14. december og eliksir.

opdatering
Michala Esch...
21 år siden
Spand med sand, der skal ...
Michala Esch...
6 år siden
Glansbilledemennesker - K...
Kasper Lund ...
8 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
9 år siden
Før eller siden. Men det ...
Marlene Gran...
11 år siden
Små og store fremskridt p...
Michala Esch...
6 år siden
Læseferie... næsten
Michala Esch...
11 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
11 år siden
Kvinder eller ocd?
Racuelle Hei...
9 år siden
More wants more
Tine Sønder ...
11 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
9 år siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Smil grill og musik 2020
Martin Micha...
3 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
3 år siden
Flytning
Hanna Fink (...
7 år siden
Et tomrum
Katrine Søre...
10 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
10 år siden
De ligger der.
Ruth Christe...
7 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
9 år siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
3 år siden
19-03-17
Hannah White...
7 år siden
Det er anden gang jeg forsøger at åbne låge nummer 14 og denne gang håber jeg, at det lykkes. Det må have været Nisse Jul, der var på spil i morges - og han havde endda fået sin risengrød med kanel og smørklat og hele møllen. Nisse Jul er uforudsigelig og i dag kunne han altså ikke nære sig for at drille mig med at slette dagens låge, da jeg ville sætte den ind. Det Nisse Jul ikke ved, er at jeg har en ret god hukommelse og nok kan huske, hvad det var, jeg havde på hjerte i dag. jeg afholder mig dog fra at gengive den lidt pinlige historie om vor lille ven deroppe på kvisten. Det var måske årsagen til sletningen.

Så altså - jeg åbner lågen ind til en smuk dag med højt solskin. En dag med en masse gode og rare ting - det prøver jeg ihvertfald på. Jeg er lige kommet hjem fra fysiobehandling ved min gode ven Anders. Det er så behageligt, når han masserer og løsner de stramme og spændte muskler - især i nakke og hals. Jeg skal snart videre med dagens dont, men vil lige sidde og slappe af. Jeg har tænkt mig at bage pebernødder i eftermiddag. Det kan ikke være for tidligt og de smager så godt til aftenskaffen her i dagene op til jul. Nisse Jul får sin egen lille dåse med pebernødder op til sig.

I første dagbog - som Nisse Jul jo slettede skrev jeg lidt om livseliksir. For at finde ud af, hvad ordet eliksir egentligt betyder, surfede jeg lidt på nettet og kan forstå, at eliksir er noget, som kroppen optager på denne ene eller anden måde. Jeg læste for eksempel om en eliksir, der medvirker bevarelsen af sin ungdom. Det går i al enkelhed ud på at man bliver sprøjtet med levende fåreforsterceller i ballerne. Foruden at bremse ældningsprocessen skulle eliksiren også styrke immunforsvaret og hukommelsen. Så kan man have sine meninger og holdninger om denne sag, men jeg ved med mig selv, at jeg er for fåret og lam til selv at ville lægge krop til. Så hellere leve sundt og holde mig i form og bevarer mit sølle skrog af krop.

Foruden pebernødderbagning og hente Anne i Ribe, vil jeg også gerne have begyndt at klippe og sy en julefesttop - men det når jeg nok ikke i dag. I storcenteret i går kunne jeg nemlig ikke dy mig, men måtte lige ind og kigge mig omkring i en stofforretning og der fandt jeg en dyb, varm blonde til en top/bluse, som jeg bare må eje og inden jeg nåede at bremse mig selv på nogen måder, havde penge og stof skiftet hænder. I mens gik Anne i HM - også kun for at kigge. Vi kunne ikke lade være med at grine, da vi mødtes igen og viste hinanden, hvad vi havde købt. Anne havde nemlig købt et sæt blondeundertøj i næsten samme farve.

Ikke mere om fåreeliksir og blonde, men pebernødderne vil snart blive en realitet - omdannet fra tanke til et skønt bagværk, hvis duft vil brede sig i huset med endnu et tegn på, at vi snart har jul.

Jeg vil ønske mine læsere en fortsat glædelig 14. decemberdag.

Hyggehejsa fra en fåret Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget 14. december og eliksir. er publiceret 14/12-2005 13:04 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.