vasken. Måler mig igen. Så skruer han låget på. Denne gang sidder det rigtigt. Han lægger mig til hvile igen i vasketøjskurven, dækker mig til og lukker. Nu ved jeg ikke længere, hvad hvad jeg kan forvente.

Skriv kommentar

Besvarelsen Flaskens post er publiceret 02/01-2013 22:55 af Marie Therese under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 02/01-2013 22:55
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
Hej Marie
Jeg vil næsten mene at din tekst er lidt trist. Jeg får ondt af drengen.
Flaskens iagttagelse af ham giver mig et tydeligt billede af, hvordan han måtte føle. Og det er jo super. med meget få ord, har du skabt en hel historie i mit hovede!
Det eneste jeg studsede over var, hvordan flasken ved at den ville ende i busken bag skolen...
Men det er ligegyldigheder i forhold til den historie du har skabt :-)

Hilsen Sanne
8 år siden
8 år siden
#2 Mette Clement (Clemang)
Meget interessant historie. Meget levende fortalt, og jeg kan tydeligt se det for mig. MEN jeg forstår den ikke. :-) Hvorfor drikker han af flasken, for derefter at kaste det op ? Hvorfor fylder han den med vand ? Måske er det mig der er i en hel anden verden, men som sagt jeg forstår den ikke. Men den fanger mig, og gør mig meget nysgerrig. Fordi den er rigtig godt fortalt. :-)
Clemang
8 år siden