Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det føles så mærkeligt? Hvad var det for en følelse, den sad helt inde under huden, kriblede rundt i hele kroppen, og gav en masse energi. Jeg følte mig lykkelig, ikke at jeg ved hvordan det føles at være lykkelig, men jeg havde det bedste følelse i kroppen. Følelsen af at kunne hvile i sig selv, føle sig som noget specielt? Bare fordi denne ene dreng kunne lide en, og behandlede en godt. Jeg havde ikke troede på denne følelse, altid tænkt det var noget pjat, men nu, ja nu kendte jeg følelsen, og den var virkelig fantastisk. Det var ligesom om der løb små glade, energiske bakterier rundt i mit blod, og gav effekten til mig.
Hver gang jeg snakkede med ham, så fik jeg hjerte banken og hedeture, alle de gange vi kyssede, hver eneste sms og nu, er det hele slut? Fordi denne pige kom imellem os, jeg føler mig knust, det føles som om vi mit hjerte ikke vil fungere længere, alt det glæde du gav mig, gik væk så hurtigt. Mon jeg finder den igen? Det hele forsvandt så hurtigt.
Jeg føler mig tom indeni, der er ligesom noget der mangler?
Jeg kunne græde flere timer, men hvad ville det nytte? Det ville jeg nok ikke få det bedre af, måske skulle jeg råbe så højt jeg kunne? Få alt det hele ud af kroppen, også ville det hele måske være lettere, I don't know. Jeg ved ihvertfald at alting er anderledes nu. Kunne vi ikke bare prøve igen? Vi har haft noget godt sammen, det kan vi da sagtens få igen? Bare glemme alt det her var sket. Så vi begge kunne blive lykkelige igen?
Nej det kan vi nok ikke. Jeg må vel ligesom bare indse det er forbi, men det ligesom om mit hjerte ikke vil respektere vi ikke skal være sammen, jeg havde så stærke følelser for dig, de forsvinder ikke med det samme, bare fordi du måske mistede dine følelser.

Jeg vågnede med et spjæt, kiggede mig omkring, du lagde stadig i sengen, mon det hele bare var en drøm?

Skriv kommentar

Besvarelsen Knust er publiceret 20/05-2015 23:39 af Nikitaolsen1 under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 20/05-2015 23:39
Besvarelsen er på 351 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Valner Skjærbæk
Egentlig bryder jeg mig ikke meget om, at man skriver i overvejende talesprog, men det gør faktisk ikke noget her, da det giver en dagbogsagtig-oplevelse, som jeg synes passer fint til indholdet. Jeg ved ikke helt, om jeg synes slutningen gør noget godt for fortællingen, - den bryder jo dagbogsoplevelsen - men den gør selvføgelig historien til det, den er.
Én rettelse: Det skal være lå og ikke lagde :)

Venlig Hilsen
Valner
5 år siden