Verdens sureste fortovsflise

Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Jeg hader mit liv. Jeg hader, hvem jeg er. Mest af alt hader jeg luderen, der konstant maser sine røde stilletter ned i mig. Hvad fanden laver hun her? Kan hun da ikke forstå, at vi lever i 2013 nu.

"Internettet er opfundet din krampe. Skrid nu hjem og driv din forretning der," råber jeg for døve ører.

Hun kvitterer ved at skodde sin cigaret på mig. Fatter hun da ikke, jeg er tobaksallergiker?

Med cigaretten tværet godt ud over mig trækker hun en pakke V6 op af sin sølle kopi-Gucci-taske. Når hun da ikke lige suger på en ussel 'hjemmekrøl', tygger hun nemlig tyggegummi, som hun laver store klamme lyserøde bobler af. Dem hader jeg også. Mit sarte ydre kan ikke tåle flere tyggegummipletter. Jeg ligner efterhånden en syg og firkantet rødspætte. Jeg var ellers så smuk, den gang jeg blev lagt - midt i firserne. Det var den gang.

En rusten Skoda trækker ind til siden. Den rammer min nabo - kantstenen Svend. Han skriger i smerte under det sorte dæk. Heldigvis hopper luderen hurtigt ind i bilen og forsvinder sammen men sin klamme kunde.

"Og bliv væk," råber jeg efter hende. Svend ømmer sig stadigvæk.

Aaaah, med luderen væk kan jeg arbejde lidt på min teint. Det er mit lyspunkt i hverdagen. Der slipper jeg for at ligge og glo op under hendes nederdel, hvor alskens ubehageligheder ikke er skjult.

Mit frirum bliver dog hurtigt forstyrret. Længere nede fra gaden kan jeg høre de andre fortovsfliser advare om, at en hund er på vej. Pis!

Køteren får ram på både mig, Sved, Inger, der bor ved siden af, og Harry fire fliser længere nede af vejen.

"Hey Fedtmule. Du tabte noget." Men både hund og ejer har øjensynlig ikke lagt mærke til de efterladensskaber, der nu ligger strøet ud over hele nabolaget.

Luderen er tilbage. Hun kigger på mig og beslutter sig for at finde en anden flise. Jeg lugter af lort nu, men jeg kan da få lidt sol til gengæld.

Det varer dog ikke lang tid, før den lille klat i hjørnet (som jeg kan leve med) bliver til et meget større problem. En teenager med lidt for meget fart på hans skateboard får trukket lorten på tværs af hele min krop. Han tager bagefter skateboardet op og skraber lorten af på Svend, der stadig har ondt i hele kroppen. Med lorten trykket flad vender luderen tilbage til sin faste flise: mig.

Jeg hader mit liv.

Skriv kommentar

Besvarelsen Verdens sureste fortovsflise er publiceret 27/01-2013 00:44 af carped15 under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 27/01-2013 00:44
Besvarelsen er på 411 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 ECEC
Skæg ide og godt udført
8 år siden
8 år siden
#2 Stine Juhl (MieKristensen)
Virkelig sjov ide! Det er virkelig fedt at du tager den helt derud hvor de har navne, taler sammen osv. Du har virkelig gjort dig nogle overvejelser om hvordan det må være at være en fortovsflise. Jeg fik ihvertfald trukket på smilebåndet et par gange :)
8 år siden
8 år siden
#3 Rebekka Kristoffersen (Rebbe)
Fantastisk tekst!

Jeg elsker hvordan 'livet' for flisen udvikler sig både ironisk og ekstremt komisk!

Jeg vil da nok tænke mig lidt bedre om, næste gang jeg går på fortovet ;)
8 år siden
8 år siden
#4 Tessa Bommer
Tænk hvis man var en fortovsflise! Hold op - Det er en super gennemført tekst og rigtig sjov.

Tessa.
8 år siden
8 år siden
#5 Thomas Schumann (Schostar)
Det må ikke være rart at være flise :)
8 år siden