17 år siden

Et kig på vores egoistiske samfund.

Ferieafslutning
Hanna Fink (...
10 år siden
Hvem er først ?
Halina Abram...
6 år siden
En mission i livet
Salomon
9 år siden
Hej, jeg elsker dig
Ansu Orheim ...
1 måned, 14 dage siden
Jeg er ikke en slave - Ka...
Kasper Lund ...
8 år siden
Eftertanker
Hanna Fink (...
4 år siden
Det grå hår.
Ace Burridge...
11 år siden
Uhm ... Efterårets kryb o...
Mikala Rosen...
11 år siden
Stine og mormor.
Ruth Christe...
7 år siden
Brunkager
Hanna Fink (...
9 år siden
Det at tænke positivt
Ace Burridge...
11 år siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
5 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
7 år siden
Hvor er min motivation?
Kasper Lund ...
8 år siden
Kære natbog (V) - at være...
Olivia Birch...
9 år siden
Jeg er min egen forhindri...
Kasper Lund ...
7 år siden
Hej igen.
Det har stor set været en ganske almindelig dag, eller ej. Det kan jeg ikke helt finde ud af. I går, efter at jeg havde været ude til rød kors indsamling, havde jeg bare den bedste følelse i maven. Følte, at jeg for en gang skyld havde været til gavn, at jeg havde gjort noget nytte istedet for at være en nassende gymnasieelev, som går i skole gratis. Bare det, at jeg havde hjulpet nogle andre mennesker end blot mig selv, gav mig en form for kick. Skal helt sikker afsted igen. Men så er der bare lige nogle enkelte ting, som jeg vil fortælle diverse borgere, og det er altså alvor det her.

Når mig og min veninde C. som osse var med mig ude at samle ind, mødte tilfældige mennesker i opgangen, enten på vej ned med skrald eller noget andet, og vi så dem gå tilbage i deres lejlighed, kan jeg godt blive lidt irriteret over, at de ikke kom ud for at åbne op, når vi ringede på. Det er helt i orden hvis de ike gider støtte, men jeg følte bare lidt, at det sommetider var lidt spild af tid, når omkring 60 % af beboerne ikke lukkede op, selvom vi lige haved set dem to minutter forinden.
Kan godt forstå hvis folk ikke gider støtte, men samtidigt kan jeg ikke forstå hvorfor vi idag er blevet sådan nogle kapitalistiske og egoistiske svin, som kun kan tænke på sig selv og ikke gider bekymre sig for andre. Det pisser mig simpelhen SÅ meget af, at vi i vores velfungerende velfærdssamfund er for hensysnløse til at gide bekymre os om andre mennesker end vores omgangskreds - hvis det endda kan nå så langt.
Selvfølgelig er det da godt klaret, at vi på landsplan samlede omkring 23 millioner ind, men der hvor jeg gik, var det faktisk lidt under halvdelen som overhoved gad at lukke op.

Hvordan ville i have det, hvis i havde været ude for terrohandlinger, og i ikke modtog NOGEN form for nødhjælp fra andre lande?
Jeg ville føle mig magtesløs og opgive det hele, for sådan behøver det jo ikke at være. Ud med raslebøssene og støt op om andre lande - måske har de behov for vores hjælp, og så hjælper det ikke, at hr. og fru. Jensen sidder i deres sofa og drikker aftenskaffe, mens de nikker samtykkende når kronprinsen går på offentlig tv, for at støtte op omkring indsamlinger.

Men det er jo som sagt bare min mening.

- Gabi

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Et kig på vores egoistiske samfund. er publiceret 02/10-2006 18:29 af Gabi.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.