3Vesterhavets fråde
Der er hvide kamme på bølgerne · Over skrænten står buskene helt sk... [...]
Digte
13 dage siden
1Ramt af SCAD og skrøbeligheden rykker tætte...
I de senere år er den smukke Lee Hazlewood-sang fra 1966 "My Autu... [...]
Essays
1 måned siden
3Ramt af SCAD
Vi gik en tur og jeg så · dit ansigt så dejligt. · Pludselig blegnend... [...]
Digte
1 måned, 19 dage siden
2Oh at være en brise
Jeg går i skoven langs havet, midt i lyset, varmen og kulden. Jeg... [...]
Essays
3 måneder siden
3Midsommertanker
Svævende imellem to verdener finder jeg mig selv. Svævende i felt... [...]
Essays
3 måneder, 5 dage siden

Puls: 40,1

Publiceret: 5
Afgivet: 14
Modtaget: 12
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Jeg går i skoven langs havet, midt i lyset, varmen og kulden. Jeg går i luften. Vi kan røre ved os selv og hinanden og konstatere vi er til. Vi kan lytte til hinanden og konstatere vi er nærværende. Det er vidunderligt og mærkeligt - næsten guddommeligt. Jeg kan tænke, læse, høre, se, føle, sove og undre mig. Sove og vågne og konstatere, at der stadig er vand, luft, lys og mørke. Det er at være.

Sidder med havedøren åben og hører min playliste. Den musik er både melankolsk og til tider temmelig brutal. Der mangler ikke noget. Der er ingenting, som ikke skal være der med al sin styrke. Det er udmærket med alle gøremålene at kravle ind i. Det er godt at gå i seng for at sove imellem alle de praktiske ting medens "The Rat" med Walkmen kradser mig på ryggen. Det er musik der er brutal og river alting i stykker, som i virkeligheden. Den afløses af "Somewhere Tonight" med Beach House, som drømmer mig stille ind i virkeligheden.

Virkeligheden siger I og kalder mit forhold til virkeligheden forkvaklet. Jeg forstår det ikke rigtigt, for jeg troede, at jeg levede midt i virkeligheden og er omgivet af den til alle sider og er en del af den, for jeg hører den og mærker den hver dag. Jeg lider under den og de ting der sker. I det nære er der ting jeg elsker, så jeg forstår ikke rigtigt, hvad i siger. Vil i have mig ud af virkeligheden og hvilken, hvis der da er flere.

Solen varmer, vinden lidt kølig. Jeg sidder midt i luften på terrassen og den kat der går over plænen er midt i den som husrødstjerten i syrentræet i haven er det. Luften er om alle mennesker, dyr, fugle, insekter, padder, planter og fisk. Den gør, at vi lever. Vinden afløses af en stille brise og som alle ved er den let. Nogle drømmer de flyver op i den og svæver. Brisen har altid været her - også før der var mennesker og dyr. Uden luften fandtes der ingen mennesker, dyr og planter. Brisen bærer dufte med sig og er overalt på jorden. Det er som om den er levende og forbinder alting. Tanken om brisen er ren, klar og rig på dufte og er lykke. Oh at være en brise.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/06-2023 22:51 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 389 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.