Kommentarer til Bo Schlichting


9 år siden
Scott Rasmussen
Der stod han så
Jeg kan godt lide den sidste sætning Hvem tør gribe ind?
Ja, jeg kan faktisk lide hele den korte tekst, der rummer så meget. Selve temaet er vel lidt brugt efter hånden, men desværre evigt aktuelt, både på skoler og arbejdspladser. Nogle mennekser bliver mobbet hele livet igennem, og jeg håber da ikke du har skrevet den ud fra egne erfaringer.

Nå, tilbage til den sidste linje. Jeg har selv børn i skole, og det viser sig, at mobning er umuligt at komme til livs med den vattede indtilling lærere har. Ja, jeg generaliserer måske og lyder som en mavesur stodder, men sådan er det alt for mange steder. Så du rammer plet med spørgsmålet. Hvis forældrene selv tager affære er det jo dem der pludselig er de slemme..

Jeg studsede over din hovedperson, der pludselig bliver stærk, og lærer at løbe stærkt osv.. Der er altså en lille solstrålehistorie også, selv om den kommer af mobning. Godt skrevet i hvert fald..

Scott.
9 år siden
9 år siden
Lisbeth Lautaro (lautaro)
When looking
Et dejligt let flydende og tankevækkende digt, er selv mest til engelske digte, det lyder altså bare mere cool end når det er på dansk. Jeg har prøvet at skrive digte på dansk, men på én eller anden måde kommer det altid til at lyde plat, fortænkt og kliché agtigt. Ærgeligt at man ikke må skrive på engelsk mere her. Det er ihvertfald et ganske udmærket værk du her har begået:-)
9 år siden
9 år siden
vilværeforfatter
Ordenes kamp!
Det er rigtig flot skrevet.
Jeg kan godt lide du har valgt et helt enkelt slags rim, og så fulgt det hele vejen. Sidst men ikke mindst er det nogle gode ting du fortæller os med dine ord. :)

- Pernille
9 år siden
9 år siden
Johnny Thjellesen (Supertramp)
At gå til bjergets top
Sjov lille ordleg her. Det rimer rigtig godt. Flot, flot :)
9 år siden
9 år siden
Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
Når livet er sat på pause
Hej. Du skriver vidunderligt, synes jeg. Elsker "...skal nok sørge for at man flytter sig"-formuleringen, ville gerne have haft den med i alle stroferne, men du syntes måske at det blev for søgt?
Jeg kan også rigtig godt lide den med at holde fast i fodfæste, selvom det vel egentlig ikke kan lade sig gøre :)

I sidste strofe skal "synes" være uden t. Nutid. Derudover er du lidt inkonsekvent med hvorvidt fødestue skal være i ét eller to ord, men det er bare irriterende småting.

Dejlig tekst med en skøn sidste linje. :)
9 år siden
10 år siden
Martin Kristiansen
Den kolde jord
Er du mon blevet inspireret af COP15? Fin skildring af de vilde demonstanters tanker. Jeg kan godt lide, at du skriver historien med en flertalssynsvinkel, det virker anderledes og godt.
10 år siden
10 år siden
Jokeren
Ordenes kamp!
Jeg kan netop godt lide at det rimer - og at det ikke "bare" er de lette ord fra ordbogen. Jeg synes faktisk, at rimene giver det ekstra mening... Flot arbejde. ;-)
10 år siden
11 år siden
Mikala Rosenkilde (Mikala)
Så er julen på vej
Lidt blandet kritik, for jeg kan egentligt godt lide teksten, men jeg synes du snubler i rytmen, for det her ligner et digt, selvom det står under kortprosa.
Prøv selv at læse teksten højt, så mærker man hvor den kan strammes.

Men jeg kan virkelig godt lide flere af dine billeder og denne her er fantastisk:

"Der sidder vi så og hygger, som 2 slyngplanter der har fået for meget gødning." - Du er skæg.

