Dansen i solstrålen


17 år siden 1 kommentar Kortprosa

1Der stod han så
Der stod han så uden en trævl på kroppen, med sin blege nøgne hud... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Den kolde jord
Der sad de alle på den kolde jord og kikkede ængsteligt op på den... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Når livet er sat på pause
Man står der midt i vadestedet og ser floden drive forbi. · Man kan... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1When looking
When looking at the past, with all it's history. · All the sad and ... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bo Schlichting (f. 1971)
Der går jeg i livets park og leder efter en dejlig solbeskinnet plet, hvor jeg kan slå mig ned. Jagten går gennem parken, over åen, ind og ud mellem træerne. Der er bare for mange skyer til at ret meget sol slipper igennem. Jagten forsætter efter ”stedet”, da jeg ankommer til en lysning.

På den modsatte side af lysningen kommer der en lille dreng ud fra træerne. Med det barnlige smil på læberne, som kun en forelsket kan have. Men hvad er han dog forelsket i der helt alene?

Han søger som jeg, målbevidst hen mod den enkelte solstråle, der slipper gennem skydækket. Endelig når han ind i solstrålen og stopper op, mens han kikker på græsset. Lidt som om han overvejer, at sætte sig på denne hellige plet af solskin. Dog virker det som om han kender naturen for godt og bliver bare stående og nyder øjeblikket.

Jeg er næsten nået hen til ham og solstrålen, da solstrålen flytter sig. Jeg stopper op, men drengen flytter med. Jeg drejer mig for at flytte med, mens jeg ser et skuespil udfolde sig foran mig. Drengen bevæger sig med ynde midt i solstrålen, som var han en skuespiller med en følgespot på sig.

Med ansigtet vendt mod solen bevæger drengen sig rundt. Jeg opgiver at følge med og trækker mig ud mod yderkanten af lysningen. Men jeg kan ikke tage blikket fra drengen der leger i solstrålen. Det er som tiden står stille og dog flytter drengen og solstrålen sig bestandigt. Jeg kan føle at der er nogen lige i nærheden og der dukker også andre mennesker op i den modsatte ende af lysningen. Først gående mod strålen, men siden fanges de, lige som jeg, af drengen der danser i solstrålen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/08-2003 09:09 af Bo Schlichting og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 290 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.