Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Overvågningsapparatet på det intensive sengeafsnit larmede igen. Sygeplejersken slentrede hen til maskinen og slog alarmen fra. Det skete ofte. Bare en lille bevægelse fra patienten, og alarmen gik. Sommetider tænkte hun, om ikke alle disse falske alarmer rullede hende og kollegaerne ind i en falsk tilstand af ro og ingen fare?
Hun erindrede farmoderens historie om Peter og ulven. "Ulven kommer!" Sagde Peter, så mange gange, at folk omkring ham ikke tog ham alvorligt, da ulven så endelig virkelig var der. Gudskelov havde hun aldrig selv negligeret en alarm, som så havde vist sig fatal, men hun havde haft kollegaer, som havde været tæt på at overse alarmer, som krævede øjeblikkelig handling.
"Bipbipbip"- "Åhh, så lig dog stille kvindemenneske!" Sygeplejersken skruede lidt op for den sederende medicin. Det hjalp. Den gamle kvinde i den hvide hospitalsseng trak igen vejret regelmæssigt, og maskinen var igen tavs. Tavs som graven.
Tavsheden stod i skærende kontrast til den afsked, som sygeplejersken havde haft med sin mor, kort tid før hun kørte afsted til sin aftenvagt på hospitalet. "Hvordan vil du have, at jeg skal kunne overkomme det hele!?"Havde hun skreget til sin mor for mindre end tre timer siden. "Jeg er ikke nogen blæksprutte!"
På det sidste havde hun tænkt, at der burde være en aldersgrænse for, hvorlænge man måtte sætte børn i verden. Hendes mor var 49, da hun fik hende, og allerede som 10-årig bemærkede hun sin mors glemsomhed. Hun fik madpakke med i skole med mugne rugbrødsmadder.
Nu, som 38-årig, havde hun affundet sig med sin mors tiltagende hukommelsestab i både store og små ting, men det sidste halve års tid var hendes stresstærskel nået. Skilsmissen fra John pga. hans utroskab, fars hjerneblødning og venindens selvmord - hun havde brug for en mor, som kunne trøste. Som kunne sige:"Det skal nok gå min skat. Mor er her for dig." I stedet havde hun en mor, som teede sig som et barn:"Hvorfor kommer du ikke noget oftere?" John var da sådan en rar mand, hvorfor forlod du ham?" Kunne du ikke have hjulpet din veninde på rette fod igen? Du betød jo så meget for hende?"
"Bipbipbip..."
"Attentatmanden på den amerikanske skole valgte derefter at tage sit eget liv.
Og til slut vejret, det bliver en klar vinteraften med temperaturer lige under frysepunktet. God aften."
"Bipbipbip..."
Den voksblege kvinde i sengen lå ubevægelig. Sygeplejersken løftede puden fra den gamle kvindes stivnede ansigt, og en hulken bevægede sig ud gennem hendes blødende, tårevædede læber: "Mor..."
Tilfældige ord: blæksprutte, vinteraften, attentatmand, aldersgrænse, hukommelsestab

Skriv kommentar

Besvarelsen Alarm er publiceret 04/02-2013 21:01 af Tessa Bommer under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 04/02-2013 21:01
Besvarelsen er på 418 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
En fin lille tekst!
Stille og rolig fortalt. Jeg blev helt opslugt af hendes tanker og de afbrydende bip-lyde.
Slutningen overraskede mig. Den havde jeg ikke set komme :-)

Hilsen Sanne
7 år siden
7 år siden
#2 Tessa Bommer
Glad for, at du syntes om teksten og fandt slutningen overraskende.:)

Tessa
7 år siden
5 år siden
#3 Pernille T. Boldemann (Crystalbluefox)
Wow. Fængende tekst og en uforudsigelig afslutning. Meget godt skrevet. Lyder som om at du kender faget temmelig godt? Jeg har en mistanke til noget, men siger det ikke. ;-) *smiler skævt, men vidende*
5 år siden