Tanken Virkelighed


5 måneder, 15 dage siden 2 kommentarer Essays følg drømmen sammenhold tryghed

1Dem på Torvet
Johan holder for det meste til på et af byens torve. Enten står h... [...]
Essays · skilsmisse, respekt, håb
2 dage, 2 timer siden
4Livsstrøm
Lys og mørke · har det evige liv · og er i os selv · det hele liv · og sk... [...]
Digte · stjerner, opgivelse, åbenhed
5 dage siden
2Mudder
Andreas mærkede at han begyndte at synke længere ned i mudderpøle... [...]
Kortprosa · sindstilstand, løgne, fri
15 dage siden
4Puls
Stille by · ren og sart luft · under himlens dække · diset blå med oran... [...]
Digte · forandring, danmark, magi
1 måned, 24 dage siden

Puls: 43,5

Publiceret: 7
Afgivet: 27
Modtaget: 14
Niels Engdal (f. 1954)
Stille aften, hvor solens stråler farver himlen lys blå og lader skyerne være små bjerge i svage hvide farver. De flyder sammen i nye mønstre, forandringer som bringer evigheden nærmere. Og havens træer og buske og blomster har farverne endnu og står på een gang skarpe og slørede. Kulsort aften med piskende regn og buldrende storm omgiver huset, hvor jeg er med min elskede.

Skaberværket foldes ud i ynde og harmoni. I styrke og råhed. Og byens puls. Tempo og 10 millioner lyde, effektivitet og beregning, bombardement af sanserne. Det kaldes virkeligheden, som fortoner dig i flimrende farveløse billeder. Ingen substans, kun fravær af varme og håb. Virkeligheden er svær at holde fast fordi vi hele tiden tror at den er udenfor os selv. Det er den også, men den bor også i vore hjerter, Den del af virkeligheden tør vi ikke møde. Angsten for at tro, håbe og skabe er for stor. Men tør vi løfte bare lidt af sløret, vil der være et billed med grå nuancer næsten skjult af stærke varme farver

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/08-2021 22:43 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 175 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.