Hvad gør et helt menneske?


8 år siden 6 kommentarer Essays

3Memory lane
Gik i mine dengang · små fødders fodspor · var knægt for en stund · da ... [...]
Digte · historie, livshistorie, tilbageblik
1 dag, 9 timer siden
4Smukke menneske
Sidder lyttende stille · ved siden af · det smukke menneske · som står ... [...]
Digte · relationer, eksistentielt, tryghed
19 dage siden
2Det runger hult
Sådan en indre uro, udløst af livets op og ned ture. · Svigt, svig,... [...]
Klummen · livsrefleksion, psykisk smerte, mennesker
1 måned, 4 dage siden
2Af alle steder
Tabte pusten i dag til morgen. · Ikke pga. af løbetræning, mere såd... [...]
Essays · indre balance, eksistentielt, kærlighed
1 måned, 7 dage siden

Puls: 45,2

Publiceret: 5
Afgivet: 20
Modtaget: 19
Poul Brasch (f. 1957)
Spørgsmålet havde sat sig fast i den mørkeste afkrog af hjernen. Midt i alt anden tanke virksomhed kunne den pludselig dukke op og blande sig på forstyrrende vis. Hvorfor dukker den op lige nu, lige her i denne situation? Hvad er anledningen?

Han står midt i et mylder af mennesker. En pause i et personalemøde og kollegaerne render frem og tilbage, efter kaffe, på toilettet eller ud og ryge en smøg.

Eller:
Han sysler i haven. Rydder ukrudt i hækken med hakke. Solen skinner dejligt varmt på den nøgne overkrop. Varmen gør godt og musklerne under arbejder stærkt og målrettet.

Eller:
Han sidder i lænestolen med et godt glas rødvin. Fjernsynet viser en underlig, men alligevel ret interessant animations film om livets store spørgsmål.

Eller:
Han ligger i sengen, varmen er voldsom med høj fugtighed. Sengetøjet bliver fugtigt og puden bliver konstant lagt i nye folder. Tiden snegler sig af sted og en stress tilstand indfinder sig.

Der er mange -eller- en endeløs række af eller. Uanset hvordan og hvor han befinder sig i livet, så vil spørgsmålet altid indfinde sig. Han ved, at spørgsmålet aldrig vil blive besvaret, i hvert fald ikke for ham og det nytter ikke at lede efter svaret for løsningen gælder ikke ham og alle andre som er født ensomme.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/08-2013 01:18 af Poul Brasch (Blækhuset) og er kategoriseret under Essays.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.