7 måneder, 26 dage siden

Chatbot

julen 2013
Frode Lindtn...
10 år siden
i bad med Noa
Peter
8 år siden
Begrav et sædekorn
Camilla Rasm...
9 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
9 år siden
Påske
Hanna Fink (...
9 år siden
Konfirmation
Hanna Fink (...
10 år siden
Guldbryllup
Hanna Fink (...
4 år siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
7 år siden
How it all began...
Shirley Shei...
8 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
9 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
9 år siden
Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
6 år siden
Spejle
Marie Martin...
10 år siden
Oplæsning - Del 2
Syrene Hvid
6 år siden
Hej dagbog, - jeg har fået at vide, at den chatbot der kan lave ens opgaver for en, kan blive et problem for eksamen. Jeg havde testet den lidt, men syntes den kun kom tynde tekster. Så var der en elev der op i mit åbne ansigt sagde, at de brugte den til at lave deres opgaver med. Sandsynligvis for at provokere..Jeg så jeg tilbage til min computer, og lukkede for adgangen til et par hjemmesider der giver adgang til den.. og andre, - denne blokade virker selvfølgelig kun på skolens maskiner. Man skal højere op, for at det kan virke på netværksniveau.

jeg testede også botten igen, - ved at føre debat imod den, på mit yndlingsemne. Det om der findes en gud.- selv om jeg ikke har haft en mere spændende samtale partner længe, så var den kun en bot, og dens evne til de filosofiske nuancer, der udelukker dens "men" argumenter, havde den svært ved at komme tilbage på med noget konstruktivt, der ikke bare var en gentagelse af tidligere fejl.

hver sætning fra den startede med "Du har ret" - bla bla bla. det ved jeg godt! - det spændende kom først ved dens "men" og det var der den fik problemet. Den fik problemet, fordi folk har en tendens til at tro, at subjektive holdninger også kan regnes for sandheder for andre end dem selv. Det er dog kun objektive sandheder, der er noget værd for andre, end en selv. Så kom den med 2 eksempler på subjektive "sandheder" moral og æstetik. Ingen af disse områder indeholder dig udsagn om objektive sandheder. lad mig forklare hvor det objektive kommer ind senere..Hvis du sætter et skakspil så bordet, - så kan jeg frit flytte på alle de brikker jeg har lyst til, hvorhen jeg har lyst til.. for der er ingen objektive regler givet udefra. Det er først når vi er enige om skakspillets regler, at vi kan vurdere om jeg A: overholder reglerne vi har sat (som samfund) B: om mit træk fremmer chancen for at vinde spillet.. det kan vurderes objektivt, selvfølgelig jo mere man forstår sig på spillet.

Det at kalde ytringer som "jeg synes farven blå er den bedste i verden" - kan ikke kaldes for andet end subjektivt, indtil samfundet er enig. Personlige "sandheder" bør ikke ha nogen værdi for andre, med mindre de kan vurderes objektivt, i gennem en videnskabelig process... soo Check and Mate... bot.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Chatbot er publiceret 17/04-2023 15:58 af Kenny Raun (thejester).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.