Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Lyset strømmede ind ad vinduerne. Solen stod højt på den skyfrie himmel. Overfor lejligheden var der et grimt prestigebyggeri i gang. Claus stod lænet op ad et af husets nøgne vægge inde i den tomme stue og så på det grimme byggeri. Snart ville flyttebilen komme med hans og hans kones ting. Birte hed hun. Han kiggede ud i gangen. For nogle minutter siden havde hun stået i døråbningen indtil stuen.
"Her er en underlig energi her. Det er som om her er en drilleånd til stede... Nåh. Jeg vil gå ind i soveværelset og rense rummet for dårlige energier, så vi kan sove godt derinde," sagde hun med et smil.
Han undertrykte et fnys. Ånder fandtes ikke, mente han.
"Hvorfor der? Kan du ikke gøre det her?" havde han spurgt.
"Nej. Det går ikke. Soveværelset er der, hvor tyngdepunktet er. Desuden er det værelse også det vigtigste"
Med de ord gik hun ind i soveværelset og lukket døren i efter sig. Tyngdepunkt? Claus fnøs ved tanken. Birte var clairvoyant, og derfor havde hun noget med energier. Hun sagde, at hun var sensitiv overfor fremmede energier, og det var oversagen til, at ingen kunne snige sig ind på hende, fordi hun kunne fornemme dem på nogle meters afstand. Claus mente selvfølgelig, at det var noget værre sludder. Alt det med energier, tarotkortlæsninger, helbredende sten og alt det Birte nu lavede, men alligevel elskede han hende for det. I det samme kom Birte ind i stuen til ham.
"Flyttebilen er forsinket" sagde hun.
Claus løftede øjenbrynene.
"Er den det? Har de lige ringet?" spurgte han.
"Nej. Jeg kan mærke det. Et brudeslør hænger fast i hjulet på vognen"
Hun holdt hænderne bekymret om maven.
"Det skal nok gå. Den kommer på et tidspunkt"
"Claus... Jeg tror, vi har skadedyr i toilettet"
Hendes stemme var kold.
"Skadedyr? Det kan vist ikke være rigtigt" mumlede Claus og gik ud ad stuen og ud på badeværelset. Da han slog toiletbrættet op, blev han mødt af hans livs mest absurde syn. I tønden lå en rød blæksprutte og strakte en af sine arme op i luften, som om den spurgte efter hjælp.
"Undskyld mig, men jeg kunne vel ikke få lidt hjælp her?"
Han måtte blinke nogle gange med øjnene for at forstå hvad han så. Hvad fanden lavede en blæksprutte i toilettet? Levede der nu blæksprutter i de danske toiletsystemer? I det samme tikkede en besked fra flyttefirmaet ind på hans telefon. Han læste ikke hele beskeden, men kun noget af den. De var forsinket på grund af en brudeslør.
At flytte ind her skulle nok blive alt andet end kedeligt. Måske var der virkelig en drilleånd i huset.
Tilfældige ord: prestigebyggeri, brudeslør, flyttefirma, tyngdepunkt, blæksprutte

Skriv kommentar

Besvarelsen Drilleånden er publiceret 17/01-2019 19:09 af Malue under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 17/01-2019 19:09
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
Hold da op! Virkelig beskrivende tekst :) Jeg synes at den er morsom på sådan en underfundig måde. Elsker måden hvorpå du får blæksprutten ind ;) Ville selv have haft svært ved at få den ind hvis jeg også skulle have de andre obligatoriske ord ind ;)

Der er nogle enkelte grammatiske fejl, men hvis jeg ser bort fra dem, er det en god tekst.

Tak for læsningen.
Jannik
2 år siden