En besværlig elev - Foråret 1970


9 måneder, 27 dage siden 6 kommentarer Essays

2Forbrugsdjævelens jul
Jeg sidder på et trappetrin i byens gamle svømmehal og kigger ud ... [...]
Kortprosa
1 måned, 1 dag siden
8Savner frost og sne!
Nætterne er måneløse · i den sneløse decembernat. · I en sort og grå ... [...]
Digte
1 måned, 4 dage siden
2Dage
Mine dage fejler · Jeg føler det så tit · De vilde heste stejler · Og j... [...]
Digte
1 måned, 11 dage siden
2Decembers mørke
Mørket her i december falder hårdt. Jeg mærker det er gråt og jeg... [...]
Kortprosa
1 måned, 17 dage siden

Puls: 40,6

Publiceret: 5
Afgivet: 11
Modtaget: 19
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Jeg løber rundt i skolegården. Mine hænder er bundet på ryggen. Andre drenge løber efter mig og skubber til mig. Jeg falder igen og igen og slår hagen, armene og knæene. Jeg kommer på benene igen og løber igen. Gårdvagten ser scenariet ud af øjenkrogen. Først vender han ryggen til. Han vender sig om og kigger en gang til. Det blæser og han råber usikkert mod vinden. "Poul! Hvad er det for en leg i leger?" Jeg svarer ikke, men skriger da den nærmeste dreng sparker benene væk under mig. Jeg slår næsen og blodet strømmer ud ad den. Jeg rejser mig og sætter mig på en bænk for lige at komme mig. Gårdvagten kommer hen til mig. "Hvordan fanden er det du ser ud? Hvorfor har du et tørklæde bundet om hænderne?" Jeg kigger efter de andre, snøfter og får halsen fuld af blod og snot, hoster og spytter. Det er lykkedes mig at løsne tørklædet. Jeg rejser mig og løber væk derfra.

Jeg går rundt i den idylliske skov, som ligger bag skolens fodboldbane. Her tilbringer jeg nogle timer. En del af tiden ligger jeg på en tyk træstamme, der hælder næsten vandret ud over en lille å. Jeg holder øje med fiskene i det klare og strømmende vand. Jeg går hjem, lidt før skolen slutter for ikke at møde de andre. Vi skulle have diktat, hvilket jeg har pjækket fra. Jeg ved det godt. Jeg er en besværlig elev!
Byg den perfekte hjemmeside til dine ideer.
Hjemmesideværktøjer, hosting og e-mail i én samlet løsning
– få kr. 100 i rabat.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/03-2019 10:30 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 242 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.