Fine billeder og melankolsk julestemning.
11 år siden
14 år siden

Lad os drømme
Hej Bo. Meget dejlig tekst - og så god, at jeg faktisk har tilladt mig at låne din tekst til at komponere en melodi til. Jeg skriver desværre ikke selv tekster, men har komponeret mange melodier efterhånden. Håber, det er ok med dig.Det er selvfølgelig kun til privat brug - i hvert fald indtil du giver grønt lys til andet. Hvis du er interesseret, kan jeg indspille den til dig, så du kan høre, hvad jeg går og laver. Håber at høre fra dig. venlig hilsen Maria
14 år siden
14 år siden

Alene, men ikke ensom
Jeg giver Micahel ret i, at du har en behagelig sindsstemning i teksten, og selve situationen er en, vi mange kender til. Men jeg mangler også noget. Der er ikke nogle spænding eller overraskelser i teksten, og den forekommer mig kedelig. Hvis den ikke havde været så kort, havde jeg ikke gidet læse den færdig. Du mangler et drama, et dillema, som sætter gang i tingene ... i stedet for sker der intet, og det hele fortsætter i en stille og rolig gang gennem den korte tekst, og hvad angår slutningen kan jeg se, du prøver at lyde poetisk på en måde, det lykkedes også, men selve virkningen med at komme med sådan nogle ord er ikke lykkedes, da resten af teksten bare var kedelig, hvis du havde haft noget drama i teksten og så sluttede af med de ord, ville de virke meget stærkere. Ellers har du jo næsten et fejlfrit sprog, så det skal du have ros for. Keep going;-) Kh Kristina
14 år siden
14 år siden

Ensomhedens Stemme
En god lille tekst om det at længes efter noget.
Birte
14 år siden
14 år siden

En dag!
Jeg nød din tekst, men fornemmer kun mit eget liv i det du skriver. Jeg håbede på at du ville give et hint på, hvad det er du har oplevet selv, som fik dig til at skrive det. Pyt med stavefejlene, for de kan rettes på et splitsekund, men hvor er årsagen til teksten, udover mine egne billeder der dannes? Hvis det kun er for at lukke op for andres syn af dem selv, så er det utroligt godt, men jeg tror dog at der ligger noget til grund, som kunne have været med, så ville den virke mere personlig.

henrik
14 år siden
14 år siden

En dag!
Denne tekst er absolut din bedste efter min smag. I dit portræt kan jeg se du mest skriver for dig selv, men her har du et vidtfavnende budskab, som rummer både
menneskekærlighed og forståelse, sorg og bekymring, op- og nedture, osv.
Det er dejligt at optimismen er markeret med flyvefærdige vinger.
Den centrale sætning ser jeg som:
"Han vil kæmpe videre for sin frihed til, at vælge livet frem for fantasien. Følelserne frem for intetheden. Smerten frem for den kolde intethed."
Den er genial, essensen i kompakt form.
Der er nogle få sproglige fejl, både med endelser og tid,skift i person og lignende.
I starten virker det noget trægt. Du starter i 3. operson og slutter i 1-2 person. Måske kunne starten blive mere nærværende hvis du kørte hele historien i 1. person. Jeg har på fornemmelsen det er bevidst, fordi du vil lave en forskel på - før og nu.
Det kan jeg måske godt forstå, men tror alligevel den vil vinde ved at foregå i 1. person hele vejen. Før og nu kunne så evt. markeres ved et synsvinkelskift eller lignende.
Teksten virker også lidt indforstået på mig, måske også bevidst, for jeg tror sagtens du kunne have gjort den mere tilgængelig for alle.
Men det er som Eddie siger, en tekst der giver stof til eftertanke, en væsentlig tekst man ikke glemmer lige med det samme, og som skal tygges mange gange.
Bibelot
14 år siden
14 år siden

Ordenes kamp!
Kære Bo
det er et godt digt, som jeg tilfulde forstår. Men jeg tror det var blet endnu bedre, hvis du ikke havde prøvet at rime.
Knus Mariane
14 år siden
15 år siden

Alene, men ikke ensom
Hej Bo.
Et stemningsbillede, som jeg tror de fleste vil nikke genkendende til. Men!....Jeg synes det mangler en afslutning, og var det ikke for titlen, ville jeg føle jeg manglede noget. Kunne godt have brugt titlen som afslutning. Ellers et godt emne, med tanker de fleste kender.
Mvh.
15 år siden
15 år siden

