En besværlig elev - Foråret 1970


2 år siden 8 kommentarer Essays

4Klarhed
Eftermiddagens tordenkaffe · ledsages af gin og tonic. · Til aftenens... [...]
Digte
10 dage siden
5Svømmer ud i skybruddet
Regnen styrer overfyldte busser · igennem byens mange gader. · Hosten... [...]
Digte
2 måneder, 12 dage siden
1Et år med pandemi
Vi har lært at en sommerfugls vingeslag · Kan forårsage en storm fj... [...]
Digte
2 måneder, 22 dage siden
3Lad ukrudtet blomstre i haven
I private haver er det haveejeren, som bestemmer. I haven gror ma... [...]
Essays
3 måneder, 3 dage siden

Puls: 38,9

Publiceret: 4
Afgivet: 14
Modtaget: 15
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Jeg løber rundt i skolegården. Mine hænder er bundet på ryggen. Andre drenge løber efter mig og skubber til mig. Jeg falder igen og igen og slår hagen, armene og knæene. Jeg kommer på benene igen og løber igen. Gårdvagten ser scenariet ud af øjenkrogen. Først vender han ryggen til. Han vender sig om og kigger en gang til. Det blæser og han råber usikkert mod vinden. "Poul! Hvad er det for en leg i leger?" Jeg svarer ikke, men skriger da den nærmeste dreng sparker benene væk under mig. Jeg slår næsen og blodet strømmer ud ad den. Jeg rejser mig og sætter mig på en bænk for lige at komme mig. Gårdvagten kommer hen til mig. "Hvordan fanden er det du ser ud? Hvorfor har du et tørklæde bundet om hænderne?" Jeg kigger efter de andre, snøfter og får halsen fuld af blod og snot, hoster og spytter. Det er lykkedes mig at løsne tørklædet. Jeg rejser mig og løber væk derfra.

Jeg går rundt i den idylliske skov, som ligger bag skolens fodboldbane. Her tilbringer jeg nogle timer. En del af tiden ligger jeg på en tyk træstamme, der hælder næsten vandret ud over en lille å. Jeg holder øje med fiskene i det klare og strømmende vand. Jeg går hjem, lidt før skolen slutter for ikke at møde de andre. Vi skulle have diktat, hvilket jeg har pjækket fra. Jeg ved det godt. Jeg er en besværlig elev!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/03-2019 10:30 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 242 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.