3Vesterhavets fråde
Der er hvide kamme på bølgerne · Over skrænten står buskene helt sk... [...]
Digte
8 dage siden
1Ramt af SCAD og skrøbeligheden rykker tætte...
I de senere år er den smukke Lee Hazlewood-sang fra 1966 "My Autu... [...]
Essays
26 dage siden
3Ramt af SCAD
Vi gik en tur og jeg så · dit ansigt så dejligt. · Pludselig blegnend... [...]
Digte
1 måned, 15 dage siden
2Oh at være en brise
Jeg går i skoven langs havet, midt i lyset, varmen og kulden. Jeg... [...]
Essays
2 måneder, 26 dage siden
3Midsommertanker
Svævende imellem to verdener finder jeg mig selv. Svævende i felt... [...]
Essays
3 måneder, 1 dag siden

Puls: 39,6

Publiceret: 5
Afgivet: 14
Modtaget: 12
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Svævende imellem to verdener finder jeg mig selv. Svævende i feltet imellem det billedløse og drømmenes surrealistiske forestilling om bedre dage på jorden. Indfanget af midsommernattens lyse nat fornemmer jeg verden, som den er netop nu, urørlig i sin rotation om systemets flammende kugle.

I aftenens tørkeramte landskabers bål sættes kyster i brand. Lysende pletter af brande rejser sig fra kysternes linjer, der udviskes af havets bølger. Verdens skovbrande på grund af klimakrise og tørke.

Bålene i aften aflyst; men vi står her igen med taler og musik. Vi står rundt om de ikke eksisterende Sankt Hans bål og tankerne glider mod det større. Mod lyset og sommeren; men også mod mørket, som truer os på mange måder.

Flammerne varmer ikke, for vi har varme nok i disse dage, hvor lyset i sig selv spreder sig til alle hjørner i de lyse sommernætter. Men når sommeren slutter, opsluges lyset i natten af mørket. Vi synger vi vil fred her til lands. Vi synger at hjerterne aldrig bliver tvivlende kolde; men er vi ikke for længst ført bort fra lyset når alt drejer sig om en selv, forbrug og selvrealisering på bekostning af tredje verden, på bekostning af klima, biodiversitet og miljø.

Vi skal præstere, presses ud i stress, udbrændthed, tristhed og depressioner. Vil vi virkelig det gode men magter det ikke. Måske er det en af vores største illusioner, at vi skal magte det gode liv, gøre de rigtige valg i livet. Vi skal selv være lysende, have kontrol, have energi og vilje.

Skal vi det gode for vores klode, skal vi ligge alt om i vores livsstil og verdens økononomier - men vil vi det?

Der holdes taler gennem blændværk og periferi, hvor ordene opløses som vand i luft. Ordets magt er skønhed eller intet. I nattens lyse forvirring tænker en tanke sig selv til ende. Netop her hvor det blå begynder, ligegyldigheden, uendeligheden og rummet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/06-2023 22:16 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 317 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.