Hjerte og Tanke


4 måneder, 25 dage siden 2 kommentarer Essays krise menneskeheden sammenhold

1Dem på Torvet
Johan holder for det meste til på et af byens torve. Enten står h... [...]
Essays · skilsmisse, respekt, håb
2 dage, 1 time siden
4Livsstrøm
Lys og mørke · har det evige liv · og er i os selv · det hele liv · og sk... [...]
Digte · stjerner, opgivelse, åbenhed
5 dage siden
2Mudder
Andreas mærkede at han begyndte at synke længere ned i mudderpøle... [...]
Kortprosa · sindstilstand, løgne, fri
15 dage siden
4Puls
Stille by · ren og sart luft · under himlens dække · diset blå med oran... [...]
Digte · forandring, danmark, magi
1 måned, 24 dage siden

Puls: 43,5

Publiceret: 7
Afgivet: 27
Modtaget: 14
Niels Engdal (f. 1954)
Krise i Afghanistan. Farvemættede og knivskarpe billeder i TV af desperate menneskemængder i deres forsøg på ikke at ende i Talibans jerngreb. Amerikanske soldater som det sidste billed på USAs fejlslagne "eventyr" i Afghanistan. Talibans strategiske overvejelser. Bekymrede miner hos Biden, Johnson og Frederiksen. Her er ingen strategi, kun en erkendelse af mulig borgerkrig i Afghanistan, hvor kroppe og hjerter vil bløde, hvor armod og had vil bemægtige sig det store land.

Hvor er det stille liv, hvor lyset kan skinne så klart at vore øjne også kan se at vi er skabt til noget andet og større. Ikke at vi skal ligge henslængt på de himmelske græsgange i al evighed, omgivet af engle og korsang i fredelige lunde med blomstrende kirsebærtræer. Men en forening af hjerte og tanke, en følelsesmæssig fornuft, hvor Kloden kan leve, ikke kun overleve. Mennesket er i sin kerne et produktivt ærligt og kærligt væsen. At nå ind til den kræver hjerte og tanke i forening. Mange vil kalde det utopisk at tænke sådan. Vi vil måske ikke nå hele vejen, alt har sin begrænsning.

Den svenske forfatter, August Strindberg, skrev engang; "Kun ved at stræbe efter det umulige kan man nå det muliges yderste grænse."

Dette kan være vores kompas i forsøget på at fylde vore liv med mening.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/08-2021 16:50 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 215 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.