The Dirty One
Meget underholdende, og rammende igennem al humoren. Du fik mig næsten til at skamme mig over at smile ;)
MvH
Louise R.
15 år siden
15 år siden

Dansen i solstrålen
Jeg kunne godt lide din tekst. Det er måske lidt mærkeligt, for jeg er stærk i tvivl om, hvad den i grunden helt eksakt handler, men den taler til mine følelser.
Er det barnets umiddelbarhed og væren i stand til at nyde nuet kontra det voksne menneskes længsel efter noget udefinerbart?
V.h. Birte
15 år siden
15 år siden

Brikkernes Verden
Virkelig god tekst!!
15 år siden
15 år siden

Dronningen på barstolen
Dette digt rummer bare så meget af dét der sker i den virkelige verden med masker og facader.Du kommer rigtigt godt omkring det med få ord. Det eneste jeg har at udsætte, er at der kommer et 'men' 2 gange efter hinanden ... det forstyrrer når man læser digtet. Jeg ville finde et andet ord at sætte i stedet, så det flyder lidt bedre. Ellers er det et godt digt set fra en spændende synsvinkel.
15 år siden
15 år siden

Dronningen på barstolen
Ok, der er noget om det med facader og hensigter
15 år siden
15 år siden

Dronningen på barstolen
Et godt digt, jeg synes virkelig, du har ramt noget her.
15 år siden
15 år siden

Lad os drømme
:O) Kærlighed er så meget.. well done
15 år siden
15 år siden

It's so easy
Dit digt er rigtig godt, og jeg kan lide, at det rimer. Du har talent.

Hilsen Terese.
15 år siden
15 år siden
Daniella Helvant (Eddie)
En dag!
Hej Bo.
Jeg er ret vild med denne tekst, men tror, at jeg hellere skal tygge på den end kommentere den.
For mig ligger hele tekstens budskab ret flot i denne linie: "Pas på han kommer direkte mod dig, som din ven du kan fortælle alt."
Mvh
Eddie
15 år siden
15 år siden

Roser på et bord
Smukkere kan det ikke siges.
Jeg er mere end enig.
15 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

123Niels Engdal (evighedsblomst)
77Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
72Inge Erhard (Inghard)
70Nils Højsager-Jessen (storyteller)
53Sofie Fahl
51Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
50Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
39Poul Brasch (Blækhuset)
37Ove Nielsen (Confucius)
36Louise Sørensen (L.S.)
36Ulla Hexibru (heksemutter)
29Finn Prang (Fipra)
28Ida Pedersen (Anita A)
27Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
26Ann R. Sørensen (Savanti)
25Luna Madsen
25Dennis Vedel
25Benny Frits Andersen
24Steffen Gilmartin (Gilmartin)
24Ruben Bols (rubbie)
23Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
23Sys Høj (Forårsglad)
22Eris Strange
22Mette Boe Christensen (MollyTrine)
22Nicolas Jessen
21Stella Alrune (Stella Alda)
21Silje Aleb (Paletten)
20Lisa Høgh Eskildsen (lisae)
20Erling Thestrup (ordkløver6)
19Gitte Lindorff Hansen (Gilda)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

82Sofie Fahl
61Finn Prang (Fipra)
61Nils Højsager-Jessen (storyteller)
59Nicolas Jessen
51Niels Engdal (evighedsblomst)
50Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
46Ove Nielsen (Confucius)
45Ann R. Sørensen (Savanti)
41Ida Pedersen (Anita A)
37Karoline H. Nielsen (Kachibas)
33Inge Erhard (Inghard)
33Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
32Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
30Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
29Ole Madsen (o-madsen)
27Nahkuri Markku (Dyppepennen)
27Anna Bland (Ingenting)
27Louise Sørensen (L.S.)
26Artemis Lock (Wandering Star)
26Ulla Hexibru (heksemutter)
25Luna Madsen
24Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
24Benny Frits Andersen
23Mette Boe Christensen (MollyTrine)
22Lars Peter Hansen (Suez)
21Angeling Hu (Angeline)
20Lukas Skov
20Adam Madsen (ErDetSåVigtigt)
20Ruben Bols (rubbie)
20Titken Toft